Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nosaukti kandidāti uz gada labākā regbista titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Nosaukti kandidāti uz gada labākā regbista titulu
Aluns Vins Džonss
Foto: PA Images/Scanpix

Vakardien "World Rugby" jeb Starptautiskā regbija savienība nosauca tos sešus regbistus, kas šogad cīnīsies par gada labākā spēlētāja titulu. Tāpat tika atklātas kandidātes uz dāmu gada labākās spēlētājas titulu.

Kā jau ierasts, katras starptautiskās regbija sezonas izskaņā "World Rugby" nosauc tos spēlētājus, kas kandidē uz sezonas labākā regbista titulu. Arī šogad, dienu pirms 2019. gada Pasaules kausa finālspēles, ir nosaukti seši regbisti, no kuriem tad arī tiks izvēlēts labākais.

Starp kandidātiem ir arī trīs spēlētāji, kas šodien dosies laukumā PK finālspēlē. Tā no Dienvidāfrikas Republikas izlases par gada labākā spēlētāja titulu cīnīsies divi regbisti – Česlins Kolbī un Pjērs-Stefs du Toits. Abi divi ir spēlējuši lielu lomu DĀR izlases pārvērtībās no nīkuļojošas izlases līdz Pasaules kausa finālistiem. Savukārt Anglijas izlasi cīņā par gada labākā spēlētāja titulu prezentē uzbrucējs Toms Karijs. Tikai 21 gada vecumā uzbrucējs ir kļuvis par vienu no angļu komandas balstiem, par ko liecina gan viņa spēļu statistika, jo 2019. gadā viņš ir piedalījies 13 no 14 Anglijas izlases mačiem, gan šī gada PK ceturtdaļfinālā nopelnītais mača labākā spēlētāja tituls.

Ja Karijs ir jaunākais kandidāts uz labākā spēlētāja balvu, tad Aluns Vins Džonss 34 gadu vecumā ir šī gada vecākais kandidāts. Velsas izlases kapteinis, kurš vēl aizvien ir būtisks spēks starptautiskajā regbijā, šogad kļuva par starptautiskajiem mačiem bagātāko savas izlases pārstāvi, tāpat aizvedot to gan līdz Pasaules kausa pusfinālam, gan "Grand Slam" uzvarai Sešu nāciju čempionātā.

Jaunzēlandi cīņā par gada labākā spēlētāja godu pārstāv Ārdijs Savea, bet sestais kandidāts ir ASV izlases uzbrucējs Džo Tufetī. Šo godu amerikānis izpelnījās par lielisko spēli Amerikas čempionātā, kurā viņš kļuva par labāko piezemējumu guvēju, bet cīņā pret Urugvaju viņš izcēlās ar hettriku.

Tāpat tika nosauktas tās piecas dāmas, kas cīnīsies par 2019. gada pasaules labākās regbistes titulu. Jāsaka, ka šajā konkurencē ir izteikta Anglijas izlases dominance, jo uz titulu pretendē trīs anglietes – Ketija Deilija-Maklīna, Emīlija Skarata un Sāra Berna. Tas arī nav nekas neparasts, jo anglietes šogad aizvadīja labu sezonu, uzvarot Sešu nāciju čempionātā un tiekot tur pie "Grand Slam" un "Triple Crown" tituliem, kā arī ieguva otro vietu dāmu regbija supersērijā. Tāpat par labākās regbistes titulu cīnīsies francūziete Paulīna Burdona un jaunzēlandiete Kendra Koksidža.

Jāpiebilst, ka tāpat "World Rugby", kā jau ierasts, sezonas noslēgumā noteiks labāko komandu, labāko regbija-7 spēlētāju, labāko tiesnesi, treneri un izdalīs arī citas balvas. Svinīgā ceremonija notiks 3. novembrī, Tokijā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/