Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Tiks noskaidroti Latvijas kausa volejbolā ieguvēji un ieguvējas

Jānis Celmiņš

Tiks noskaidroti Latvijas kausa volejbolā ieguvēji un ieguvējas
Ieva Kudrjašova
Foto: MVS facebook.com lapa

Šodien SN Daugava risināsies Latvijas kausa izcīņas fināli volejbolā gan vīriem, gan dāmām. Dāmu fināls, kurš tiešraidē būs skatāms portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā, tiks aizvadīts plkst. 13:30, bet pēcāk (plkst. 16:00) sagaidāms vīru fināls.

Ja vīru turnīra finālisti tika noskaidroti krietni ātrāk, tad dāmas pusfinālu cīņas aizvadīja vien vakar, kad pie panākumiem tika “RSU/MVS” un “Babītes” volejbolistes. ''RSU/MVS'' savā pusfinālā vāji aizvadīja spēles otro setu, kurā zaudēja ''Jelgava/LU'' volejbolistēm ar visai bezcerīgu 18:25, bet kopējā spēlē spēja apspēlēt pretinieces, svinot uzvaru četru setu cīņā - 25:20, 18:25, 25:23, 25:20. Jelgavas komandas zaudējumu tomēr var uzskatīt par nelielu, bet pārsteigumu, jo lielākā daļa volejbola draugu šodienas finālā jelgavnieces jau bija iecēluši.

''Babīte'' dienas pirmajā pusfinālā zaudēja spēles pirmo setu pret ''miLATss'' volejbolistēm ar 22:25, bet jau nākamajā setā pilnībā apspēlēja pretinieces (25:10). Turpinājumā 25:23 un 25:11, tādējādi Babītes volejbolistes apliecināja savu favorītu statusu un nodrošināja vietu finālā.

Abu komandu vienīgajā tikšanās reizē šosezon Baltijas līgas ietvaros pārliecinošu uzvaru izcīnīja Artūra Tintes vadītās “Babītes” volejbolistes – 3:0 (25:13, 26:24, 25:19). Baltijas līgas turnīra tabulā abas komandas atrodas līdzās – devītajā un desmitajā vietā 12 komandu konkurencē. Diezgan droši, ka Inguna Minusa un viņas meitenes šodien centīsies revanšēties. Vai tas izdosies, rādīs spēle, kuras tiešraide no plkst. 13.30 portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā. Abu komandu pēdē'jo gadu spēļu vēsture nav pārāk gara, taču ik pa laikam viena otrai aizlikušas priekšā kāju kādā svarīgā cīņā.

Vīru turnīra finālā spēkus samēros “RTU/Robežsardze”, kas kausu ieguvusi jau ne reizi vien, kā arī “Jēkabpils Lūši”, kuriem kausa izcīņas finālā izdevies iekļūt pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē. Baltijas līgā abām komandām sekmes bijušas dažādas. Jēkabpilieši sezonu iesākuši sekmīgi, Baltijas līgā šobrīd ierindojoties ceturtajā vietā, kamēr rīdziniekiem sezonas sākums bija ļoti neveiksmīgs. Raimonda Vildes vadītā komanda gan progresē no spēles uz spēli, un šobrīd jau pratusi pakāpties uz astoto vietu. Par vīru komandu gatavību finālam portāls Sportacentrs.com ziņoja jau piektdien ŠEIT.

Svaigākā informācija no “RTU/Robežsardzes” komandas nometnes liecina, ka Aivara Siļutina pirkstam piektdien tika veikta ķirurģiska iejaukšanās un viņš šovakar spēlēt mēģinās. līdz ar to Raimondam Vildem pie B plāna, visticamāk, nebūs jāķeras. Cik gatava finālam būs Jēkabpils komanda, redzēsim jau pievakarē. Vīru fināla sākums plkst. 16.00.

Latvijas kausa izcīņas fināls vīriem tiks translēts LTV7 kanālā.

Jāatgādina, ka Latvijas kausu vīriem pirms gada ieguva "Biolars/Jelgava" komanda, bet dāmām šāds turnīrs netika aizvadīts.