Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Zāģeris: "Dubultā punktu skaitīšana pēdējā posmā mani iegāza" (+video)

Juris Miņins
Juris Miņins

Zāģeris: "Dubultā punktu skaitīšana pēdējā posmā mani iegāza" (+video)
Dainis Zāģeris
Foto: Par Stipru Latviju

Spēkavīrs Dainis Zāģeris ir noslēdzis savu dalību prestižākajās spēka vīru sacensībās "World's Strongest Man", kurās pēdējā posma neveiksmes dēļ, nekvalificējās finālsacensībām. Pēc "World's Strongest Man" atlases sacensību noslēguma Sportacentrs.com sazinājās ar mūsu vienīgo pārstāvi spēcīgāko spēkavīru pulkā, lai noskaidrotu kas notika nelaimīgajā pēdējā posmā, kā arī Daiņa vērtējumu par savu startu un sacensībām kopumā.

"Kopumā viss izdevās labi, jo divos posmos uzvarēju," savu startu komentēja Zāģeris, "mums bija ļoti stipra grupa, visi bija ļoti līdzvērtīgi pretinieki, tāpēc katra kļūda varēja daudz maksāt. Ja neskaita pēdējo posmu, kur varēja būt labāk, neuzskatu, ka pieļāvu kādas būtiskas kļūdas."

Pēc pieciem posmiem (no sešiem, kas paredzēti atlases kārtā) mūsu sportists bija savas atlases grupas līderis, taču pēdējā, Atlanta akmeņu celšanā, par kuru turnīra organizētāji piešķīra dubultu punktu skaitu, lai palielinātu cīņas skatāmību, Latvijas spēkavīram nepaveicās. "Dubulto punktu sistēma mani arī iegāza. Īstenībā par gluži taisnīgu es to neuzskatu, jo visu atlases turnīru es biju starp līderiem, pat uzvarēju atsevišķās disciplīnās, bet tieši Atlanta akmeņi nav man parocīgākā disciplīna," savu redzējumu izklāsta Dainis. "Es esmu īsāks par saviem konkurentiem, tāpēc man ir grūtāk novietot tos akmeņus uz balstiem. Sanāk, ka visu sacensību laikā esi priekšā, bet pēdējā posmā kāds tevi uzvar tikai tāpēc, ka ir garāks," savu vilšanos neslēpj sportists.

Tāpat spēkavīrs pastāstīja par pēdējā posma norisi: "Tur tā situācija bija diezgan interesanta, jo pirms sacensībām sākās lietus, kas apgrūtināja startus, kā arī laika kontrole notika pēc video ieraksta, nevis uz vietas un, kad es prasīju, man nevarēja pateikt cik laiks ir palicis. Rezultātā zaudēju sešas sekundes desmitdaļas polim Radzikovskim un astoņas desmitdaļas – DĀR atlētam (G.Van Steidens – aut.). Kaut gan, būtu pacēlis 200kg smago akmeni uz 145 cm augstā balsta, viss būtu bijis kārtībā. Tāpēc, jā, ir vilšanās, jo faktiski no video ieraksta šādu minimālu rezultāta starpību nemaz nevar noteikt."

Dainis arī atzina, ka tūlīt pēc finiša ir bijušas visādas domas par rezultātu taisnīgumu, taču tās, visdrīzāk, ir parastas sportiskās emocijas un tāpat šajā situācijā neko vairs mainīt nevarot.

Vaicāts par to, kurš tad varētu būt šī gada spēcīgākais cilvēks, Zāģeris, kurš visus atlētus ir redzējis klātienē, paredzēja lietuvieša Židrūna Savicka un amerikāņa Braiena Šova cīņu: "Grūti teikt, taču domāju, ka šogad titulu sadalīs Braiena Šova un Židrūna Savicka cīņā. Viņi šogad ir ļoti labi."

Nobeigumā mūsu spēkavīrs pastāstīja arī par tālākajiem plāniem: "Nu tagad vairs neko, gatavošos nākamajiem Spēkavīru Čempionu līgas posmiem, kur man ir ļoti augsti mērķi – regulāri iekļūt pirmajā trijniekā atsevišķos posmos, kā arī būt starp trim labākajiem atlētiem kopvērtējumā. "World's Strongest Man"? Tā kā pēc šīm sacensībām ir tāda kā nepadarīta darba sajūta un diezgan liels niknums, tad ar to arī gatavošos nākamā gada turnīram, kuram gan vēl jākvalificējas. Šogad, domāju, ka, ja es būtu ticis finālā, par pirmo sešinieku būtu varējis pacīnīties."

Daiņa Zāģera starts WSM atlases sacensību 6. posmā (Atlanta akmeņi)

  -1 [+] [-]

, 2015-04-23 10:32, pirms 9 gadiem
Žēl, sākums bija ļoti cerīgs, taču 180 cm priekš spēkavīra mūsdienās ir ļoti maz. 190 cm ir minimums ar ko var startēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-04-23 11:16, pirms 9 gadiem
Pasaules stiprākais cilvēks šādos šovos nemaz nepiedalās. Ziemeļkorejas diženais līderis tos akmeņus uzceltu uz valsts augstākā kalna pāris sekundēs, ģērbies uzvalkā un lakotās kurpēs!

  +6 [+] [-]

, 2015-04-23 11:46, pirms 9 gadiem
Ne augums un pat ne video pie vainas, bet tieši ideja, ka pēdējā posmā par vietām piešķir 2x vairāk punktus. Būtu parastā punktu sistēma, viss būtu bijis labi un Dainis būtu finālā.

No otras puses - tas ir šovs un šova veidotāji grib intrigu un cīņu. Šajā grupā ar Pričeta ielēkšanu jau braucošā vilcienā tas ir pilnībā attaisnojies.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-23 13:55, pirms 9 gadiem
Zāğeris nezināja noteikumus? Zināja! Šāda žēlošanās pēc sacensībām ir jāizbeidz. Pats akceptēja šos noteikumus, piedalījās, samierinies ar zaudējumu un dodies tālāk!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 20:45, pirms 9 gadiem
Ja uzskati sevi par stiprāko, tad tas ir jāpierāda reāli ar darbiem un regulāri!
Ja gala kopvērtējums ir tāds, kāds viņš ir, tad ne jau pēc lozēm to noteica, bet pēc smaga un mērķtiecīga treniņa un sacensībās parādītā.

  +2 [+] [-]

, 2015-04-24 00:23, pirms 9 gadiem
kols00 rakstīja: Ja uzskati sevi par stiprāko, tad tas ir jāpierāda reāli ar darbiem un regulāri!
Ja gala kopvērtējums ir tāds, kāds viņš ir, tad ne jau pēc lozēm to noteica, bet pēc smaga un mērķtiecīga treniņa un sacensībās parādītā.
Viss jau būtu skaisti, ja ne vien piebilde. Padarītais darbs netiek novērtēts vienādi un piecos posmos tu esi stiprs un zemāk par 3. vietu nekur neesi, izcīni 2 uzvaras, bet pēdējā posmā ir izdomāts, ka darbs tiks vērtēts ar 2x vairāk punktiem. Tas dod iespēju tiem, kas ir bijuši 3. vai 4. vietā, izmantojot savu antropometrisko pārākumu (un nevis darbu, t.i., ģenētiku, kas ļāva izaugt par 10+ cm vairāk) "izraut" uzvaru.

     [+] [-]

, 2015-04-24 16:40, pirms 9 gadiem
Dainel Turies! Ķūļi par Tevi!