Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Zāģeris pēdējā posmā zaudē vietu finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Zāģeris pēdējā posmā zaudē vietu finālā
Dainis Zāģeris
Foto: cctv.cntv.cn

Ar neveiksmi Latvijas vienīgajam pārstāvim "World’s Strongest Man" sacensībās, Dainim Zāģerim, noslēdzās atlases sacensību pēdējais starts – Atlanta akemņu celšana, pēc kuras viņš zaudēja arī vietu turnīra finālsacensībās.

Pēc pieciem no sešiem priekšsacīkšu posmiem Dainis bija ceturtās atlases grupas līderis, kas deva visai lielas cerības uz to, ka pēc deviņu gadu pārtraukuma kāds no mūsu valsts atlētiem būs pārstāvēts pasaules prestižāko spēkavīru sacensību finālā.

Kā pēdējais posms visām atlases grupām bija Atlanta akmeņu celšana, turklāt, lai palielinātu intrigu, turnīra organizētāji par iegūtajām vietām šajā posmā piešķīra dubultu punktu skaitu. Diemžēl, bet tas arī izrādījās liktenīgi mūsu sportistam. Lai arī pagaidām protokoli par šo vingrojumu nav publiski pieejami, tiek ziņots, ka, pateicoties dubulto punktu sistēmai un veiksmīgam startam, kopvērtējumā Daini apsteidza gan Marks Felikss, kurš visa atlases turnīra garumā rādīja pārliecinošu sniegumu, gan Džerijs Pričets, kuram šis turnīrs nebija diez ko spožs, taču lielisks starts noslēdzošajā posmā ļāva izcīnīt vietu finālā.

Jāpiebilst, ka, salīdzinot ar Daini Zāģeri, Džerijam bija priekšrocības gan svarā (19 kg smagāks), gan, kas Atlanta akmeņu celšanā ir daudz būtiskāk, augumā, jo Pričets ir par 13 cm garāks nekā mūsu spēkavīrs.

Bez šiem diviem sportistiem finālam kvalificējušies arī Židrūns Savickis, Braiens Šovs, Žans-Fransuā Karons, Haftors Bjornsons, Dimitars Savatinovs, Mihails Šivļakovs, Maikls Burks un Edijs Hals. Interesanti, ka citus gadus turnīra organizatori labākajiem atlētiem no tiem, kuri nav kvalificējušies piešķir "wild card" vietas, tādējādi paplašinot finālsacensību dalībnieku skaitu, taču šogad viņi, pēc neoficiālas informācijas, ir atteikušies no šādas idejas.

WSM fināls norisināsies divas dienas – 25. un 26. aprīlī, kuru laikā sportisti sacentīsies sešās disciplīnās, tās būs hanteles celšana, vilkme no zemes, auto vilkšana, spēka trepes, baļķa celšana uz maksimālo svaru un Atlanta akmeņi.

Izmantotie resursi:
strongman.org

  +1 [+] [-]

, 2015-04-22 23:32, pirms 9 gadiem
kaut kaada herna ar tiem dubultajiem punktiem,chalis tik labi starteeja,bet viena vingrinaajuma deel netiek finaalaa,kaut kaads s...ulbums

     [+] [-]

, 2015-04-23 00:12, pirms 9 gadiem
Maitas vnk. Papens bija pelniijis tikt finaalaa.