Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:426, Did:0, useCase: 3

Kazeļņiks gatavojas "The World Strongest Man 2009" sacensībām

Jānis Celmiņš

Kazeļņiks gatavojas "The World Strongest Man 2009" sacensībām
Agris Kazeļņiks
Foto: Ritvars Raits, sportacentrs.com

Mūsu pašalik spēcīgākais spēkavīrs Agris Kazeļņiks šobrīd gatavojas startam prestižākajām spēkavīru sacensībām pasaulē “The World Strongest Man (WSM)”, kas šogad norisināsies Maltā no 25.septembra līdz 3.oktobrim.

Regulāri esot starp spēcīgākajiem dažādos turnīros, ar savu Čempionu līgā iegūto 3.vietu kopvērtējumā Agris ir nopelnījis vietu starp pasaulē spēcīgākajiem atlētiem. Šogad beidzot ir atrisinātas domstarpības starp dažādiem spēkavīru sacensību organizatoriem un šajā turnīrā piedalīsies visi spēcīgākie. Dalībnieku vidū būs arī par pasaulē spēcīgāko atlētu uzskatāmais lietuvietis Židrūns Savickas, kurš nav startējis WSM kopš 2003.gada. Ja piedalīsies arī pieckārtējais šī titula ieguvējs polis Mariušs Pudzinovskis, tad gaidāma fantastiska cīņa, kurā noteikti savs vārds sakāms amerikāņiem, starp kuriem „skaļākais” vārds noteikti būs Derekam Pondstonam. Kā vienmēr spēcīgi būs arī kanādiešu, ukraiņu, lietuviešu pārstāvji, igaunis Murumets, jaunais austriešu talants Vildauers un citi. Kopumā sacensību priekšsacīkstēs piedalīsies 30 atlēti, kas sadalīti 5 grupas, no kuram lielajam WSM 2009 finālam kvalificēsies tikai divi labākie. Pagaidām nav vēl zināmi grupu sastāvi, līdz ar to grūti spriest par Agra Kazeļņika iespējam.

Toties jau tagad zināms, ka kopā ar Agri uz Maltu dosies mūsu titulētākais spēkavīrs Raomonds Bergmanis, lai uzņemtos trenera lomu šājās sacensībās. Atgādinām, ka Raimonda labākais sasniegums šajos turnīros ir trešā vieta, bet divreiz viņš palicis piektais. Pēc Raimonda šajās sacensībās trīs reizes ir piedalījies arī Raivis Vidzis. Jāatzīmē, ka iekļūšana fināldesmitniekā jau ir liels panākums, tāpēc Agris vispirms koncentrējas tieši uz mēģinājumu iekļūt desmitniekā.

„Gribētu solīt saviem atbalstītājiem un Latvijai godam pārstāvēt savu valsti šajos prestižajos un grūtajos spēkavīru mačos, kas man personīgi nozīmē vismaz iekļūšanu desmitniekā. Tomēr tas nebūs viegli, jo vēl nav zināma izloze grupām un visādi var gadīties. Jebkurā gadījumā, gatavojos visiem vingrinājumiem, kas ir izziņoti kvalifikācijas sacensībām un cīnīšos,” pēc uzvaras par Latvijas stiprākā vīra nosaukumu Ogrē teica pats Agris Kazeļniks.

Jau no 23.spetembra notiks telefonkonfereneces ar Agri Kazeļņiku un Raimondu Bergmani SWH BB brokastu ēterā, kur visi klausītāji varēs uzzināt par aktualitātēm saistītām ar sacensībām un Agri Kazeļņiku Maltā.

Agri Kazeļņiku šjās sacensības atbalsta Latvijas Gāze, t/c Dauga, Ogres Jumis, Ogres prestižs, SIA Ciemupe un Baker nutrition, Radio SWH, esports.lv.

Informāciju sagatavoja:
Sporta attīstības centrs
sadarbībā ar Latvijas spēka atlētu federācija

     [+] [-]

, 2009-09-03 15:49, pirms 15 gadiem
Bildē Kazeļņikam lopiska trapece (h)

  -1 [+] [-]

, 2009-09-03 17:27, pirms 15 gadiem
Davai Agri,vajag medaļu!!!