Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

"WTA Elite Trophy" pirmajā dienā uzvar visas Sevastovas konkurentes

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"WTA Elite Trophy" pirmajā dienā uzvar visas Sevastovas konkurentes
Arina Sabaļenka. Foto: AFP/Scanpix

Otrdien Ķīnas pilsētā Džuhajā ar trim mačiem sākās WTA sezonas otrais finālturnīrs – "WTA Elite Trophy". Pirmajā dienā uzvarēja visas trīs spēlējušās grupu pirmo numuru īpašnieces Darja Kasatkina, Arina Sabaļenka un Elīze Mertensa.

"Azalea" grupas un arī visa turnīra pirmā rakete Darja Kasatkina izmocīja 6:1, 2:6, 7:5 uzvaru pret Ķīnas spēcīgāko spēlētāju Cjanu Vanu, kura, neskatoties uz 12 pozīciju starpību rangā, bija šī mača favorīte. Kasatkinas aizsardzība ar lielām pūlēm uzveica agresīvo un uzbrukumā pārāk bieži nedisciplinēto Vanu, klibodama sasniedzot finiša līniju.

Pēdējā setā no 3. līdz 11. geimam bija deviņi breiki pēc kārtas! Kasatkina vienmēr bija vadībā, taču četras reizes pēc kārtas zaudēja pārsvaru un arī pie 5:4 nespēja izservēt maču. Vana viņai tūlīt ar kārtējo breiku deva vēl vienu iespēju, un Kasatkina šoreiz spēja uzvarēt savas serves geimā. Dažus geimus agrāk viņai radās krampji kreisajai kājai, taču Vana nespēja izmantot situāciju.

Kasatkina trešdien 2. kārtas mačā tiksies ar Medisonu Kīsu, kurai zaudējusi visās trīs iepriekšējās cīņās. Vēl viens zaudējums var liegt Kasatkinai izkļūšanu no grupas, kas gan teorētiski ir iespējama ar 1-1 bilanci.

"Orchid" grupas līdere un visa turnīra galvenā favorīte Arina Sabaļenka ar 6:4, 6:4 uzvarēja pagājušā gada pusfinālisti Ešliju Bārtiju, viņu Ķīnā pieveicot otro reizi divu mēnešu laikā. Sabaļenka Austrālijas tenisisti 28. septembrī ar 7:6(2), 6:4 apspēlēja Uhaņas pusfinālā, nākamajā dienā kļūstot par šī turnīra čempioni.

Beļģijas un Igaunijas pirmo numuru mačā bija dienas visgraujošākais rezultāts, kad Elīze Mertensa "Rose" grupas atklāšanas mačā ar 6:3, 6:1 sakāva Aneti Kontaveitu.

Pirmajā dienā tādējādi uzvarēja visas trīs savās grupās ar pirmo numuru izliktās spēlētājas. "Camellia" grupas pirmā rakete Anastasija Sevastova turnīru sāks tikai ceturtdien, bet šīs grupas pirmajā mačā rīt Garbinje Mugurusa tiksies ar Šuaju Džanu.

Sevastova ir viena no kandidātēm uz ranga 10. vietu pēc šī turnīra un attiecīgi arī sezonas beigās. Šodienas rezultāti viņas izredzes, protams, pasliktināja. Par uzvaru grupu turnīra mačā pienākas 120 punkti, zaudējums dod 40. Sevastova vienas uzvaras gadījumā savai sezonas punktu summai varētu pievienot tikai 15 punktus, jo viņai 16. labākais rezultāts ir 105 punkti. Savukārt šodien uzvarējušā trio spēlētājām 16. turnīrs ir ar 60 punktiem. Sevastovai pēc Kasatkinas uzvaras jau nepieciešams sasniegt finālu.

Top 10 cīņas situācija 30. oktobrī

VietaTenisisteValstsPunkti
10.Darja KasatkinaKrievija3375
11.Arina SabaļenkaBaltkrievija3205
12.Anastasija SevastovaLatvija3185
13.Elīze MertensaBeļģija3125

  +1 [+] [-]

, 2018-10-30 16:28, pirms 5 gadiem
Cik ilgi vēl mājaslapa normāli nefunkcionēja?

     [+] [-]

, 2018-11-01 11:07, pirms 5 gadiem
Haha! Kas par debilu virsrakstu! Pārējās nav konkurentes?