Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas regbija klubiem trīs spēles trijās dienās

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas regbija klubiem trīs spēles trijās dienās
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Nedēļas nogalē, no 17. līdz 19. jūlijam, Latvijas regbija klubi aizvadīs trīs spēles Latvijas RXV čempionātā un Baltijas Top līgā.

Piektdien, 17.jūlijā, pl.19:30 Upesciemā dalību Latvijas čempionātā sāks “Jūrmalas” un “Eži/EK Sistēmas” komandas.

Jūrmalniekiem un “ežiem” šis būs pirmais nopietnais pārbaudījums jaunajā sezonā, lai gan abu komandu regbisti šovasar jau ir piedalījušies regbija-7 un pludmales regbija-5 turnīros. “Eži/EK Sistēmas” var palepoties ar izcīnītu “šķīvi” par 3. vietu Latvijas kausā regbijā-7, bet Latvijas pludmales regbija čempionātā tieši šo abu klubu pārstāvji tikās lielajā finālā Majoru smiltīs, kur sīvā cīņā pārāki bija Jūrmalas regbisti.

Sestdien, 18.jūlijā, pl.13:00 Upesciemas stadionā “Garkalne/Livonia” aizvadīs otro mājas spēli Baltijas Top līgā ar Lietuvas komandu “Vairas/Kalvis/Jupoja”.

Sezonas sākumā Latvijas čempioni piedzīvojuši divus zaudējumus Baltijas līgā un pagaidām ar 2 punktiem ieņem pēdējo ailīti turnīra tabulā 6 komandu konkurencē. Starta mačā “Livonia” savā laukumā zaudēja “Ķekavai/Miesniekem”, ar 23:40, bet pirmajā izbraukuma mačā “livonieši” līdzīgā cīņā atzina “Šauļu” regbija kluba pārākumu, ar 20:24. Sestdien Latvijas kausa ieguvēji regbijā-7 cīnīsies par pirmo uzvaru regbijā-15.

Svētdien, 19.jūlijā, pl.14:00 Baldones stadionā “Ķekava/Miesnieki” pirmajā Baltijas Top līgas mājas spēlē uzņems regbija klubu “Šiauliai”.

Pēc divām spēļu kārtām “Miesnieki” ar 4 punktiem ieņem otro vietu Baltijas Top līgā, pateicoties labākai gūto un zaudēto punktu attiecībai (+8). “Miesniekiem” ir izcīnīta uzvara ar 17 punktu pārsvaru pār Latvijas čempioniem un zaudējums izbraukumā Kauņas “Ažuolas” ar 31:40. Nesen Latvijas kausa turnīrā “Miesniekiem” traumu guva viens no līderiem Elmārs Šefanovskis, pēc savainojumiem atgūstas arī kluba kapteinis Emīls Balodis un vēl vairāki spēlētāji, toties Latvijas vicečempoionu rindās ir Baltijas līgas rezultatīvākais spēlētājs Juris Iesalnieks, kurš ar precīziem sitieniem divās spēlēs kopā guvis 35 punktus - tātad pusi no visiem “Miesnieku” gūtajiem punktiem.

Informāciju sagatavoja:
LRF preses dienests