Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Miris PRO līgas bodibilderis Sedriks Makmilans

Juris Miņins
Juris Miņins

Miris PRO līgas bodibilderis Sedriks Makmilans
Sedriks Makmilans, Foto:generationiron.com

Kā ziņo Ziemeļamerikas fitnesa mediji, šodien, 44 gadu vecumā, miris profesionālās līgas bodibilderis Sedriks Makmilans.

Vadošie Ziemeļamerikas fitnesa mediji savos sociālo tīklu kontos ziņo, ka šodien mūžībā devies 44 gadus vecais PRO līgas bodibilderis Sedriks Makmilans. Lai arī nekāda oficiāla informācija par nāves cēloni nav publiski zināma, neoficiāli tiek runāts, ka sportists piedzīvojis sirdslēkmi treniņa laikā, atrodoties uz skrejceļa trenažiera.

Jāpiebilst, ka vēl 2021. gadā Sedriks Makmilans publiski un diezgan atklāti stāstīja par savām problēmām ar sirdi, kā arī to, ka viņam ir bijuši veselības stāvokļi, ko var raksturot kā "atrašanos tiešā nāves tuvumā".

Lai gan Sedrika Makmilana profesionālās karjeras laikā nav bijis ļoti daudz spilgtu panākumu un par lielāko sasniegumu ir jāsauc uzvara 2017. gada "Arnold’s Classic" turnīrā, amerikāņu bodibilderi var uzskatīt par iepriekšējās desmitgades vienu no spilgtākajiem un redzamākajiem supersmagās svara kategorijas atlētiem. Viņš bija viens no tiem, kurš, neskatoties uz lielajiem muskuļu apjomiem (pie auguma 185 cm, viņa svars starpsezonā sasniedz 140 kg), mēģināja saglabāt bodibildinga zelta laikmeta tiekšanos pēc estētikas un smalkām proporcijām.

Pēdējās sacensības, kurās Sedriks Makmilans izgāja uz skatuves bija 2020. gada "Arnold’s Classic", kas norisinājās Kolumbusas pilsētā. Tajās viņš ierindojās sestajā vietā. Lai arī sportists bija plānojis startēt arī citās sacensībās, jau iepriekš pieminēto veselības problēmu dēļ, viņam nācās atsaukt savu dalību.

Nevar nepieminēt, ka pašlaik profesionālais bodibildings piedzīvo diezgan smagu krīzi, jo pēdējo pāris gadu laikā ļoti bieži tiek ziņots par elites atlētu nāvēm. Jāatgādina, ka 2021. gadā mūžībā devās Sedrika Makmilana cīņu biedrs un arī konkurents muskuļu masas un estētikas apvienošanas ziņā, 2018. gada "Mr.Olympia" uzvarētājs, Šons Rodens.

Izmantotie resursi:
https://generationiron.com/