Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Japānas "Pelnrušķītes stāsts" beidzas ar 3:26 pret DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Japānas "Pelnrušķītes stāsts" beidzas ar 3:26 pret DĀR
Handrē Polards
Foto: AFP/Scanpix

Japānas regbija izlase, demonstrējot labu cīņassparu, spēja 2019. gada Pasaules kausa ceturtdaļfināla pirmo puslaiku pret DĀR izlasi noslēgt esot iedzinējos vien ar diviem punktiem, taču otram puslaikam viņiem spēka pietrūka un mājniekiem turnīrs beidzās ar zaudējumu – 3:26.

DĀR un Japānas izlašu mačs tika gaidīts īpaši. Protams, ka galvenais iemesls tam bija mājnieku komandas negaidītā nokļūšana ceturtdaļfinālā, taču tāpat šai spēlei bija savi zemteksti. Galvenokārt jau Diencidāfrikas Republikas izlases vēlme revanšēties par pirms četriem gadiem piedzīvoto zaudējumu Braitonā.

Mačs uzreiz sākās ar Dienvidāfrikas Republikas uzbrukumu un vienā no epizodēm, mača 4. minūtē, pēc veiksmīgi izspēlētas grupcīņas, Makazole Mapimpi tika atstāts laukuma "īsajā" malā pret Ju Tamuru un afrikānis, izmantojot savas ātruma un pozīcijas priekšrocības, apskrēja japāni, bet mirkli vēlāk piezemēja bumbu ieskaites zonā.

Pēc šīs epizodes daudziem likās, ka ar to Japānas "veiksmes stāsts" var beigties, taču Tedai Mtavarira nopelnīja dzelteno kartīti un vienā brīdī spēle pagriezās par 180 grādiem. Japānas izlase, kas jau tā šajā čempionātā demonstrēja labu sniegumu, parādījās iespēja izmantot vairākumu un viņi lieliem spēkiem devās uz priekšu.

Tiesa, kļūdas gan no viņu puses, gan DĀR komandas aizsardzība, neļāva mājniekiem gūt vairāk par trim punktiem, tiesa, arī tas bija gana labs iznākums, jo tādējādi dienvidāfrikāņi nokļuva tikai viena rezultatīva uzbrukuma attālumā no japāņiem.

Kad komandas atkal spēlēja vienādos sastāvos, tad Japānas izlase vēl saglabāja nelielu teritoriālo pārsvaru, taču uz puslaika beigām arī "Antilopes" tika pie teikšanas un spēle faktiski izlīdzinājās, tiesa, abas komandas, lai arī mēģināja spēlēt radoši, pārāk bieži kļūdījās vai pārkāpa noteikumus un mača rezultāts tāpēc palika nemainīgs līdz pat iešanai pārtraukumā.

Otrā puslaika ievads pagāja ar nelielu DĀR pārsvaru, taču viņu pārsvars ilgu laiku nekā citādāk kā Handrē Polarda realizētos soda sitienos neizpaudās un vien 66. minūtē Fafs de Klerks, kurš "iesēdās" aiz saviem uzbrucējiem molā, guva spēles otro piezemējumu, kas ļāva palielināt DĀR pārsvaru līdz 18 punktiem. Tas, acīmredzami, bija lūzuma punkts Japānai, jo drīz vien Mapimpi guva savu otro piezemējumu, panākot 26:3 savas izlases labā, faktiski no dienaskārtības noņemot jautājumu par spēles uzvarētāju.

Dienvidāfrikas Republikas izlase līdz ar mača finālsvilpi varēja sākt gatavošanos pusfinālam, kurā tai būs jātiekas ar Velsas valstsvienību.

Dienvidāfrikas Republika - Japāna 26:3 (5:3)

Piezemējumi: M.Mapimpi (4, 70) F. De Klerks (66) - NAV
Realizācijas: H.Polārds (67) - NAV
Sodi: H.Polārds (44, 49, 64) - J.Tamura (20)

  +1 [+] [-]

, 2019-10-20 15:32, pirms 5 gadiem
Protams, Japāna bija simpātiska, bet DĀR nebija apturama. Bez variantiem.

     [+] [-]

, 2019-10-20 15:43, pirms 5 gadiem
ja Velsa būtiski neuzlabos spēli tad pret DĀR viņiem variantu nebūs. Bet Jaunzēlande - Anglija tas būs episks pusfināls. Ja par japāņiem tad viņi šajā turnīrā sasniedza pat vairāk nekā no viņiem gaidīja

  +1 [+] [-]

, 2019-10-20 15:53, pirms 5 gadiem
Kāpēc es komentārā nevaru ierakstīt spēlētāja uzvārdu? Bet raksta autors rakstā var?

Man uzrāda "Lūdzu, iztiksim bez savstarpējām rupjībām. Protams, mazliet pacenšoties, Tu varētu apiet mūsu vārdu filtru un iedabūt te iekšā savas neķītrības, bet tas nav to vērts."