Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Vijolniece Vanesa Meja uz Soču olimpiādi tikusi ar viltotiem rezultātiem

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vijolniece Vanesa Meja uz Soču olimpiādi tikusi ar viltotiem rezultātiem
Vanesa Meja Vanakorna olimpisko spēļu atklāšanā
Foto: PA Wire / Scanpix

Slovēnijas Slēpošanas asociācija diskvalificējusi uz četriem gadiem četrus slovēņu slēpošanas funkcionārus, kuri viltojuši slavenās vijolnieces Vanesas Mejas olimpiskās kvalifikācijas rezultātus milzu slalomā. Sportiskā vijolniece Soču olimpiskajām spēlēm kvalificējās pēdējā brīdī Slovēnijā, bet olimpiādē no finišējušajām pārliecinoši palika pēdējā vietā.


Lai tiktu uz olimpiskajām spēlēm, Mejai vajadzēja iegūt ne vairāk kā 140 punktus piecās kvalifikācijas sacensībās. Slavenā vijolniece nepieciešamo punktu skaitu panāca pēdējās sacensībās Slovēnijā. Olimpiskajās spēlēs viņa pārstāvēja Taizemi un startēja kā Vanesa Vanakorna, izmantojot tēva uzvārdu (viņa dzimusi Singapūrā, tēvs ir taizemietis, bet māte - ķīniete). Divu braucienu summā Sočos viņa uzvarētājai zaudēja 50 sekundes un milzu slalomā stabili ieņēma pēdējo vietu.


Slovēnijas slēpošanas vadībai radās bažas par vijolnieces rezultāta adekvātumu pēdējās kvalifikācijas sacensībās. Tika izveidota speciāla izmeklēšanas komisija, kas noskaidroja, ka Mejas rezultāts tika viltots, un to pasūtīja kāda Taizemes kompānija. Par vainīgajiem tika atzīti četri - sacensību direktors Boruts Horbats, galvenais tiesnesis Vladimirs Makucs un hronometristi Matjažs Goltežs un Tugo Marinčeks. Tādējādi tika pieņemts lēmums par četru negodīgo funkcionāru diskvalifikāciju, 10. jūlijā informē Slovēnijas mediji.


Soču olimpiskās spēles, 18. februāris, kalnu slēpošanas milzu slaloms sievietēm

V.SportisteValstsLaiks
1.Tīna MazeSlovēnija2:36.87
2.Anna FeningereAustrija+0.07
3.Viktorija RebensburgaVācija+0.27
...66.Lina SjaĶīna+38.75
...67.Vanesa VanakornaTaizeme+50.10
...Agnese ĀboltiņaLatvijaDNF
...Lelde GasūnaLatvijaDNF

Izmantotie resursi:
www.rtvslo.si

     [+] [-]

, 2014-07-11 12:08, pirms 10 gadiem
Kādu tēva uzvārdu vēl izmantojusi? Vanakorna jau arī ir viņas pašas īstais uzvārds

  +1 [+] [-]

, 2014-07-11 12:37, pirms 10 gadiem
Viņa vismaz finišēja atšķirībā no Latvijas profesionālēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-07-14 09:20, pirms 10 gadiem
piedosim Vanesai, mūzikas jomā tak nekrāpjas
TV reitingus ar pacēla