Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pandēmijas dēļ atceļ Latvijas izlases spēles, vieta līgā tiks saglabāta

Agris Suveizda

Pandēmijas dēļ atceļ Latvijas izlases spēles, vieta līgā tiks saglabāta
Regbija izlases galvenais treneris Gerijs Vokers un spēlētājs Valters Raņķis. Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Eiropas Regbija federācija (ER) pieņēmusi jaunus lēmumus saistībā ar starptautisko turnīru norisi. Tie skar arī Latvijas vīriešu izlasi, kurai šajā pavasarī bija jāaizvada divas spēles.

Eiropas federācija nolēmusi atcelt 2019./20. g. sezonu 1. konferences, 2. konferences un attīstības divīzijas sacensības regbijā XV vīriešiem. 1. konferences Ziemeļu grupā spēlē arī Latvija, kas oktobrī neveiksmīgi aizvadīja pirmās divas spēles, pret Ungāriju (13:38) un Zviedriju (22:26) iegūstot tikai punktu.

Latviju pret Čehiju un Luksemburgu gaidīja smaga cīņa par izvairīšanos no pēdējās vietas un izkrišanas, taču pandēmijas dēļ šī sezona ir atcelta un grupu sastāvi tiks saglabāti arī nākamajai sezonai, kurai teorētiski jāsākas jau šajā rudenī.

Tāpat atcelts Trofejas čempionāts sievietēm, kā arī Konferences čempionāti vīriešu un sieviešu regbijā-7. Tāpat atcelts Eiropas U20 čempionāts regbijā XV, kā arī U18 spēles regbijā XV un regbijā-7. Savukārt virkne citu turnīru joprojām ir apturēti, cerot to izspēli pabeigt pēc iespējas drīzāk.

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/statemen...