Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Uzvarētāji sastāvu nemaina – Erasmuss paziņo DĀR izlases PK sastāvu

Juris Miņins
Juris Miņins

Uzvarētāji sastāvu nemaina – Erasmuss paziņo DĀR izlases PK sastāvu
Komandas kapteinis Sija Kolisi
Foto: Reuters/Scanpix

Šī gada Regbija čempionāta uzvarētāji, Dienvidāfrikas Republikas valstsvienība, ir tikusi skaidrībā ar 2019. gada Pasaules kausa sastāvu, kurā gan pārsteigumu tikpat kā nebija.

DĀR "Gazeļu" šefs Rasijs Erasmuss šodien nosauca 31 vīru plašo izlases sastāvu ar kuru viņš plāno doties uz 2019. gada Pasaules kausu. Jāsaka, ka pārsteigumu sastāvā bija maz, ja vien par tādu neuzskata labu Super Rugby sezonu aizvadījušā Lizo Gkubokas neiekļaušanu koamndā, taču tāpat ir jāatzīmē, ka DĀR uzbrukuma priekšējā līnija ir vairāk nekā nokomplektēta.

Trijiem no sastāvā iekļautajiem regbistiem, Fransam Steinam, Tendai Mtavariram un Fransam Lūvam, šis ir jau trešais PK finālturnīrs, bet 14 spēlētāji savu debiju izlasē ir piedzīvojuši jau pēc 2015. gada, kas nozīmē, ka viņiem Japānā būs debija četrgades svarīgākajās sacensībās.

Neskatoties uz to, ka kopumā teju puse komandas PK finālturnīrā nav spēlējusi, kopumā DĀR izlase ir diezgan pieredzējusi, jo bez jau pieminētā trio ar trim PK fināliem, vēl arī Ebenam Etzebetam un Vilijam Le Rū izlases rindās ir 50 aizvadīti mači.

Jāpiebilst, ka 30 no šodien nosauktajiem spēlētājiem piedalījās 2019. gada Regbija čempionātā, kurā DĀR izcīnīja negaidītu uzvaru, tai skaitā cīnoties neizšķirti pret Jaunzēlandes komandu. Vienīgais, kurš šajās spēlēs nepiedalījās bija komandas kapteinis Sija Kolisi.

Nevar nepieminēt, ka DĀR izlases treneriem sastāva izvēlē ir jābalstās ne tikai uz sportiskajiem, bet arī uz rasu principiem, t.i., valstī, kurā vēl nesen bija plaši izplatīta rasu segregācijas politika, jeb aparteīds, ir noteikts, ka 50% no izlases ir jābūt ne-eiropeīdās rases pārstāvjiem. Ja šie noteikumi netiek pildīti, DĀR regbija savienība var tikt sodīt, t.i., tā var nesaņemt valsts finansējumu.

Līdz PK finālturnīra pirmajam mačam DĀR komandai vēl ir paredzēta viena pārbaudes spēle, jo 6. septembrī, atrodoties jau turnīra norises vietā, viņi tiksies ar mājniekiem - Japānas valstsvienību.

Pasaules kausa pirmajā posmā, grupu turnīrā, DĀR ir ielozēta vienā grupā ar Jaunzēlandi, Itāliju, Namībiju un Kanādu.

Dienvidāfrikas Republikas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Šalks Brits, Lūds de Jāgers, Pjērs-Stefs du Toits, Ebens Etzebets, Stīvens Kitšofs, Vinsents Kočs, Sija Kolisi, Franss Lūvs, Franss Malerbe, Malkolms Markss, Bongi Mbonambi, Tendai Mtavarira, Franko Mosterts, Trevors Njakane, Kvaga Smits, Rudolf Snīmans, Dueins Vermulens.
Aizsargi: Lukanjo Āms, Damjens de Alānds, Fafs de Klerks, Variks Gelands, Eltons Jantīzs, Heršels Jantīzs, Česlins Kolbe, Džese Krīls, Makazole Mapimpi, Sbu Nkosi, Villijs le Rū, Handrē Polards, Kobuss Reinačs, Franss Steins.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

     [+] [-]

, 2019-08-26 20:20, pirms 5 gadiem
50% sastāva obligāti jābūt meļņiem?...

     [+] [-]

, 2019-08-26 20:37, pirms 5 gadiem
lacis67 rakstīja: 50% sastāva obligāti jābūt meļņiem?...
Jā, šādu īpatsvaru DĀR regbija savienība ir apstiprinājusi pati.

Tik te vajadzētu paskaidrot, ka DĀR ir "īpaša" situācija šajā sakarā, jo aparteīda rezultātā bija pilnīgi "normāli", ka valsti, kur 90% ir ne-eiropeīdās rases pārstāvji, starptautiski pārstāv tikai "baltie".

Tagad, kopš 90-to gadu sākuma, kad DĀR valdība cīnās pret to, kas valstī notika kopš 1948. gada, ir pieņemti dažādi likumi, tajā skaitā arī tādi, kas skar rasu īpatsvaru nacionālajās sporta komandās.