Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē risināsies Latvijas kausa izcīņas fināli volejbolā

Jānis Celmiņš

Nedēļas nogalē risināsies Latvijas kausa izcīņas fināli volejbolā
Raimonds Vilde
Foto: Gints Ivuškāns, Ff64

Svētdien, 11. decembrī SN Daugava norisināsies Latvijas kausa izcīņas fināli. Pirms vīru fināla, kas risināsies svētdien, par kausiem cīnīsies arī dāmas, jaunieši un jaunietes. Vīru finālā vietas jau nodrošinājušas “RTU/Robežsardzes” un “Jēkabpils Lūšu” komandas.

Pēc ilgāka laika notiks arī Latvijas kausa izcīņa sievietēm, kuras turnīru izspēlēs pēc iepriekšējos gados vīriešiem ierastās sistēmas, sestdien turpat Sporta namā Daugava aizvadot pusfinālus, bet svētdien – cīņu par kausu. Pusfināla pāri tika noteikti pēc rezultātiem Baltijas līgā, un tie noteica, ka sestdien, pulksten 17:30, spēkus samēros VK “miLATss” un SK “Babīte”, bet divas stundas vēlāk – “Jelgava/LU” eksaminēs “RSU/MVS” vienību. Abu pāru uzvarētājas tiksies savā starpā svētdien, pulksten 13:30. Spēles tiešraide būs vērojama kanālā Sportacentrs.com TV.

Vīru fināls paredzēts svētdien, kad plkst. 16:00 “RTU/Robežsardze” eksaminēs “Jēkabpils Lūšus”, kuriem iekļūt kausa izcīņas finālā izdevies pirmo reizi. Jēkabpilieši divu maču summā ar 5:3 pārspēja nu jau bijušos kausa ieguvējus “Biolars/Jelgava” volejbolistus, bet rīdzinieki pēc 3:0 uzvaras viesos un tāda paša zaudējuma savā laukumā finālā iekļuva vien pēc uzvaras zelta setā – 25:23 (pār “Poliurs/Ozolniekiem”). Gan pēc snieguma kausa izcīņas pusfinālā, gan pēc Baltijas līgas turnīra tabulas nosacītā favorītu lomā iejūtas jēkabpilieši, bet rīdzinieki uzlabo savu sniegumu no spēles uz spēli. Sportiskais līmenis Latvijas volejbolā ir krities, taču intriga pat, iespējams, ir augusi. Šim apgalvojumam piekrīt arī “RTU/Robežsardzes” galvenais treneris Raimonds Vilde. “Mūsu priekšrocība ir lielāka pieredze šādās spēlēs, kamēr jēkabpiliešiem komanda ir nedaudz viengabalaināka. Esmu papētījis visas pēdējās viņu spēles, un secinu, ka komanda ir veikusi labu pirmssezonas darbu, kas arī ir galvenais iemesls, kāpēc Baltijas līgā spēlē tik labi. Var jau spriest visādi, taču šādās spēlēs viss tomēr atkarīgs no sava snieguma, ne tik daudz pretinieku. Arī viņiem ir vājās vietas, ir kur “ieķerties”, ko arī mēģināsim darīt,” teic Vilde. Rīdzinieki pirms lielā fināla palikuši bez libero pozīcijas spēlētāja. Ingars Ivanovs turpina ārstēt elkoņa savainojumu, kamēr viņa aizstājējam Aivaram Siļutinam sastrutojis rokas pirksts, un šobrīd nav skaidrības, vai viņš varēs palīdzēt komandai svētdien. Variantu nav daudz, taču Vildem ir arī B plāns, gadījumā, ja Aivars tiešām būs spiests palikt malā. Realizējot šo plānu gan rīdzinieku sastāvs paliek vēl īsāks, un Vilde to labi apzinās, tāpēc trenerim atliek vien cerēt, ka Aivars varēs spēlēt.

Bez problēmām pirms fināla neiztiek arī jēkabpilieši. Pēdējā laikā spēļu grafiks bijis saspringts, un tas šobrīd atsaucas uz dažu spēlētāju veselības stāvokli. Jēkabpils komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans gan nevēlas atklāt konkrētas problēmas, taču neslēpj, ka galva ir jālauza. “Ar sezonas sākumu kopumā esmu apmierināts. Spēlējam neslikti, un te atmaksājas pirms sezonas ieliktais darbs. Mūsu soliņš ir nedaudz garāks, taču spēlētājiem nav šādu spēļu pieredzes, pretiniekiem tā ir krietni lielāka,” saka Obrumans. Arī jēkabpilieši ir izpētījuši pretinieku spēli un Obrumans atklāj, ka galvenais ir apturēt Gati Garklāvu. “Labi spēlē arī Antons Nazarovs, kurš dažbrīd pat ir nedaudz bīstamāks par otru pirmo tempu – Andreju Zavorotniju,” saka Obrumans.

Abi treneri gandrīz kā sarunājuši saka, ka izšķiroša būs sava serve un tikšana galā ar pretinieku servēm. Šīs divas lietas mūsdienu volejbolā ir galvenais uzvaru vai zaudējumu iemesls.

Nosacītas laukuma priekšrocības ir “RTU/Robežsardzes” vīriem, taču tikai nosacītas. Šosezon rīdzinieki savas mājas spēles Baltijas līgā aizvadījuši Rīgas 49. vidusskolā, SN Daugava uzspēlējot tikai Latvijas kausa otro pusfinālu. Arī pirms svētdienas cīņas uz leģendārās Rīgas sporta būves parketa dēļiem patrenēties netiks…

Latvijas kausa izcīņas fināls vīriem tiks translēts LTV7 kanālā.

Pirms pieaugošo kausa izcīņas gan sestdien, gan svētdien Daugavas sporta namā un Rīgas 21.vidusskolas sporta zālē tiks aizvadītas arī Latvijas Kausa finālspēles juniešiem U19 vecuma grupā. Pusfinālos savā starpā tiksies:
Meitenēm:
Rīgas Volejbola skola (tr. N.Deveikusa) - Kuldīgas NSS (tr. A.Megne)
Daugavpils BJSS (tr. Ž.Zaņegina) - Daugavpils BJSS (tr.O.Teivāne)
Zēniem:
Jēkabpils SS (tr. M.Obrumans, R.Obrumans) - Kuldigas NSS (tr.Z.Milzarājs, J.Jerumanis)
Cēsu PSS/Siguldas VĢ (tr. Ģ.Mārtiņsons, M.Krams) - Daugavpils BJSS (tr. E.Savickis)

Pilns spēļu kalendārs atrodams šeit: LVF KAUSS FINĀLTURNĪRS KALENDĀRS

     [+] [-]

, 2016-12-09 12:56, pirms 7 gadiem
Kuri tad ir tie dullie servētāji kuru serves nevar paņemt?

     [+] [-]

, 2016-12-09 13:21, pirms 7 gadiem
kasisk rakstīja: Kuri tad ir tie dullie servētāji kuru serves nevar paņemt?
Gunča neslikti servēja savā laikā, bet par svētdienu īsti nezinu