Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Nav variantu - šodien jāšauj nulle vai viens"

Berkulis: "Nav variantu - šodien jāšauj nulle vai viens"
Intars Berkulis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Šovakar Soču olimpiskajā trasē dosies 60 šobrīd labākie pasaules biatlonisti, lai iedzīšanā sacenstos par šo spēļu otro medaļu komplektu šajā sporta veidā. Ar 17. numuru 47 sekundes aiz pole position nodrošinājušā norvēģa Ūles Einara Bjerndālena cīņā metīsies Andrejs Rastorgujevs. Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks nav nesasniedzams.

- Kādus secinājumus izdarījāt pēc sprinta?
- Andrejs stāstīja, ka slēpes slīdēja labi, tomēr vienā momentā izslīdot kaut kā ķērās. Nevar stipri sūdzēties, taču niansēs tas var veidot sekundes desmit, varbūt 15. Pārējais viss bija labi. Protams, žēl to vienu šāvienu, taču kļūdījās arī tādi veči kā Svensens, Bjerndālens, Furkāds. Andrejam pašam bija šķitis, ka ir, taču tā var gadīties – nākot šautuvē ar tādu pulsu, bieži vien tā šķiet. Tuvu jau tas šāviens bija, turpat uz robežas, gabarīts. Stāvus – šāva mazliet lēnāk un pareizi darīja, te vairs kļūdīties nedrīkstēja. Tās būtu vēl 25 sekundes atpakaļ. Kopumā viss ir kārtībā – Andrejam bija šīs sezonas labākais rezultāts. Visus sprintos bija bijuši divi sodi, šeit – viens. Ātrākā šaušana, ātrākais laiks arī distancē, mazākais zaudētais laiks līderim. Šās sezonas viņa labākais sprints.

- Ko izspriedāt attiecībā par pieminēto problēmu ar slīdamību? Varbūt trases saimnieki patiešām kaut ko pēdējā brīdī uzkaisīja sniegam, par ko paziņoja savējiem – Šipuļinam ātrākais slēpojums –, bet piemirsa pateikt pārējiem...
- Dienas laikā trase atlaižas un viņu uzdevums – panākt, lai sacensību laikā nebūtu putra. Pēc nostāstiem, par ko savā starpā runā treneri – viņi berot uz sniega kaut kādu cietinātāju. Es pats to neesmu redzējis, taču tā notiek, arī Pasaules kausos. Un tas rada problēmas, jo slēpju testēšanas laikā jau nekā tāda vēl nav. Andrejs vakar testēja slēpes 17:15 un tobrīd trasē vēl viss bija kārtībā, bet sacensībās – pēkšņi citādi. Vai krievi to darīja speciāli – nezinu. Jā, Šipuļinam labākais laiks, taču, piemēram, Mališko ar nullēm – trešajā desmitā. Lai vai kā, fakts paliek fakts – slēpe mazliet negāja tā, kā vajadzētu. Pats sportists tādas lietas lieliski jūt. Tās 10-15 sekundes nebūtu kaitējušas.

- Kāds vispār skats uz izredzēm iedzīšanā? 47 sekundes vēl ir tajās robežās, kad var cīnīties par trijnieku?
- Tas nav liels deficīts. Pasaules kausā Oberhofā bija pusotra minūte. Galvenais visu izdarīt ar vēsu prātu. Būs mierīgāk. Sprints tomēr bija pirmais starts olimpiskajās sacensībās un, kā paši jau smējāmies – tie pieci riņķi, kas tur karājas virs šautuves, bez sekām nepaliek...

- Ja ceram uz medaļu – cik kļūdas Andrejs var atļauties šaušanā?
- Domāju, nav variantu – nulle vai viens sods. Ja sakrīt apstākļi un paveicas ar sīkumiem, var derēt arī divas kļūdas, taču, ja godīgi – neticu, ka cīņā par trijnieku varēs atļauties vairāk nekā vienu.

- Tas, ka sprintā vinnēja Bjerndālens, biatlona vidē tika uzņemts kā zināms pārsteigums?
- Katram savs viedoklis, taču, protams – viņš uz to gāja. Četrus gadus un šogad – jo īpaši. Jau kausos bija redzams, ka šogad viņš sasniedzis labāku kondīciju nekā pērn. Pārsteigums tas nav, ja nu vienīgi tas, ka šādā vecumā un tieši sprintā. Domāju, viņš izdarīja visu iespējamo un neiespējamo, lai to sasniegtu. Pēdējā treniņnometnē Antholcā speciāli viņam pat tika uztaisīta vēl viena trase, Soču trases imitācija. Tas vien daudz ko liecina. Lai vai kā, prieks par viņu! No tāda sportista jāņem piemērs.

  +4 [+] [-]

, 2014-02-10 08:18, pirms 10 gadiem
Andrejs var! To zinām gan mēs, gan viņš pats. Lai šodien to uzzina arī tie, kas vēl nezin!

  -4 [+] [-]

, 2014-02-10 08:27, pirms 10 gadiem
Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks nav nesasniedzams.

Lūk šeit arī parādās kā mēs formulējam domas un ieprogrammējam sevi ne tā kā vajadzētu.

Pareizāk būtu rakstīt:
Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks ir sasniedzams.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-10 08:45, pirms 10 gadiem
Bluzmanis rakstīja: Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks nav nesasniedzams.

Lūk šeit arī parādās kā mēs formulējam domas un ieprogrammējam sevi ne tā kā vajadzētu.

Pareizāk būtu rakstīt:
Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks ir sasniedzams.
Vispār autors izrāvis no konteksta teikumu. Teikums bija, ka Bērkulis ir pārliecināts, ka trijienks nav sasniedzams, ja būs vairāk kā viena kļūda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-02-10 09:05, pirms 10 gadiem
Kā, Intar, izskaidrotu to, ka daudziem biatlonistiem šāvieni aizgāja garām mērķim, bet mērķi tomēr aizveras, tas uzskatāmi bija redzams palēlinājumā austrietim, kurš ieņēma 2.vietu šaujot guļus 2 šāvieni, un vēl vienam kanādietim , šaujot stāvus, varēja redzēt, ka lode trāpa baltajā krāsojumā, bet mērķis aizvērās.
Veiksmi Andrejam, un turam īkšķus.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-10 09:19, pirms 10 gadiem
Pārsteigums par to šāvienu guļus, it īpaši tad, kad tik audz sportistu sašāva 5/5 pirmajā.. Treniņos rādīja kā Andrejs stāvus sašāva 5/5, takā nebūtu slikti, ja šautu lēnāk bet vismaz dabūtu tos 19/20 vai pat visu pa nullēm.

  +4 [+] [-]

, 2014-02-10 09:26, pirms 10 gadiem
kastasir rakstīja: Kā, Intar, izskaidrotu to, ka daudziem biatlonistiem šāvieni aizgāja garām mērķim, bet mērķi tomēr aizveras, tas uzskatāmi bija redzams palēlinājumā austrietim, kurš ieņēma 2.vietu šaujot guļus 2 šāvieni, un vēl vienam kanādietim , šaujot stāvus, varēja redzēt, ka lode trāpa baltajā krāsojumā, bet mērķis aizvērās.
Veiksmi Andrejam, un turam īkšķus.
Tie bija gabarīti(tas ir uz robežas), šeit ir bišku arī veiksmes faktors, ja gabarīts ir uz robežas 50/50 tas gandrīz vienmēr aizveras, ja būs kādi 40/60 vai 30/70 tad kā nu kuro reiz, atkarībā vai mērķu elektronika nostrādā vai nē.

     [+] [-]

, 2014-02-10 09:49, pirms 10 gadiem
cikos šodien Teds ar zemgu ielido sočos ???

  -1 [+] [-]

, 2014-02-10 09:56, pirms 10 gadiem
Bluzmanis rakstīja: Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks nav nesasniedzams.

Lūk šeit arī parādās kā mēs formulējam domas un ieprogrammējam sevi ne tā kā vajadzētu.

Pareizāk būtu rakstīt:
Viņa treneris Intars Berkulis pārliecināts, ka trijnieks ir sasniedzams.
Gustavo klubiņā iestājies?!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-10 09:58, pirms 10 gadiem
žirga88 rakstīja: cikos šodien Teds ar zemgu ielido sočos ???
Esot jau ieradušies.

  -4 [+] [-]

, 2014-02-10 13:13, pirms 10 gadiem
Manuprat no Rastorgujeva ir paragri prasit kadas medalas , nav ko izdarit spiedienu , labak domajiet , kapec Maluhins un Bricis strada pie Lietuviesiem un c, ta biatlona federacija ir jamaina un steidzami, kas nolaidusi so sporta veida lidz klinkim, vai Latvijas mezi nevaretu sponsoret labak biatlona komandu nevis to stulbo bobsleju?!!

     [+] [-]

, 2014-02-10 14:29, pirms 10 gadiem
Marchx rakstīja: Gustavo klubiņā iestājies?!
tas, ka tu kaut kam netici, nenozīmē, ka tā nav taisnība

     [+] [-]

, 2014-02-10 17:15, pirms 10 gadiem
kads varetu komentaros painformet, ka biatlona tur slepojas.