Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pekinas olimpisko spēļu čempione septiņcīņā Dobrinska beidz karjeru

Jānis Pārums

Pekinas olimpisko spēļu čempione septiņcīņā Dobrinska beidz karjeru
Natālija Dobrinska
Foto: AP/Scanpix

Par karjeras beigām paziņojusi 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu uzvarētāja septiņcīņā, ukrainiete Natālija Dobrinska.

Par lēmumu beigt karjeru Dobrinska paziņoja 27.oktobrī Kijevas olimpiskajā stadionā, futbola spēles starp "Dynamo" un "Illichivets" pārtraukumā. Dobrinska sacīja: "Es trenējos un startēju [Kijevas] olimpiskajā stadionā daudzus gadus, šeit es sasniedzu savu pirmo nacionālo rekordu, tāpēc ir simboliski par savas karjeras beigām paziņot tieši šeit."

Spožāko panākumu 31 gadu vecā ukrainiete guva 2008.gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur triumfēja, personisko rekordu labojot par gandrīz 350 punktiem (6733). Pēc diviem gadiem Eiropas čempionātā sportiste uzlaboja šo rezultātu (6778), tiesa, ar to gan pietika "tikai" sudrabam (uzvarēja britu sportiste Džesika Enisa – aut.). Tāpat Dobrinska uzvarējusi pasaules telpu čempionātā pieccīņā (2012.) un divreiz tajā palikusi arī otrā (2004., 2010.). 2012.gada pasaules telpu čempionātā, kas norisinājās Stambulā, viņa sasniedza pasaules rekordu, kļūstot par pirmo sievieti, kam pieccīņā izdevies pārsniegt 5000 punktu – 5013. Tai pat laikā risinājās traģiski notikumi viņas dzīvē – blakus viņai nevarēja būt smagi slimais vīrs un treneris Dmitrijs Poļakovs, kurš dažas dienas pēc čempionāta nomira. Neskatoties uz sērām, Dobrinska mēģināja aizstāvēt savu olimpiskās čempiones titulu pērn Londonā, taču izstājās. Londonas olimpiskās spēles bija viņas pēdējais starts karjerā.

"Sportistam vienmēr grūti pielikt punktu karjerai. Taču esmu sapratusi, ka nespēšu startēt tik veiksmīgi, kā agrāk. Šogad gatavojos pasaules čempionātam Maskavā, taču mans cīņas gars bija pazudis. Nesen tiku izvēlēta Eiropas Olimpiskās komitejas (EOC) atlētu komisijas sastāvā, kas man paver jaunas iespējas. Tagad gribu zināt vairāk par sportu no citas puses. Man ir daudz ideju, taču sākumā došos uz Lielbritāniju mācīties angļu valodu. Tā man nepieciešama jaunajā darbā un manos nākotnes projektos Ukrainā. Ir pienācis laiks sākt jaunu dzīvi. Ceru, ka tā būs tikpat interesanta, kāda bija mana sportistes dzīve vieglatlētikā," sacīja ukrainiete.

Izmantotie resursi:
RusAthletics - Легкая атлетика России

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja