Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Karijs kļūst par 15. "Mr.Olympia" uzvarētāju

Juris Miņins
Juris Miņins

Karijs kļūst par 15. "Mr.Olympia" uzvarētāju
Brendons Karijs
Foto: musculardevelopment.com

Amerikānis Brendons Karijs šodien kļuva par 15. kultūristu vēsturē, kuram ir izdevies uzvarēt prestižākajās sporta veida sacensībās, "Mr.Olympia".

Lai arī jau vairākas sezonas pasaules bodibildingā ir novērota izteikta šķelšanās starp dažādām federācijām un pat jaunas profesionālās līgas izveide Starptautiskās bodibildinga federācijas uzraudzībā kā atbilde PRO līgai, "Olympia Weekend" sacensības vēl aizvien ir un paliek prestižākais planētas bodibildinga turnīrs.

Lai arī kopumā šī festivāla ietvaros norisinās daudzas sacensības kā bodibildingā, tā arī citos sporta veidos, par pasākuma naglu, protams, var saukt atklātās kategorijas vīru bodibildinga sacensības. Šogad gan tās tika aizēnotas ar vairākiem skandāliem un, jāsaka godīgi, dalībnieku sastāvs nebija tas spēcīgākais.

Jāsāk ar to, ka šogad sacensībās nepiedalījās nedz iepriekšējā gada uzvarētājs Šons Rodens, kuram liedza startēt, jo atlēts tiek turēts aizdomās par kādas sievietes izvarošanu, tāpat par savu nepiedalīšanos paziņoja arī šīs desmitgades titulētākais atlēts Fils Hīts, kura kontā septiņi "Mr.Olympia" čempiona tituli. Savukārt savainojuma dēļ turnīrs bija jāizlaiž "Lielajam Ramijam", jeb Mamdu Elsbiajam.

Papildus tam nebija skaidrības par irāņa Hadi Čopana dalību sacensībās, jo iepriekš viņam bija radušās problēmas ar ASV vīzas noformēšanu. Tāpat ilgu laiku nebija zināms kurā kategorijā viņš startēs – atklātajā vai, tomēr, līdz 212 mārciņām.

Tiesa, nedomājot par to kā varēja būt, bet koncentrējoties uz to kas ir, jāsaka, ka pārējie sportisti bija sagatavojuši labu formu un vēl pirms paša iznāciena uz skatuves daudz tika gaidīts kā no Brendona Karija, tā Rulija Vinklāra, Viljama Bonaka un, protams, veterāna, vienīgā aktīvā "Mr.O", Dekstera Džeksona.

Jāsaka, ka visas prognozes piepildījās un šie kungi arī cīnījās par visaugstākajām vietām, tiesa, par sensāciju parūpējās Čopans, kurš spēja ne tikai iespraukties starp mūsdienu bodibildinga grandiem, bet arī tos "pastumt malā".

Par 2019. gada "Mr.Olympia" kļuva Brendns Karijs, kurš pārspēja Viljamu Bonaku. Aiz viņiem sekoja Hadi Čopans, Deksters Džeksons un Rulijs Vinklārs.

Par 212 mārciņu, jeb 96 kg, kategorijas uzvarētāju kļuva Lībijas pārstāvis Kamils Elgargni, klasiskā bodibildinga sacensību uzvarētāja tituls tika Krisam Bamstedam.

Dāmu kategorijās par uzvarētājām kļuva: fitnesā - Vitnija Džonsa, figūras kategrijā – Sidnija Džilone, "Womens Physique" - Šanika Granta.

Izmantotie resursi:
https://www.ifbbpro.com/

  +2 [+] [-]

, 2019-09-15 13:02, pirms 5 gadiem
Stefs nosauļojies un drusku uzkačājies. Redzēs , kā tas ietekmēs metienu.