Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

Āboltiņa būs jaunākā Latvijas olimpiete Sočos

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Āboltiņa būs jaunākā Latvijas olimpiete Sočos
Agnese Āboltiņa
Foto: infoski.lv

Pirmo reizi Ķekavas novada pastāvēšanas vēsturē olimpiskajās spēlēs startēs novada sportiste, kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa. Olimpiādes atklāšanas dienā, 7. februārī viņai aprit vien 18 gadi, taču tas nav bijis šķērslis, lai izpildītu olimpisko kvalifikācijas normatīvu un pārstāvētu Latvijas olimpisko komandu ziemas olimpiskajās spēlēs, kas no 7. līdz 23.februārim norisinās Sočos, informē Ķekavas novads.

Kā zināms, Latvijas olimpiskajā komandā otrā jaunākā ir kamaniņu braucēja Ulla Zirne (augustā viņai apritēs 19 gadi). Zirne jau ieradusies Sočos, bet Āboltiņa izlidos 11.februārī.

Agnese Āboltiņa ar kalnu slēpošanu nodarbojas kopš deviņu gadu vecuma. Viņas trenere Latvijā kopš pirmajiem soļiem profesionālajā sportā ir Vita Ciesniece. Pašlaik jaunā sportiste jau otro gadu mācās un trenējās Norvēģijas elites sporta ģimnāzijā.

Latvijā viņa nav startējusi kopš 2012. gada, kad ieņēmusi stabilu vietu elites trijniekā gan Latvijas, gan Baltijas valstu kalnu slēpotāju reitingos. Kopš tā laika Agnese trenējas, piedalās sacensībās un uzlabo savas prasmes pārsvarā citās Eiropas valstīs – jau šosezon vien startējusi vairāk nekā 20 sacensībās Norvēģijā, Austrijā, Itālijā.

Jaunās un talantīgās sportistes sasniegumu sarakstā ir augstākās godalgas kā Latvijas, tā arī starptautiskās sacensībās. 2012. gadā Agnese ir startējusi Pasaules Jaunatnes ziemas Olimpiskajās spēlēs Insbrukā, 2013. gadā Eiropas Jaunatnes Olimpiskajā festivālā, Brašovā, Rumānijā, uzvarējusi konkursā par starptautiskas slēpošanas ekipējuma ražotājfirmas Nordica pārstāvēšanu, kā arī piedalījusies Starptautiskās slēpošanas federācijas nometnē Austrijā. Viņa ir labs piemērs citiem jauniešiem - ne vien uzrāda augstus sasniegumus sportā un mācībās, bet arī spēlē klavieres un dzied. 2013. gadā Āboltiņa kļuva par Ķekavas novada sporta laureāti nominācijā „Labākā jaunā sportiste individuālajā sporta veidā”.

Olimpiskās spēles ir katra sportista augstākais sasniegums un dzīves sapnis. Agnese atzīst, ka Soču olimpiādi uztver kā nenovērtējamu pieredzi un sasniegumu, taču „īstā” olimpiāde, kurā jau varēs cerēt uz augstiem rezultātiem, vēl tikai priekšā, iespējams, nākamajās Ziemas Olimpiskajās spēlēs pēc četriem gadiem.

Sočos viņa startēs trīs disciplīnās – supergigantā, milzu slalomā un slalomā. Pirmais starts olimpiādes grafikā ir tikai 15. februārī un līdz tam ieplānotas vēl sacensības Norvēģijā.

izmantotie resursi:
kekava.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-04 20:04, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Izskatās seksīga
Izlasi viņai vel gadu nav! nakammēnes varēsi par seksīgu saukt!

  +3 [+] [-]

, 2014-02-04 21:58, pirms 10 gadiem
Pēc virsraksta domāju ,ka Solvita jau atkal grib Latvijas naudu notērēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja