Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Drošības virsniece Dauškāne: "Sočos vēlos sasniegt arī labu rezultātu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Drošības virsniece Dauškāne: "Sočos vēlos sasniegt arī labu rezultātu"
Inga Dauškāne un Arvis Liepiņš
Foto: olimpiade.lv

Latvijas labākā slēpotāja Inga Dauškāne (33) būs olimpisko spēļu debitante. Iepriekš nodarbojās ar dažādiem sporta veidiem, bet šobrīd viņa ir izcīnījusi olimpisko ceļazīmi distanču slēpošanā. Sarunā ar žurnālu "Sestdiena" sportiste atzīst, ka distanču slēpošanā sasniegusi labākos rezultātus, kādi Latvijai jebkad bijuši.

Latvijas distanču slēpošanu Sočos pārstāvēs armijas kapteine. "Mana darbavieta ir Ādažos. Esmu drošības virsniece, ikdienā rūpējos par Ādažu bāzes fizisko drošību, savukārt vienības iekšienē - par personāla drošību," atklāj Dauškāne. "Patiesībā armijā ir daudz sieviešu: grāmatvedībā, personāla daļā un medicīnā. Tiesa gan, drošības specialitātē vairākumā ir vīrieši."

Ar startu olimpiskajās spēlēs lielais mērķis būs sasniegts. "Protams, dažās FIS sacensībās pēc olimpiādes vēl startēšu, bet apzinos, ka man jāatgriežas dienestā," atzīst militāriste. "Jā, mans mērķis bija nokļūt Sočos, bet vēlos arī sasniegt labu rezultātu. Šosezon esmu nopietni trenējusies, sacensībās sasniegusi labākos rezultātus, kādi Latvijai jebkad ir bijuši, un domāju, ka esmu izdarījusi visu, kas bija manos spēkos. Jāsaka paldies NBS un vienības komandierim par iespēju trenēties un gatavoties olimpiskajām spēlēm. Tagad atlicis pēdējais un svarīgākais posms - pareizi iziet aklimatizāciju un atrast pareizo recepti slēpju sagatavošanā. Nevienam nav noslēpums, ka mēs daudz zaudējam uz slēpju rēķina vien. Sočos apstākļi ir ļoti specifiski, un zināmā mērā tā būs loterija!"

Inga Dauškāne
Dzimusi 1980.gada 12.aprīlī
Augums: 171 cm, svars 58 kg
Izglītība: LU Pedagoģijas un psiholoģijas fakultātē maģistra grāds, Nacionālā aizsardzības akadēmijā vada komandieris
Slēpošanā: periodiski kopš bērnudārza laikiem
Nodarbojusies ar militāro pieccīņu, vieglatlētiku
Treneris: Ilze Cekule
Lielākie sasniegumi: Latvijas divkārtējā čempione vieglatlētikā (1500 un 2000 m šķēršļu skrējienā), "Stipro skrējiena" pieckārtējā uzvarētāja, 1.vieta Eiropas čempionātā un 2.vieta pasaules čempionātā militārās pieccīņas šķēršļu joslas stafetē, Latvijas desmitkārtējā čempione distanču slēpošanā, "Apkārt Alaukstam" slēpojuma trīskārtējā uzvarētāja, 2.vieta Latvijas čempionātā ziemas triatlonā

PIlnu materiālu var skatīt izdevuma jaunākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sestdiena"

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 17:50, pirms 10 gadiem
Sočos- par drošu Latviju !!!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-21 17:57, pirms 10 gadiem
lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-21 21:05, pirms 10 gadiem
Ar šo dāmu biju Spānijā vieglatlētikas nometnē. Dzelzs dāma ar super humoru un super izskatu. Novēlu visu to labāko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-22 00:43, pirms 10 gadiem
sandis44444 rakstīja: Ar aklimatizāciju gan nevajadzētu būt problēmām un šī atruna šoreiz nederēs.. tomēr 2h starpība ar Sočiem tikai!

Bet nu jā, lai izdodās
Paskaties kur reāli notiek Sočos visas slēpošanas, biatlona sacensības - kalnos 1400-1500m tātad augstkalne.