Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži uz PK brauks ar četriem olimpiskajiem čempioniem

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži uz PK brauks ar četriem olimpiskajiem čempioniem
Fidži regbisti pirms mača izpildot "Cibi" kaujas deju
Foto: AFP/Scanpix

Fidži regbija izlases vadība ir tikusi skaidrībā ar sastāvu, kas dosies uz 2019. gada Pasaules kausa finālturnīru. Lai arī sastāvā ir arī pieredzējuši spēlētāji, 15 regbistiem tā būs debija četrgades nozīmīgākajā turnīrā.

Fidži regbija savienība šajā nedēļas nogalē ir publicējusi sarakstu ar tiem spēlētājiem, kas nākamajā mēnesī sāks cīņu Pasaules kausā. Jāsaka, ka sastāvs kopumā ir nokomplektēts diezgan sabalansēti, jo tajā netrūkst ne jauno spēlētāju (15 regbisti debitēs Pasaules kausā), ne arī veterānu (pieciem spēlētājiem šis būs jau trešais PK).

Protams, ka žurnālistiem Fidži izlases vadītājs Džons Makī izteicās, ka viņš no šīs komandas sagaida ne tikai pārliecinošu spēli, bet arī kādu pārsteigumu.

Runājot par spēlētāju izvēli, tad jāatzīmē, ka trim regbistiem uz šo brīdi nav aktīvu līgumu, bet lielākā daļa izlases kandidātu spēlē Francijā, kā Top 14, tā Pro D2 līgā. Tiesa, netrūkst arī Anglijas Premjerlīgas un Pro 14 komandu pārstāvju. Četri regbisti pārstāv vietējo "Fijian Latui" komandu.

Par komandas kapteini ir izvēlēts uzbrucējs Dominiko Vakaniburotu, kā arī komandā ir vairāki 2016. gada olimpisko spēļu zelta medaļnieki no Fidži regbija-7 izlases – Semi Kunatani, Viljams Mata, Josua Tuisova, Leone Nakarava, .

Līdz pirmajai PK spēlei, kas Fidži izlasei, kas pirms nedēļas publicētajā "World Rugby" reitingā ieņem desmito vietu pasaulē, ir ieplānota 21. septembrī, komanda vēl aizvadīs 10 dienu treniņnometni, bet 31. augustā izspēlēs pēdējo pārbaudes spēli, Jaunzēlandē tiekoties ar Tongas komandu. 2. septembrī komandai ir paredzēts kopīgas vakariņas, kurās viņi tiks pavadīti ceļā uz Japānu. Pats lidojums uz PK norises vietu ieplānots gan 6. septembrī. Īsi pirms turnīra sākuma arī tiks publicēts galīgais 31 vīra pieteikums startam PK, jo uz šo brīdi viens kandidāts ir lieks.

Pasaules kausā Fidži spēlēs D apakšgrupā, kur viņu pretinieki būs Austrālijas, Velsas, Gruzijas un Urugvajas valstsvienības. Šis Fidži izlasei būs jau astotais PK finālturnīrs kopumā un sestais pēc kārtas. Labākais rezultāts, ko fidžieši ir sasnieguši – kvalificēšanās ceturtdaļfinālam.

Fidži izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Kampese Māfu, Eroni Mavi, Penai Ravai, Mesulame Dolokoto, Semjuels Matavesi, Ratu Vere Vugakoto, Lī-Rojs Atalifo, Manasa Saulo, Kalivati Tavake, Tevita Kavubati, Leone Nakarava, Api Ratunijarava, Tevita Ratuva, Semi Kunatani, Viljams Mata, Mozess Voka, Dominiko Vakaniburotu, Peceli Jato.
Aizsargi: Frenks Lomani, Nikola Matavalu, Henrijs Seniloli, Levani Botia, Džeils Vatabua, Bens Volavola, Vereniki Goneva, Filipo Nakosi, Vaisea Najacelevu, Semi Radradra, Josua Tuisova, Džošua Matavesi, Alivereti Veitokani, Kini Murimurivalu.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/