Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japāna nosauc sastāv un mērķē uz ceturtdaļfinālu

Juris Miņins
Juris Miņins

Japāna nosauc sastāv un mērķē uz ceturtdaļfinālu
Japānas izlases galvenais treneris Džeimijs Džozefs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien savu 2019. gada Pasaules kausa regbijā sastāvu nosauca turnīra rīkotājvalsts, Japānas galvenais treneris. Tāpat viņš arī atklāja komandas plānus tikt ceturtdaļfinālā.

Japānas regbija izlases galvenais treneris Džeimijs Džozefs šodien ir nosaucis tos spēlētājus, kas septembrī startējošajā Pasaules kausā regbijā aizstāvēs uzlecošās saules zemes godu. Šoreiz gan uz komandu gulst dubulta atbildība, jo Pasaules kausa finālturnīrs norisinās tieši Japānā.

Kā citus gadus, arī šoreiz japāņi neiztika bez ārzemēs dzimušo regbistu piesaistes, jo komandā ir spēlētāji, kas dzimuši DĀR, Jaunzēlandē, Tongā, Austrālijā, Fidži un, protams, Japānā. Par komandas kapteini jau otro finālturnīru pēc kārtas ir nosaukts Maikls Līčs.

Džeimijs Džozefs arī ir atklājis, ka komandas galvenais mērķis šajā turnīrā ir iekļūt astoņu spēcīgāko vienību sastāvā, t.i., tikt līdz ceturtdaļfināla spēlēm. Viņaprāt, tas ir iespējams, jo treniņos komanda ir smagi strādājusi un arī psiholoģiskais klimats komandā ir labs.

Atgādināsim, ka 2015. gada Pasaules kausa finālturnīrā Japānas izlase jau pirmajā grupu turnīra spēlē šokēja regbija pasauli, ar 34:32 pārspējot spēcīgo DĀR valstsvienību, bet pēc tam tika galā arī ar Samoa un ASV. Pirmā turnīra posma noslēgumā viņiem bija 12 punkti, tiesa, skoti un dienvidāfrikāņi viņiem bija priekšā, taču japāņu punktu summa bija lielākā PK vēsturē ar kuru komanda vienalga nav spējusi iekļūt izslēgšanas mačos.

Līdz Pasaules kausa finālturnīra sākumam Japānas izlasei ir paredzēta vēl viena pārbaudes spēle, 6. septembrī tiekoties ar DĀR komandu.

Savukārt jau četrgades svarīgāko turnīru japāņi sāks 20. septembrī ar maču pret Krieviju. Tāpat A apakšgrupā viņu pretinieki būs Īrija, Skotija un Samoa.

Japānas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Keita Inagaki, Jusuke Kizu, Kū Dži-vons, Isileli Nakadžima, Asaeli Ai Valu, Takuja Kitade, Atsuši Sakata, Šota Horī, Luks Tompsons, Vimpijs van der Valts, Uvi Helu, Džeimss Mūrs, Hendriks Tui, Jošitaka Tokunaga, Maikls Līčs, Pīters Labušādžs, Kazuki Himeno, Amanaki Mafi.
Aizsargi: Kaito Šigeno, Fumiaki Tanaka, Jutaka Nagare, Ju Tamura, Rikija Matsuda, Kenki Fukoka, Atāta Moeakiola, Lomano Lemeki, Viljams Topū, Rjoto Nakamura, Timotijs Lafaele, Kotaro Matsušima, Roheis Jamanaka.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2019-08-29 13:15, pirms 5 gadiem
Cik reāli tas ir izdarāms? Sastāvs ir stiprāks, ja salīdzina ar PK 2015?

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 14:29, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Cik reāli tas ir izdarāms? Sastāvs ir stiprāks, ja salīdzina ar PK 2015?
Tas, pieņemu, vairāk tāds filozofiskas dabas jautājums, jo arī pats japāņu paziņojums ir tāds ļoti optimistisks un balstīts uz to, ka PK notiek pie viņiem mājās + 2015. gadā maz trūka līdz izslēgšanas mačiem.

Sastāvs viņiem ir normāls, visi ir vietējās TOP līgas spēlētāji, bet tas ir gana laba līmeņa un regbija mērogiem arī gana naudīgs turnīrs (regbija superzvaigznēm-veterāniem un arī ne tikai veterāniem ir ļoti ok noslēgt īstermiņa līgumus ar Japānas līgas klubiem).

Tāpat komanda tikko uzvarēja Klusā okeāna Nāciju kausā, tiekot galā ar Tongu, Fidži un ASV, bet pagājušā gada vasarā pārliecinoši apspēlēja Gruziju un divu maču sērijā spēlēja neizšķirti ar Itāliju. Šie panākumi liek domāt, ka pret Krieviju un Samoa japāņi būs mača favorīti.

Problēmas sākas tad, kad, ja nenotiek nekādi brīnumi, saprotam, ka, lai Japāna tiktu 1/4finālā, viņiem ir jāuzvar vai nu Īrija vai Skotija. Šajā 4gades ciklā Japānas izlases bilance pret pirmā ešelona komandām ir 1-1-10, vienīgo uzvaru izcīnot pret Itāliju un spēlējot neizšķirti ar Franciju. Pa šo laiku japāņi divas reizes spēlēja gan pret īriem, gan skotiem un visas četras zaudēja.

Tāpēc, mēģinot visu iepriekš rakstīto apkopot un saīsināt - Japāna, visdrīzāk, būs komanda, kas A grupā cīnīsies par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču viņiem būs jāpaveic vēl viens brīnums (kā 2015. gadā pret DĀR), lai patiešām arī tiktu tajā 1/4finālā.

     [+] [-]

, 2019-08-29 17:48, pirms 5 gadiem
Man tāds iespaids, ka ir divas izteiktas komandas, kas daudz gadu garumā konstanti tikai progresē - Argentīna un Japāna. Pirmie jau ir stabils pirmais ešelons, bet Japāna, izskatās, ka šobrīd jau varētu būt līderos no otrā. Un ja vēl savās mājās čempis un ja pretī ir Īrija un Skotija (ne pašas pašas stiprākās), tad man šķiet, ir iespējams.
Bet varbūt Juris palabos manus diletantiskos iespaidus.

     [+] [-]

, 2019-08-29 17:55, pirms 5 gadiem
Iepriekšējā PK gan visi rezultāti bija pilnīgi pretēji norises vietai, pusfinālā pie britiem visi 4 no D puslodes Bet nu Japāna ir Japāna, tas varētu būt citādi.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 18:33, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Man tāds iespaids, ka ir divas izteiktas komandas, kas daudz gadu garumā konstanti tikai progresē - Argentīna un Japāna. Pirmie jau ir stabils pirmais ešelons, bet Japāna, izskatās, ka šobrīd jau varētu būt līderos no otrā. Un ja vēl savās mājās čempis un ja pretī ir Īrija un Skotija (ne pašas pašas stiprākās), tad man šķiet, ir iespējams.
Bet varbūt Juris palabos manus diletantiskos iespaidus.
Iespaidi ir pareizi, bet ne līdz galam, jo, manuprāt, likt vienā maisā Argentīnu un Japānu nav īsti korekti.

Argentīna pēdējo 20 gadu laikā tikai vienreiz nav iekļuvusi 1/4finālā, bet divreiz spēlēja pat 1/2finālā (arī 2015. gadā), bet 2007. gadā tika pie bronzas. Nemaz nerunājot par Argentīnas izlases spēlēšanu Regbija čempionātā un "Jaguares" - Super Rugby (šī gada finālisti).

Japānas aktīvā, tā kritiski skatoties, pašlaik ir tikai uzvaras pret otrā ešelona komandām, kamēr pret vadošajām izlasēm, jau minēju, šī cikla laikā ir 1-1-10, uzvarot tikai Itāliju, kas ir vājākā izlase no šīs kompānijas. Arī izlases bāzes klubs iekš Super Rugby, "Sunwolves" līdz šim aizvadītajās 4 sezonās spēlēja, maigi sakot, ļoti vāji, sezonas laikā zaudējot pa vismaz 13 mačiem no 15/16 aizvadītajiem.

Tā kopumā ņemot, lai arī Japāna ir 4. lielākā regbija nācija (pēc spēlētāju skaita) un arī nauda regbijā tiek ieguldīta diezgan liela, ir pāragri runāt par Japānas piederību 1. ešelonam. Otrajā ešelonā, manuprāt, ir komandas, kuras tiešā cīņā noteikti varētu pierādīt savas pretenzijas uz labākās komandas statusu.

Beigu beigās, vēl jāskatās kas ar Japānas regbiju notiks pēc šī turnīra, kad naudas plūsmas samazināsies. "Sunwolves" komanda jau ir paziņojusi, ka 2020. gadā noslēgs dalību Super Rugby tieši naudas trūkuma dēļ.

Es nemaz nesākšu apspriest Īriju un Skotiju, jo šīs komandas, izejot no šībrīža situācijas, pie teju jebkādiem apstākļiem vienmēr būs favorīti mačos pret Japānu.

     [+] [-]

, 2019-08-30 02:34, pirms 5 gadiem
Es nemaz nemēģinu pēc spēka salīdzināt, bet pēc progresa. Bet jā, Arg 2007.gada 3.vietu natcerējos, tad varbūt es vispār garām kasei te runāju. Bet nu tāds iespaids bij, ka Arg starp līderiem apgrozījās, bet nav nekādu izredžu uz pirmo vietu, bet šobrīd pie labas veiksmes tas pat nebūtu neiespējami.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-30 05:35, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Es nemaz nemēģinu pēc spēka salīdzināt, bet pēc progresa. Bet jā, Arg 2007.gada 3.vietu natcerējos, tad varbūt es vispār garām kasei te runāju. Bet nu tāds iespaids bij, ka Arg starp līderiem apgrozījās, bet nav nekādu izredžu uz pirmo vietu, bet šobrīd pie labas veiksmes tas pat nebūtu neiespējami.
Pirms 4 gadiem viņu grupā bez Jaunzēlandes nebija nopietnu pretendentu uz izslēgšanas mačiem, t.i., Argentīna pret visām bija favorītes statusā (Gruzija, Tonga, Namībija).
Šogad viņi ir vienā grupā ar Angliju un Franciju, tāpēc vispirms būtu labi vispār tikt tai 1/4finālā, jo vismaz vienai no šī trio tas neizdosies.