Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bleiks: "Bolta savainojumā vainojama starta aizkavēšanās"

Bleiks: "Bolta savainojumā vainojama starta aizkavēšanās"
Foto: EPA/Scanpix

Jamaikiešu sprintera Juseina Bolta 4x100 metru stafetes komandas biedri uzskata, ka leģendārā sportista savainojuma gūšanā vainojama pārāk ilgā starta gaidīšana, kas ļāvusi atdzist Bolta ķermenim.

Bolts vakar palīdzēja Jamaikas komandai iekļūst finālā, kurā viņš aizvadīja stafetes pēdējo posmu. Taču, dažus soļus pēc stafetes pārņemšanas, Bolta kreisās kājas muskuli sarāva krampji un viņš nespēja pat finišēt, tādējādi jamaikieši finālā palika bez rezultāta.

"Skrējiens sākās desmit minūtes vēlāk nekā paredzēts. Mūs pirms starta turēja 40 minūtes. Tas bija kaut kas traks," norāda Jamaikas komandas sprinteris Johans Bleiks. "Viņi mūs aizkavēja pārāk ilgi."

"Pirms mūsu skrējiena nācās gaidīt 40 minūtes un divas apbalvošanas ceremonijas. Mēs turpinājām iesildīties un gaidīt. Domāju, ka tas paņēma no mums labāko. Man ir sāpīgi redzēt, kā patiesa leģenda, īsts čempions iziet uz starta un piedzīvo kaut ko tādu," piebilda Bleiks.

Bleika viedoklim piekrīt arī 110 metru barjersprinta zelta medaļas ieguvējs Omārs Makleods, kurš 4x100 metru stafetē Jamaikas komandā aizvadīja pirmo posmu. "Tas ir sirdi plosoši. Es atdevu sevi visu un ļoti gribēju, lai Juseins no pasaules čempionāta aizbrauc ar zelta medaļu vai vismaz godalgu."

"Tas bija smieklīgi. Mēs gaidījām ļoti ilgi. Es paspēju izdzert divas ūdens pudeles," norādīja Makleods. "Tomēr Juseina Bolta vārds dzīvos mūžīgi."

Tikmēr amerikānis Džastins Getlins, kurš pēc triumfa 100 metru sprintā tik un tā nodēvēja Boltu par labāko pasaulē, izteicās, ka savainojuma gūšanas iemesli meklējami arī laika apstākļos. "Man ir žēl, ka viņš guva traumu. Viņš joprojām ir labākais pasaulē."

"Šis ir atvadu laiks, esmu par to saviļņots jau tagad. Iesildīšanās zonā mēs izrādījām viens otram cieņu un apsveicām. Juseins Bolts ir izcils atlēts," piebilda Getlins.

Izmantotie resursi:
BBC Sport

  +3 [+] [-]

, 2017-08-13 09:29, pirms 7 gadiem
Tad vajag šajā laikā neļaut ķermenim atsilt, kustēties kā to dara visi pārējie sportisti, nevis zīmēties kamerām, pozēt un atrādīties publikai. Visu cieņu šim sportistam, es tiešām ar prieku sekoju visiem viņa sasniegumiem, bet tādus zīmuļa gājienus kā šogad PIRMS starta - tas ir tikai godīgi, ka viņš neaiziet kā čempions!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-13 09:31, pirms 7 gadiem
Ja ar melno humoru, tad: nevarēja uzvarēt, un tomēr atrada veidu kā paņemt uz sevi visu uzmanību.
Nekas - ja reiz pēdējie sači, tad kas bijis, bijis: varēs mierīgā garā sadziedēt. Pensija ir klāt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2017-08-13 10:06, pirms 7 gadiem
Bet atcerieties ko stāstīja arī mūsu maratonisti! Viņus arī marinēja! Vai mēģinājāt sekot chempim on-line? Pilnīgs sviests! Tāpēc es piekrītu - sūdīgi organizēts chempis!

  -4 [+] [-]

, 2017-08-13 10:37, pirms 7 gadiem
Tak bija redzams ka simuleja,nekadas traumas vinam nebija!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-13 10:46, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Tak bija redzams ka simuleja,nekadas traumas vinam nebija!
Ja neko nesaproti no vieglatlētikas, tad nekomentē. Parasts heiteris, nekas vairāk. Ja tu kaut nedaudz iedziļinātos šā čempionāta problemātikā, tad saprastu, ka pie daudzām problēmām vainojami organizatori, īpaši tajā, kas saistīts ar iesildīšanos. Bet te jau to nesaprast.
Tu labāk fano par dopinga karali Getliņu un heito izcilu atlētu, kurš joprojām ir un paliks izcilākais 100m sprinteris pasaules vēsturē. Bez variantiem.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-13 10:49, pirms 7 gadiem
valdish rakstīja: Bet atcerieties ko stāstīja arī mūsu maratonisti! Viņus arī marinēja! Vai mēģinājāt sekot chempim on-line? Pilnīgs sviests! Tāpēc es piekrītu - sūdīgi organizēts chempis!
Pilnīgi pareizi. Un sprinteriem šī iesildīšanās ir jo īpaši svarīga. Protams, jābrīnās, kā Bolts vēl vispār var noturēt tādu ātrum, ņemot vērā viņa pēdējā laikā dzīvesveidu, bet tas tomēr nemazina viņa leģendas statusu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-08-13 15:00, pirms 7 gadiem
Kur palikushi visi Bolta traumas eksperti?

Dakteris apstirinaja,nav nekadas traumas,vnk itka bija spazma,bet ka to var parbaudit,ka?

Tatad loti daudzu viedoklis apstiprinas,tira simulacija!

     [+] [-]

, 2017-08-13 15:11, pirms 7 gadiem
pfffff. aizkavesanas del "D"D"D ta arii vinam vajadzeja. nevis starta del , bet del ka paprak dauydz sadomajies unh blato gailis.. paldies dievam ka vins vairs nekur nestartes...

  -1 [+] [-]

, 2017-08-13 22:55, pirms 7 gadiem
kāpēc jāraksta par šo lūzeri, kurš dzīvē neko nav sasniedzis?

     [+] [-]

, 2017-08-13 23:52, pirms 7 gadiem
Modritis rakstīja: Kur palikushi visi Bolta traumas eksperti?

Dakteris apstirinaja,nav nekadas traumas,vnk itka bija spazma,bet ka to var parbaudit,ka?

Tatad loti daudzu viedoklis apstiprinas,tira simulacija!
Krampji gadās tieši dēļ nepilnvērtīgas iesildīšanās. Tur nav jābūt ekspertam, lai to saprastu. Viss pareizi, par šo problēmu runāja arī mūsu maratoniste. Varbūt teiksi, ka viņa melo? Klauns
Marhele: "Iesildīšanās praktiski nebija - mūs...