Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Zāģeris uzvar un ir soli no iekļūšanas "World's Strongest Man" finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

Zāģeris uzvar un ir soli no iekļūšanas "World's Strongest Man" finālā
Dainis Zāģeris

Latvijas spēkavīrs Dainis Zāģeris, turpinot savus startus pasaules prestižākajās spēkavīru sacensībās "World's Strongest Man" (WSM), izcīnīja vienu uzvaru un vienu otro vieut, tādējādi sperot platu soli pretī iekļūšanai sacensību finālposmā.

Šī bija trešā diena WSM atlases sacensībās, kas nozīmēja, ka ceturtās grupas atlētiem, no kuriem viens ir arī Zāģeris, būs jāveic divi priekšsacīkšu posmi – svaru bumbu mešanā un Basku aplī, kas tāpat tiek saukts par Konana apli.

Svaru bumbu mešanā Latvijas atlēts bija spēcīgākais, jo spēja pār noteikto augstuma latiņu pārmest piecas svaru bumbas, tikpat cik DĀR pārstāvis Gerhards Van Stadens. Savukārt trešo vietu ieņēma Kržištofs Radzikovskis, kura kontā četras pārmestas svaru bumbas. Interesanti, ka šo pašu vingrojumu izpildīja arī pirmās atlases grupas dalībnieki, kur vairāk par piecām bumbām varēja pārmest vien Braiens Šovs, kurš to izdarīja septiņas reizes. Jāpiebilst, ka Šovs ir viens no šo sacensību galvenajiem favorītiem.

Otrajā disciplīnā, Basku aplī, Zāģeris ierindojās otrajā vietā, aiz 49 gadus vecā brita Marka Feliksa, kurš pēc divām sacensību dienām bija grupas līderis. Džerijs Pričets un Radzikovskis palika aiz mūsu atlēta.

Dainis Zāģeris veic vingrojumu "Basku aplis"

Pašlaik ir aizvadīti pieci atlases sacensību posmi un Dainis Zāģeris atrodas savas kvalifikācijas grupas līderpozīcijās, jo ir izcīnījis divas uzvaras un ne reizi nav finišējis ārpus pirmā trijnieka. Rītdien atlēti sacentīsies pēdējā disciplīnā, kas ir Atlanta akmeņu celšana. Te arī ir jāpiebilst, ka rītdienas starts var izrādīties arī noteicošais, jo tajā, lai palielinātu intrigu, par ieņemtajām vietām ir plānots piešķirt dubultu punktu daudzumu, kas var izmainīt galīgo vietu sadalījumu.

World's Strongest Man, 4. priekšsacīkšu grupa, rezultāti pēc piecām disciplīnām

VSportists123456
1.D. Zāģeris13312-
2.M. Felikss21261-
3.K. Radzikovskis52134-
4.Dž. Pričets43343-
5.A. Lisenko36355-
6.G. Van Steidens66616-

Treknrakstā izcelti sportisti, kas uz šo brīdi kvalificējas finālam

No pārējo grupu rezultātiem ir jāizceļ pārliecinošais Lietuvas atlēta Židrūna Savicka sniegums, kurš līdz šim ir uzvarējis visos savas atlases grupas startos. Tāpat savu favorītu statusu apliecina, lai arī ne tik dominējoši, Braiens Šovs, Haftors Bjornsons un "svaigais" pasaules rekordists stieņa vilkmē no zemes Edijs Hals.

Atgādināsim, ka šī gada WSM sacensībās startē 30 sportisti (daži jau ir izstājušies no sacensībām savainojumu dēļ), kuri ir sadalīti piecās apakšgrupās pa sešiem sportistiem katrā. Šo apakšgrupu sacensību mērķis ir noskaidrot tos 10 sportistus (no katras grupas kvalificējas divi labāko rezultātu īpašnieki), kas jau šīs nedēļas nogalē sacentīsies finālsacensībās, kur arī tiks noteikts 2015. gada pasaules stiprākais vīrs.

Runājot par savainotajiem, tad no 30 vīriem problēmas ir radušās jau pieciem – Greiemam Hiksam, Lorensam Šahlejam, Bendiktam Magnusonam, Davidam Nīstromam un Mateušam Baronam.

Jāpiebilst, ka bez Atlanta akmeņiem rītdien notiks sacensības arī smagā auto vilkšanā, spēka trepēs un baļķa celšanā uz reižu skaitu.

Izmantotie resursi:
theworldsstrongestman.com
strongman.org

     [+] [-]

, 2015-04-21 17:54, pirms 9 gadiem
Kopš Bergmaņa laikiem laikam neviens no mūsējiem nav bijis finālā, Kazeļņiks mēģināja, bet netika.

     [+] [-]

, 2015-04-21 17:55, pirms 9 gadiem
Līdz šim pēdējā reize, kad kāds no Latvijas atlētiem bija finālā, datēa ar 2006. gadu, kad Raivis Vidzis tika finālā, taču palika 9. vietā.

     [+] [-]

, 2015-04-21 18:06, pirms 9 gadiem
Otrai vietai 49 gadi... mjā... ir ko padomāt.

     [+] [-]

, 2015-04-21 18:09, pirms 9 gadiem
krkr rakstīja: Otrai vietai 49 gadi... mjā... ir ko padomāt.
Felikss ir šī sporta veida "Dinozaurs", taču konkrēti strongiem viņš pievērsās vien pirms 12 gadiem, pirms tam trenējās bodibildingā, taču bez kaut kādiem nozīmīgiem panākumiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-21 20:17, pirms 9 gadiem
Šinī sporta veidā līdz 28gadi skaities šmurgulis,kartīgs vīru sports.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-21 20:48, pirms 9 gadiem
cookro rakstīja: Šinī sporta veidā līdz 28gadi skaities šmurgulis,kartīgs vīru sports.
Nu nez vai šmurgulis, jo Bjornsons, Hals, ir zem šī vecuma, taču gana cienīti strongu aprindās.
Viss jau ir nosacīts ar rezultātu. Ja tā vidēji ņem, līdz tiem pašiem 30 gadiem reti kuram izdodas noprogresēt tā, lai varētu cīnīties labā līmenī, bet noturēt šo līmeni - vēl mazāks cilvēku skaits ir spējīgs.

Tāpat ir jāiziet svarcelšanas vai trīscīņas skola, kur arī jāsasniedz 300-200-300 RAW kustībās kā minimums, lai varētu domāt par strongiem. Kad to sasniedz un vari noturēt, tad i pienāk tie 30 jau.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-21 20:53, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Kū itī dzeki taidu lītuoj, ka par taidim škapim palīk, atcerūs, kod tyku Dains Zuoģers pasaruodejās lelajūs spakaveirūs izavāra, tik nadaudz uzkāčuots un uz puorejū spāka veiru fona naizcālās, bet tagat Zuoģers ir kai sīnā un uzkāčuots , ka pat izceļas uz cytu fonā... Un cik ta paguoja sezonas 3-4 rupj sokūt...
P.s
Varbyut, kaids ir lītas kursā, kur ir pazuds Pliuda, ka nav nikas pādejā laikā par jū nikas dzierdams..
Nevienam neienāk prātā painteresēties cik daudz un kā viņi ēd, kā ievēro režīmu, kā trenējas... visiem uzreiz rodas jautājums - ko viņi lieto. A lieto to pašu, ko jebkurš konkurētspējīgs olimpietis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-21 21:48, pirms 9 gadiem
paga cik ta gadu bija pudzinowskim?
zem 30 stabili kad vins visu gaza rinķī!! nebija pat kkadi 25? D:

     [+] [-]

, 2015-04-21 21:53, pirms 9 gadiem
ziecha16 rakstīja: paga cik ta gadu bija pudzinowskim?
zem 30 stabili kad vins visu gaza rinķī!! nebija pat kkadi 25? D:
Pirmais stars WSM - 23 gados, pirmā uzvara - 25. Strongmena karjeru noslēdz 32 gados.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-21 21:57, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Es jau niko nasoku vinkuorši itūs džekus ar olimpīšim saleidzynuot navar, jū taids spaka veirs vel kaidu olimpīti uz puses puorslauzs..
Bet principa jau tai ir jū tu cel leluokus svorus treniņūs, jū ari vaira tev tei muskuļu masa nuoks kluotin...
Interesonti cik taids spāka veirs vinā treninu reizī paceļ, te jau byutu precīzuok cik tonnu pacel...
Nevajag līdzināt maratonistus un strongus.

Par treniņā pārcilāto svaru... viss jau atkarīgs no darba apjoma un treniņu pieejas konkrētā brīdī. Bet salīdznāšanai - vidēji advancēts parastas svaru zāles cilātājs vienā treniņā var pārcilāt no 10 līdz 20 tonnām.

Savukārt strongmeni parasti iesildās ar tādiem svariem, kas vidēji advancētam svaru zāles cilātājam ir kāds 5 atkārtojumu maksimums (tas gan nenozīmē, ka viņi ceļ 5x vairāk).

     [+] [-]

, 2015-04-21 23:19, pirms 9 gadiem
Es startējot pusvidējā (75-82,5 ) svarā tupienā/vilkmē pārcilāju līdz 18 tonnām treniņā,arī atlikušajā daļā pietiekami bija ko pacilāt
Stiprākā farma kreatīns un multivitamīni

     [+] [-]

, 2015-04-21 23:43, pirms 9 gadiem
Patiesībā tie treniņa laikā pārcilātie kg neko nenosaka, protams, forši ir paskaitīt un pabiedēt cilvēkus ar tonnām, taču overall tā ir krāvēju pieeja.

Vajag celt nevis daudz, bet tik cik vajag, tik atkārtojumus un piegājienus cik vajag. Agrāk es ar cilāju n-tās tonnas. Tagad cilāju mazāk, bet spēka ziņā (ja pārējie rādītāji ir tādi pat) nejūtu kritumu vai diskomfortu.