Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskais čempions nevēlas pretendēt uz gada labākā vieglatlēta titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Olimpiskais čempions nevēlas pretendēt uz gada labākā vieglatlēta titulu
Roberts Hartings priecājas par olimpisko zeltu
Foto: AP / Scanpix

Londonas olimpiskais čempions, Vācijas diska metējs Roberts Hartings (29) vērsies pie Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) ar lūgumu izslēgt viņu no pretendentiem uz gada labākā vieglatlēta titulu. Vācietis nevēlās atrasties starp nominantiem, kur ir savulaik par dopinga lietošanu diskvalificētais amerikāņu sprinteris Džastins Getlins (32).

"Esmu lūdzis IAAF izņemt mani no saraksta. Uzskatu, ka nominācija ir lieliska, taču atrodos vienā listē ar kādreizējo dopinga lietotāju, tāpēc man ir tiesības atteikties," saka Roberts Hartings un norāda, ka Getlina nominēšana "aizskar ne tikai mani, tas ir apvainojums arī maniem faniem". Kā zināms 2006.-2010. gadā amerikāņu sprinteris izcieta diskvalifikāciju, 2004. gada olimpiādē Getlins izcīnīja 100 metru zeltu, bet 2012. gada Londonas spēlēs viņš bija trešais.

2014. gada balvas galvenais pretendents varētu būt tieši Džastins Getlins, viņš šogad uzvarējis visās sacensībās, kurās piedalījies. Minētā amerikāņa nopietnākais konkurents ir Reno Lavilenjē, kurš šogad uzvarējis 22 no 23 sacensībām kārtslēkšanā, turklāt februārī viņš laboja 21 gadu veco Sergeja Bubkas rekordu (no 6.15 uz 6.16 m).

Pretendenti: Naidžels Amoss (Botsvāna), Mutazs Esa Baršims (Katara), Džairuss Kipčoge Birehs (Kenija), Bogdans Bondarenko (Ukraina), Johans Diniss (Francija), Roberts Hartings (Vācija), Džastins Getlins (ASV), Deniss Kimeto (Kenija), Reno Lavilenjē (Francija), Lašons Merits (ASV).

Pretendentes: Valērija Adamsa (Jaunzēlande), Genzebe Dibaba (Etiopija), Douna Hārpere-Nelsona (ASV), Katerina Ivargena (Kolumbija), Fransena Makkororija (ASV), Sandra Perkoviča (Horvātija), Kelisa Spensera (Jamaika), Dafne Šipersa (Nīderlande), Barbora Špotākova (Čehija), Anita Vlodarčika (Polija).

Sportisti, federācijas un žurnālisti balsos līdz 16. oktobrim, nosakot trīs labākos un trīs labākās. Gada labākā un labākais tiks paziņoti 21. novembrī.

IAAF pēdējo gadu labākie un labākās

gadssportists (valsts)sportiste (valsts)
2014
2013Useins Bolts (Jamaika)Šellija Anna Freizere-Praisa (Jamaika)
2012Useins Bolts (Jamaika)Elisone Fēliksa (ASV)
2011Useins Bolts (Jamaika)Sallija Pīrsone (Austrālija)
2010Dāvids Rudiša (Kenija)Blanka Vlasiča (Horvātija)
2009Useins Bolts (Jamaika)Sanja Ričardsa (ASV)
2008Useins Bolts (Jamaika)Jeļena Isinbajeva (Krievija)

Izmantotie resursi:
www.iaaf.com
tim/dpa, www.spiegel.de

  -2 [+] [-]

, 2014-10-06 17:28, pirms 9 gadiem
Jā, protams, Olimpiskais čempions vieglatlētikā, kas ir pats ar dopingu pārbāztākais sporta veids, noteikti būs gaišais tēls un ar dopingotājiem vienā nominācijā necīnīsies.

PAT, ja notiek TĀDS BRĪNUMS, ka vācietis NEKAD UN NEKO nav lietojis (par ko es ĻOTI šaubos), tad kāpēc viņš vispār startē? Dopingotāji ir kā starp viņa tiešajiem konkurentiem, tā starp citiem sacensību, kurās viņš piedalās, dalībniekiem... .

Gribējās fricim sevi noreklamēt... daži uz to arī uzķersies.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-06 20:09, pirms 9 gadiem
Malacis, nekādu kompromisu! nevis tā kā latvieši - mēs jau nepārkāpjam, mēs tikai par piecīti (desmitnieku)!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-06 21:46, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Jā, protams, Olimpiskais čempions vieglatlētikā, kas ir pats ar dopingu pārbāztākais sporta veids, noteikti būs gaišais tēls un ar dopingotājiem vienā nominācijā necīnīsies.

PAT, ja notiek TĀDS BRĪNUMS, ka vācietis NEKAD UN NEKO nav lietojis (par ko es ĻOTI šaubos), tad kāpēc viņš vispār startē? Dopingotāji ir kā starp viņa tiešajiem konkurentiem, tā starp citiem sacensību, kurās viņš piedalās, dalībniekiem... .

Gribējās fricim sevi noreklamēt... daži uz to arī uzķersies.
Atļaušos iebilst........ar dopingu pārbāztākais sporta veids ir šosejas riteņbraukšana...viennozīmīgi.

     [+] [-]

, 2014-10-07 11:01, pirms 9 gadiem
Sprinta disciplīnas ir vismaz tikpat netìras!!! Paskaties pēdējo 30 gadu rekordistu un čempionu cv. Simply ļoti precīzi noraksturoja situāciju! Tā arī ir. Pro sportā man ir aizdoma ka gandrīz visa elite lieto, jo uzvarēt ta gribas un sporta medicīna strādā. Netīrs pr triks jo saprata ka nav šanses uzvarēt.

     [+] [-]

, 2014-10-07 12:48, pirms 9 gadiem
Viņš vienkārši saprot, ka to balvu tāpat nedabūs, tāpēc atteicās ''ar godu''