Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

SASPERJODA SOČU PROGNOZES

Esiet sveicināti, Sporta draugi! Šis ir nesaudzīgais prognožu laiks. Tikai tad, kad mūsu gājputni ir devušies uz dienvidiem, mēs drīkstam kaut ko teikt un prognozēt. Kamēr viņi bija šeit, jebkuras runas par mērķiem, plāniem un prognozēm ir liekas un pat kaitīgas. Nosodu žurnālistus par lielo uzbāzību izdiņģēt no līderiem medaļu apsolīšanu. Skaidrs, ka manis pausto viedokli daudzi sauks par nolādēšanu, taču tā tas nav. Tas ir eksperta sportā izteikts viedoklis, jo man piemīt pazīšana lietās, kas saistītas ar spriedzi, spiedienu un izšķirošo kauju par virsotnēm. Neesmu bijis Olimpa tuvumā, jo nekad neesmu nodarbojies ar „pateicīgiem” sporta veidiem tam, taču gados krātā personiskā pieredze un ilggadīgie novērojumi ļauj ar stingru pārliecību teikt - tā tam būs būt:

ĀTRSLIDOŠANA
Haralda Silova trumpis pirms 4 gadiem bija mērķtiecīgā cīņa izturēt abās frontēs. Šogad diemžēl nav tā iepriekš nenovērtētā šorttreka bāzīte, kas deva lidojumu lielajā aplī. Viena vieta 15. – 18. vietas robežās būs slavējama. Vairāk gaidīt nevaram.

BIATLONS
Cilvēki, kas cer, ka mums pienākas visur medaļas, šeit ieraksta puslīdz drošu medaļu. Taču neaizmirsīsim, lai tiktu pie medaļas, ir jāvinnē 3 NOR, 3 KRE, 3 NOR, 3 FRA u.c pāris desmiti lielu meistaru. Andrejs ir reālists un neplātās ar solījumiem un cerībām. Par to viņam milzu uzslava un mana prognoze atrast vienā distancē vietu 10. – 12. niekā. Pārējās distancēs ar milzu apņēmību būs vietas no 20. – 30., jo diemžēl stāvus šaušana vēl nav nostabilizēta. Taču vienā no top4 ziemas sporta veidiem (līdzās kalnu slēpošanai, tramplīnlēkšanai un distanču slēpošanai) viena vieta olimpiskajā desmitniekā būs milzu panākums. Prasīt no Rastija medaļu, nozīmē ignorēt Latvijas vietu pasaules sportā.

BOBSLEJS
Ledus ir slidens, taču ne bobsleja kontekstā. Ekmanis visu ir jau pateicis ar īsta zintnieka aci. Tā kā šajā sporta veidā visizteiktāk valstis mērās ar „lepnumiem”, tad mēs te tomēr tikai pagrūstīties varam. Visa sezona rāda to, ka Prūsim ir kaut kas no mūžīgā neveiksminieka gara, kāds bija arī Bričkinam, un tas ir pielipis arī komandai – nesenās likstas PK posmos lietpratējiem nav jāpārskaita. Būs labākie starta laiki atsevišķos ieskrējienos, būs daži braucieni 3niekā, taču summā Melbārdis divniekos netiks 10 niekā un tuvu būs Ķibermanis - abiem 11. – 15. vieta. Četriniekos, kur ASV un KAN 2. un 3. ekipāžas nav tik stipras, Melbārdis tiks sešiniekā, bet tas arī būs viss. Mazais Osis būs 12. – 15. četriniekos, jo olimpiskā spriedze būs par lielu jaunajam censonim. Personīgi es vērtēšu ļoti augstu vienu vietu 6niekā. Var man pārmest nenovīdību, nolādēšanu, latvisko nolikšanu, taču tā nav. Es cienu mūsu dižvīru titānisko darbu, taču arī pārējie – KRE VĀC ŠVE ASV KAN uz mačiem gatavojas kā uz pēdējo kauju mūžā. Mūsu medaļu ekspektācijas vairo tikai latviešu pārnaivais optimisms un nespēja uz lietām paskatīties reāli. Mēs neesam tik bagāti, lai parādītu šeit nejaušības. Mēs neesam pastariņi, bet dūži arī ne. Jāpiebilst, ka šis ir sporta veids, kur vistuvāk esmu bijis ZOS. Piedalījos slavenajā 2004. gada stūmēju atlasē.

HOKEJS
Visu cieņu olimpiskās delegācijas kuplināšanai, karognesēja devumam un fantastiskajai cīņai par ceļazīmi, jo citi te diemžēl brauc ar dāvanu kartēm. Hokeja vaina ir tā, ka ir ķibeles trenera karjerā un tas, ka nevienā līnijā nav sportiskā ziņā līdera. Ozo būs garīgais līderis un uzspīdēs epizodiski, taču cita Spartaka, kas vestu nevienlīdzīgajās cīņās pret hokeja lielvalstīm nebūs. 9. – 12. vieta, taču būs arī cerīgas spēles. Ar steigu vajag psihologa palīdzību Indrašim, bet daži labi var pamācīties gan no Daugavas, gan no Ozo, kā jāsola rezultāti – vienkārši, pasakot, ka jāparāda pašatdeve, cīņasspars, neko nerēķinot tabulās. Prieks, ka mums karognesējs ir īsts vīrs. Gudrs un tāds, kas māk gan strādāt, gan atpūsties.

KALNU SLĒPOŠANA
Visu cieņu resursu ieguldījumam, taču šie sportisti nokļūst Sočos, pateicoties dāvanu kartēm. Jā, arī olimpiskās kvalifikācijas normas ir jāizpilda, taču Austrijā tās izpildītu desmitiem un bail pat saukt lielāku ciparu sportistu, ja viņi varētu atļauties veltīt savas dzīves 50. vietai. Dažs labs pat Latvijas meistarsacīkstēs tik 3. vietu izcīnīja… viens vai divi gadījumi, kad pēc laika trasē tiks apbraukti 10 slēpotāji man liks applaudēt.

KAMANIŅU SPORTS
Sporta veids, kas visvairāk apbēdina. Tādas tradīcijas. Medaļu birums pat jaunlaikos, taču 2 iepriekšējās sezonas parāda, ka arvien vairāk citvalstu sportistu iet mums garām. Vecais šamanis Rubenis 10.niekā tiks, jo kaut ko viņš ir tur izkodis. Vēl 8niekā iekļūs Šici, taču pārējie būs no 15. vietas un uz leju. Komanda būs 7tā – savā vietā. OS neviena komanda nepūdelēs pa švammi sitienu. Priecāsimies par Ullas un Elīzas daili un novēlēsim skaistus braucienus.

SKELETONS
Te mums būs 2 medaļas un viena pat zelta. Nekā… Tā sportā nenotiek. Sezona un pērnais PČ parādīja, ka mūsu Supermens nav neuzvarams. Uz Martinu ir milzīgs spiediens. Lai arī viņš ir psiholoģiski ļoti ļoti stiprs, tomēr viņš nesen parādīja, ka nav izturējis spiedienu un deklarējis, ka 2. vieta būs neveiksme. Protams, ka viņam ir taisnība, bet par to nav tā jārunā. Un pieklājīgi būt arī neprasīt. Tekstus, ko es gribētu dzirdēt, būtu šādi – es koncentrēšos katram braucienam. No katra ieskrējiena izmantošu maksimumu, lai dzēstu simtdaļas. Ja visos braucienos nobraukšu tuvu ideālajam, tad arī būs pelnītā vieta, ko hronometrs parādīs. Tāpēc es saku, ka Martinam būs sīva spēkošanās par 2. / 3. vietu. Sliecos prognozē uz 2. vietu, taču prasīt no Dukuriem 2 medaļas nozīmē ignorēt pasaules kārtību - kam spēks, tam vara. Tomass izcīnīs 4. vietu. Vai tiešām tēvam ir skaļa jabazunē, ka brauc pēc 2 medaļām. Vai tiešām Martinam bija jāsaka, ka jūtas drošs, ka pat ar sliktu startu, parādot pusspēku, 2. vieta būs kabatā. Ka tik nenāk rūgta mācība un ka tik nav vēl japriecājās par zaļā metāla medāli… Laiks atkārtot vārdu semantisko nozīmi – pārliecība, pašpārliecinātība, iedomība, pārākuma apziņa. Der jau tikai pirmā īpašība.

SLĒPOŠANA
Dāvanu karšu gadījums, taču ar vienu atrunu. Distanču slēpošanai ir tautas veselības celšanas potenciāls atšķirībā no zīmēšanās sporta veidiem. Visi būs 5. – 7. … no beigām.

ŠORTTREKS
Puisis ir nopelnījis biļetes lielā konkurencē, tāpēc iekļūšana 20. niekā izraisīs cieņu. Šajā prognozē jūtos vissliktāk, jo tiešām neesmu gana pienācīgi sekojis Puķīša panākumiem.

Ar šīm prognozēm azotē vilšanās tik pat kā mani negaidīs!!!
Lai izdodas sasniegt pelnīto un parādīt vislabāko!!!

1 2 49 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2014-02-07 10:42, pirms 10 gadiem
KRE ir kaut kādā veidā saitīta ar KREtinosiem?

     [+] [-]

, 2014-02-07 10:54, pirms 10 gadiem
ļoti labi - ja sasperjods ir pesimistiski/daļēji reālistiski noskaņots, tas liecina, ka viss būs labi

Arī par Štrombi 2012 izteicies skeptiski un gandrīz jau bija arī taisnība (priekšbraucieni u.c), bet tad "mašīna izšāva"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 11:13, pirms 10 gadiem
labāk bobu 4 palaist visus 8 pa tādu platāku reni - izstumdīsies un būs ļoti skatāmi

sasperjods rakstīja: Per aspera ad astra
p.s.
ja skeletonā brauktu 8 pa trasi, tad gan tā būtu štelle

     [+] [-]

, 2014-02-07 11:17, pirms 10 gadiem
Es jau par 90% nojautu, ka tā sapratīsi, gribēsi saprast. Es vairāk domāju par to, kāpēc tāds kaut kāds pilnīgi greizs saīsinājums, apzīmējums?
sasperjods rakstīja: Protams, ka nav pareizi, ja OS nonāk valstīs, kur ir apšaubāma demokrātija, taču šajās dienās visi kari pierimst, pieklust. Man gribas sajust labo, inteliģento un krietno krievu paraugus šajās dienās. Celtnieki jau nav vainīgi. bet šefi, kas visu noguļ līdz pēdējam. Lai gaišums līst par Sočiem, bet medaļas tiek tikai tiem, kas tiešām tās pelnījuši ar savu darbu.

     [+] [-]

, 2014-02-07 11:17, pirms 10 gadiem
es labāk gribētu redzēt bobu 8-niekus
M I K U C I S rakstīja: labāk bobu 4 palaist visus 8 pa tādu platāku reni - izstumdīsies un būs ļoti skatāmi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 11:41, pirms 10 gadiem
Viss pareizi, bet varbūtība, ka kāds slotaskāts (piemēram, ar uzvārdu, kas sākas ar D) tomēr izšaus, ir atšķirīga no nulles.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 11:44, pirms 10 gadiem
Es atļaušos tavu komentu par Dukurfamīliju pārkopēt te vienā centrālajā rakstā... ar atsauci, protams

     [+] [-]

, 2014-02-07 11:57, pirms 10 gadiem
tipa, baigais heiteris un clirsējs
par bobiem nepiekrītu, man domāt, ka kas nav īsti ok ar GER ekipāžām, domāju, pjedestāls būs 1. Holkombs, 2. Zubkovs un tad trešajā dajebkas, kaut vai Melbārdis
skeletons - jā, Tretjakovs ir ilgāk trenējies šajā trasē, bet nav tik meistarīgs kā Martins, bez tam tā ir garā trase, līdz ar to labam startam ir mazāka nozīme, koeficents, u know. Tā kā to trasi kā dzimto nepārzin neviens, tad kļūdīties var daudzi, tā, ka nebūs pārsteigums, ja uzvarēs Tomass, bez šiem trim kungiem to var izdarīt arī Antuāns
kamanas - OS spēlēs medaļas ir izcīnijušas tikai 7 valstis, tajā skaitā 2 Latvija (+2 PSRS sastāvā), veiksmes gadījumā varam tikt sešiniekā
Andrejs - laimes spēle. var būt amplitūdā no 3. līdz 40. vietai.
hokejs - tur var izsplaut jebkurš un kļūt par līderi atsevišķās spēlēs, kaut vai Cipulis vai Pavlovs, sacensību formāts vēl pateicīgāks, lai iekļūtu 4daļfinālā kā pasaules čempionātos. vienīgi tas, ka mūsu izlase pč ir 90% no os komandas, kamēr SWE tie ir kādi 20%.

     [+] [-]

, 2014-02-07 11:59, pirms 10 gadiem
Nu tad saīsini KR, KF (ja jau ASV, nevis AME) vai KRI, jo KRE izklausās/izskatās vēl briesmīgāk par KRI
sasperjods rakstīja: kapēc jalieto RUS USA CAN SUI SWE ...
Var latviski arī saīsināt
KRI ZVI neizskatās labi, jo divskanī dominē e

     [+] [-]

, 2014-02-07 12:00, pirms 10 gadiem
njea, pietiktu vnk ar stūŗmani, kurš startā jau sēž kamanās un 7 kačokiem, kas mēģina sekundes laikā sasēsties slīdošā bobā
sasperjods rakstīja: Ar stūrmani mazu 50kg knauķi kā airēšanā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 12:01, pirms 10 gadiem
kādā ziņā provokatīvs? Vai realitātes pasniegšana rozā brillēm un naģenēm ir kas provokatīvs? Ā, nu jā, ja piedomā, ka te 50% aktīvi komentējošie ir nāģenes, tad jau gan laikam sanāk, ka provokatīvs
sasperjods rakstīja: Bet vispār sagaidu asas diskusijas par izredzēm!!!
Pietiekami provoktīvs skats pasniegts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 12:04, pirms 10 gadiem
Ja jau pieturies pie tradicionālām vērtībām, tad jau kāreiz Tevis minētie angliskotie saīsinājumi. Nedaudz netradicionālāk būtu staptautiskie saīsinājumi, bet šis jau nu galīgi nav nekas tradicionāls, lai atmāzētos ar tradicionālismu
sasperjods rakstīja: tradicionāli ir 3 burti ; )
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 12:11, pirms 10 gadiem
sasperjods rakstīja: Tavs logo jau parāda, ka neesi pieredzes bagāts spečuks
Tavs ievads parāda, ka Tev nepiemīt kritiskā domāšana
Prognozēm nav nekāda sakara ar patriotismu
es gribētu kaut LAT savāktu 20 himnas, bet...

Nesaprotu, kapēc jāsāk bija ar tādu uzrunu, ja prognozes ir ļoti līdzīgas manām...

Vienīgais +, kas manā galvā ir Dukuriem pret Treķi:
Treķis ir paŗbruacis jēgu un, ja mačos gadīsies misēklis, viņš nebūs tik koncentrējies, cik slikti trasi pāŗzinošie p;arējie braucēji
Viena Treķa kļūda viņam maksās vairāk. Tas droši. Jeb viņš no pašpārliecinātības un automātiskuma, ka paŗzin trasi, nepamanīs pat savu kļūdu
neko dimitrāli pretēju tev nepateicu, vienīgi izteicu optimistu prognozes.
jāatcerās, ka Soču trase ir vieglāka kā Vistleras, līdz ar to Martinam grūtāk nopūdelēt, bet līdz ar to arī Tretjakovam grūtāk nopūdelēt

     [+] [-]

, 2014-02-07 12:43, pirms 10 gadiem
Var redzēt ka Tev hokejs neintresē.
Nekad nav dzirdēts ka Indrašim būtu problēmas ar psiholoģiju, šogad retāk bet pagājušajā sezonā katru otro mēnesi bija runas par Indraša fizisko formu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 13:01, pirms 10 gadiem
Daudzi "ekperti nemaz nezin, ka olimpiadee nevar starteet 6-7 lielo valstu parstavji, bet tikai 4. Piemeeram biatlonaa, ir visas iespejas Rastorgujevam. Arī citos sporta veidos...

Atvainojos, bet sasperjods grib visur ielist, bet maz saprot no sporta...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 13:12, pirms 10 gadiem
Medaļu būs 3, būs daudz 6-nieku un 10-nieku. Ir jāsaprot, kaa mums Krievijaa ir gaajis..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-02-07 13:14, pirms 10 gadiem
Kolēģis jau pateica, ka rīt būs pirmais medālis, proti, Rastijs pa iekšmalu paies visiem garām un šautuvē pat īsti neapstāsies, vnk gaitā nomočīs... vot tā!

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 13:15, pirms 10 gadiem
Man bija murgs, ka soču bobsleja trasē daudzi krīt, brrr.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-02-07 13:21, pirms 10 gadiem
dale rakstīja: Nu ko, Rubenim paveras reaalaakAS SHANCES..
Rubenis teica, ka pārsteigs, tad tā arī būs.

     [+] [-]

, 2014-02-07 13:56, pirms 10 gadiem
Sasper tevi jods, bet pirms raksti par Dukuru, tad varbūt neietekmējies no dzeltenās preses:
https://twitter.com/MartinsDukurs/s...
1 2 49 komentāri