Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR tiek pie trim "World Rugby" balvām, du Toits - gada labākais regbists

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR tiek pie trim "World Rugby" balvām, du Toits - gada labākais regbists
Pjērs Stefs du Toits un Emīlija Skarata
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Dienvidāfrikas Repubikas izlases sastāvā kļuvis par 2019. gada Pasaules kausa ieguvēju, Pjērs Sefs du Toits šodien saņēma "World Rugby" gada labākā spēlētāja balvu, Rasijs Erasmuss tika atzīts par labāko treneri, bet pati DĀR izlase - par labāko komandu.

Iepriekš jau ziņojām, ka "World Rugby" ir nosaukuši tos sešus regbistus, kas pretendē uz gada labākā spēlētāja balvu, kas tika pasniegta dienu pēc 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra, Japānas pilsētā Tokijā. Starp kandidātiem bija gan Velsas izlases kapteinis Aluns Vins Džonss, gan Jaunzēlandes izlases spēlētājs Ārdijs Savea, anglis Toms Karijs, amerikānis Džo Taufetī, kā arī divi DĀR izlases pārstāvji – Česlins Kolbī un Pjērs Stefs du Toits.

Iespējams, ka galīgo izvēli palīdzēja izdarīt vakardienas PK finālmača rezultāts, kurā, agādināsim, DĀR ar 32:12 pārspēja Angliju, taču par 2019. gada labāko regbistu tika nosaukts DĀR uzbrucējs, 27 gadus vecais du Toits. Finālmačā viņš veica 11 tvērienus un asistēja Česlina Kolbī veiktajā piezemējumā.

Du Toita balva nebija vienīgā, ko saņēma DĀR regbija savienība, jo tāpat par gada labāko treneri tika nosaukts Rasijs Erasmuss, bet gada labākās komandas titulu saņēma tieši Pasaules kausa ieguvēji, "Springboks" komanda.

Anglijas regbija savienība arī tukšā nepalika, jo par gada labāko dāmu klasiskā regbija spēlētāju kļuva Emīlija Skarata. Savukārt Veins Bārnss tika atzīts par gada labāko regbija tiesnesi.

Tāpat balvas saņēma Francijas regbija jaunais talants Romēns Ntamaks, kuru nosauca par gada uzlecošo zvaigzni, jaunzēlandiete Rubija Tui un fidžietis Džerijs Tuvai, kuri saņēma gada labāko regbija-7 spēlētāju balvas.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/