Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija pret Jaunzēlandi – pusfināls ar fināla garšu

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija pret Jaunzēlandi – pusfināls ar fināla garšu
Anglijas izlase treniņā pirms pusfināla mača
Foto: AFP/Scanpix

Rītdien, 11:00 pēc Latvijas laika, Jokohamas stadionā tiks dots starts pirmajam 2019. gada regbija Pasaules kausa pusfinālam, kurā spēkiem mērosies, iespējams, divas šī Pasaules kausa cikla spēcīgākās komandas - Anglijas un Jaunzēlandes izlases.

Ja kāds teiks, ka Anglijas un Jaunzēlandes cīņa 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā ir šīs četrgades svarīgākā regbija spēle, tad viņš nemelos, jo tā tas tiešām ir. Pamatojums šādam apgalvojumam arī tālu nav jāmeklē, jo bez visiem vēsturiskajiem šīs tikšanās aspektiem un ar prestižu saistītajiem jautājumiem, rītdien laukumā tiksies divas šī Pasaules kausa cikla labākās komandas.

Ja pievēršamies šim turnīram, tad abu komandu ceļš līdz pusfinālam bija atšķirīgs, jo Jaunzēlandes izlasei grupu turnīrā bija tikai viena patiesi nopietna cīņa, pret DĀR, kuru "All Blacks" arī uzvarēja, kamēr Anglijai turnīrs uzreiz bija jāsāk "Nāves grupā". Tiesa, beigu beigās Edija Džonsa trenētajai komandai viss izvērtās diezgan pozitīvi. Vispirms, lai arī nerādot labāko sniegumu, viņi tika galā ar Tongu un ASV, bet tad "krita" arī Argentīna, kas nozīmēja, ka angļi ir garantējuši vietu izslēgšanas mačos. Savukārt pēdējo spēli, pret Franciju, kura būtu noteikusi D grupas uzvarētājus, atcēla nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Jaunzēlandei, starp citu, arī grupu turnīrs beidzās pēc trim mačiem, jo supertaiūns "Hagibis" radīja pārāk lielus draudus spēlētājiem un skatītājiem, tāpēc viņiem izpalika spēle pret Itāliju. Tiesa, sniegums gan cīņā pret DĀR, gan Kanādu un Namībiju, nelika domāt, ka pret itāļiem "All Blacks" radīsies kādi nepārvarami šķēršļi ceļā uz uzvaru.

Ceturtdaļfinālos, kuros abas komandas arī bija favorītu statusā, gan viņiem pretī stājās diezgan interesantas izlases – Anglija cīnījās ar Austrāliju, bet Jaunzēlande mērojās spēkiem ar Īriju. Tiesa, kā izrādījās jau pēc šiem mačiem, ne austrālieši, ne īri nespēja izdarīt pienācīgu pretestību. Ja austrālieši "salūza" vien otrajā puslaikā, tad īri tikai spēles izskaņā panāca to, lai rezultāts nebūtu jau pārāk nepieklājīgs.

Protams, ka abu komandu līdzjutēji varēja priecāties par savu vienību tikšanu līdz pusfinālam, taču, no otras puses, abas "nometnes" saprata, ka jau pusfinālā tiekoties ar Angliju/Jaunzēlandi, pastāv ļoti liela varbūtība līdz finālam nemaz netikt.

Ko gaidīt no rītdienas cīņas? Jāsāk ar to, ka daudzi eksperti ir atzīmējuši, ka, protams, Jaunzēlandes izlase, vismaz "uz papīra" un pēc snieguma līdzšinējās Pasaules kausa spēlēs, ir favorīti, taču tāpat tiek piebilsts, ka viņu pārsvars nav liels un šis ir tas gadījums, par kuru saka "ja Jaunzēlande ir uzvarama Pasaules kausā, tad to ir jādara tieši tagad." No otras puses, nevar neatzīt, ka Jaunzēlandes izlase, lai arī laiki iet un sastāvs mainās, demonstrē vienu un to pašu dominējošo spēli, turklāt, viņi spēj atrast iespējas uzvarēt teju pie jebkādiem apstākļiem.

Ko Stīva Hansena komandai var likt pretī angļi? Disciplīnu un lielisku fizisko sagatavotību. Lai arī runā, ka angļi ir "neinteresanti", jo demonstrē ļoti konservatīvu spēli, kas, neapšaubāmi, tā ir, viņi to dara ļoti kvalitatīvi un nevienā brīdī nevar runāt par to, ka angļi spēlētu izteiktu aizsardzības regbiju. Anglijas regbija eksperti arī norāda, ka šis izlases sastāvs ir tas, kurš vislabāk varētu cīnīties ar jaunzēlandiešiem, turklāt, uzsver, ka uzbrucēji, tā kā ir diezgan tehniski piespēlētāji, angļiem varētu būt labāki.

Par to ko gaidīt no rītdienas spēles var spriest pēc iepriekšējās abu vienību tikšanās, kad pirms gada Jaunzēlande diezgan skandalozas spēles beigās tikai ar 16:15 Tvikenhemas stadionā pieveica angļus.

Lai arī Jaunzēlande ir uzvarējusi Angliju pēdējās 15 no 16 cīņām, kā arī angļi vēl nekad Pasaules kausa ietvaros nav pārspējuši Jaunzēlandi (trīs reizes zaudējot), bet Jaunzēlande pēdējo reizi Pasaules kausā zaudējumu piedzīvoja nu jau tālajā 2007. gadā, ceturtdaļfinālā piekāpjoties Francijai, šai spēlei ir jākļūst par "turnīra naglu", jo tā, visdrīzāk, sniegs atbildi uz jautājumu kura komanda tad ir bijusi labākā šajā četrgadē.

Tāpat, protams, nevar aizmirst, ka, lai vai cik svarīga šī cīņa ir savstarpējo attiecību kārtošanā, tas, tomēr, ir tikai pusfināls un ceļazīme uz finālu arī ir ārkārtīgi vērtīgs apbalvojums. Zaudētāji gan mājās vēl nebrauks, jo abu pusfinālu neveiksminieces tiksies cīņā par trešo vietu.

Kura komanda uzvarēs Anglijas un Jaunzēlandes mačā?

  • 50

  • 91


     [+] [-]

, 2019-10-25 18:51, pirms 4 gadiem
Cerams angļi spēs pacīkstēties ar Jaunzēlandi, ja ne viņi tad neredzu nevienu kas varētu Jaunzēlandi uzvarēt!!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-25 19:24, pirms 4 gadiem
Tiešām, ja ne angļi tad neviens cits arī nevarēs uzvarēt All Blacks šajā turnīrā

  -1 [+] [-]

, 2019-10-25 21:33, pirms 4 gadiem
Par All Blacks!

  +1 [+] [-]

, 2019-10-25 22:18, pirms 4 gadiem
šis jāredz.