Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Štrobinders: "Čipsus, šokolādi un kolu esmu nolicis malā. Atliek tikai trāpīt šķēpā"

Štrobinders: "Čipsus, šokolādi un kolu esmu nolicis malā. Atliek tikai trāpīt šķēpā"
Rolands Štrobinders
Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas šķēpmetējs Rolands Štrobinders pirms ceturtdien gaidāmajām "Rīgas kausu" sacensībām sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka pēc Riodežaeniro olimpiskajām spēlēm izdevies sadziedēt traumas un jaunajā sezonā fiziski viņš jūtas labāk nekā jebkad iepriekš.

Pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, kurās Rolands ar 77,73 metrus tālu metienu palika 28. vietā, viņš sadziedējis traumas un tagad var trenēties ar pilnu jaudu, nedomājot par niansēm, ko drīkst un ko nedrīkst darīt. "Sezonu esmu iesācis pat labāk nekā citus gadus. Itālijā aizmetu pāri par 80 metriem (81,05). Sacensībās Vācijā tik labi neveicās (79,05), tomēr izbaudīju iespēju startēt kopā ar labākajiem vācu šķēpmetējiem, ieskaitot Tomasu Rēleru un Andreasu Hofmanu, kuriem ir sezonas labākie rezultāti pasaulē."

Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) jaunajā valdē ievēlēts arī Štrobindera māsas vīrs Andris Gitendorfs. Vai šāds lobijs savienībā dod papildus labumus arī šķēpmetējam? "Nē, šķēps jau tik un tā jāmet man pašam, uz radiniekiem paļauties nevaru. Esmu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) C sastāvā, kas nozīmē vitamīnu un vienas treniņnometnes nodrošināšanu, lai gan arī tam tomēr nepietiek. Nav viegli, tādēļ labi, ka ir "Mārča Štrobindera šķēpmetēju klubs", kas palīdz. Varēja būt lielāks finansējums no valsts, taču vienlaikus saprotu, ka neko īpašu pērn neesmu paveicis, lai to nopelnītu."

Pēdējos gados Rolandam sezonas sākumā padodas labi metieni krietni pāri 80 metriem, taču sezonas otrajā pusē šķēps tik tālu vairs nelido. "Pagājušajā un aizpagājušajā gadā traucēja elkoņa trauma. Pat nezinu, kā mēs ar tēti šo savainojumu pieļāvām. Sezonas sākumā elkonis vēl tik ļoti nesāp, bet tad kļūst arvien sliktāk, beigās startēju jau tikai ar pretsāpju līdzekļiem."

Štrobinders neslēpj, ka traucējis arī liekais svars, ko tagad izdevies nomest līdz 101 kilogramam, taču bijuši pat 107-108 kilogrami. "Tagad fiziski jūtos labi, ceļi tur, lēcienos ir personiskie rekordi. Atliek tikai trāpīt šķēpā. Kāpēc bija liekais svars? Ļoti garšo ēst," smejas šķēpmetējs. "Tētis jau teica, ka jānomet, bet es tikai atbildu, ka nevaru. Taču, kad pats ziemā uzkāpu uz svariem un ieraudzīju kilogramu skaitu, nometu malā čipsus, šokolādi un kolu. Tagad esmu ticis līdz 101 kilogramam. Nav tā, ka čipsus un kolu baigi prasītos, turklāt ik pa laikam jau sanāk uzēst, taču vairs nedaru to tik bieži un vēlu vakaros."

Ceturtdien Rolands startēs "Rīgas kausu" sacensībās, kas "Daugavas" stadiona rekonstrukcijas dēļ šogad notiks Ogrē. Pirms diviem gadiem tieši "Rīgas kausos" Štrobinders sasniedza personisko rekordu (83,37 metri), vienlaikus izpildot arī olimpisko normatīvu. "Iekšēji sajūtas ir ļoti labas, taču, kā jau teicu, ir jātrāpa šķēpā. Fiziski tik labi nekad vēl neesmu juties. Ja runājam par Ogres stadionu, tad šķēps man tur nav lidojis diez ko tālu, 77-78 metri. Bet viss jau ir galvā, nav nozīmes, kurā stadionā met. Šogad jāmet tālāk un jāmēģina labot personiskais rekords."

     [+] [-]

, 2017-05-21 14:44, pirms 7 gadiem
107kg jau nav stipri daudz. Vasiļevskis pēdējās sezonās bija visi 120

     [+] [-]

, 2017-05-21 15:59, pirms 7 gadiem
zigmārs112 rakstīja: 107kg jau nav stipri daudz. Vasiļevskis pēdējās sezonās bija visi 120
Jā,interesanti būtu zināt,kā Vadimam tagad klājas..

  -1 [+] [-]

, 2017-05-21 16:10, pirms 7 gadiem
Man no malas izskatàs, ka čalim rokas un kājas ir īsas attiecībā pret augumu...vai nebija labāk nodarboties ar svarcelšanu? Tur arī ēst laikam drīkst!

     [+] [-]

, 2017-05-21 16:15, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Man no malas izskatàs, ka čalim rokas un kājas ir īsas attiecībā pret augumu...vai nebija labāk nodarboties ar svarcelšanu? Tur arī ēst laikam drīkst!
Calm personigais 83.37!

     [+] [-]

, 2017-05-21 16:17, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Man no malas izskatàs, ka čalim rokas un kājas ir īsas attiecībā pret augumu...vai nebija labāk nodarboties ar svarcelšanu? Tur arī ēst laikam drīkst!
Plēsnieks ir ap 104,bet izskatās uz šitā čaļa fona pēc pelmeņa

     [+] [-]

, 2017-05-21 17:16, pirms 7 gadiem
Nu, es jau tikai par vecāku atbildību kādā sporta veidā virzīt bērnu...te tēvs ir šķēpa metējs un dēls arī turp novirzīts, bet no skata labàk būtu svarus celt - rokas un kājas īsas, tātad mazàks attālums vai augstums, kurā jāpaceļ tie kg...čalis jau spēcīgs un ja šādi izskatās 101 kg, tad mierīgi varētu smagajā svarā celt...bet šķèpu mest...nu, ir ok, ja met 85m regulāri un stabili, bet ja vienreiz sezonā tad medaļu nav

     [+] [-]

, 2017-05-22 06:55, pirms 7 gadiem
cik ļoti viss ir atkarīgs no noskaņošanās un smadzenēm

     [+] [-]

, 2017-05-22 13:26, pirms 7 gadiem
Kaut kā tie personīgie lido tikai tad, kad var mest savā kākciemā. Viss pārējais ir 80 m robežās. Un to var katrs ar minimālu talantu un darbu treniņos!
Runājot par svaru ,tad to var ātri nomest samazinot finansējumu. Jo pagaidām nekādu super saniegumu nav, bet finanšu upes plūst!

     [+] [-]

, 2017-05-29 10:23, pirms 7 gadiem
Nu kā jau rakstīju. Tipisks 80 metrinieks ar minimālu talantu un 70 procentīgu darbu treniņos. Rīgas kausi tam bija pierādījums. Tagad tik jāgaida kākciemu sacensības(kur neko nemēra ,nesver un mērlentei nodiluši cipari!) ,kur birs PČ normatīvi.