Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa negaidīti smagā spēlē uzvar Urugvaju

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa negaidīti smagā spēlē uzvar Urugvaju
Foto: AFP/Scanpix

Velsas regbija izlase šodien noslēdza savu dalību 2019. gada Pasaules kausa finālturnīra grupu turnīrā, tiekoties ar Urugvaju. Dienvidamerikāņi parādīja pārsteidzoši sīkstu pretestību un tikai mača izskaņā velsieši panāca iespaidīgāku pārsvaru, uzvarot ar 35:13.

Lai arī šī spēle bija no sērijas "nevienam neko nevajag", jo Velsa savu galveno uzdevumu, iekļūt izslēgšanas mačos, bija izpildījusi, bet Urugvaja, jau sagādāja vienu pārsteigumu, pieveicot Fidži, tāpat nespēja iesaistīties cīņā par ceturtdaļfinālu, pēdējā grupu turnīra spēlē vairāk cīnījās par prestižu, laukumā abas komandas rādīja gana interesantu regbiju.

Protams, ka jau no pirmajām minūtēm velsieši devās uz priekšu, taču Urugvajas izlase nedomāja padoties bez cīņas un ilgu laiku spēja noturēt savu ieskaites zonu neskartu, vien puslaika vidū ielaižot pirmos punktus. Tiesa, Nikija Smita piezemējums arī bija vienīgie velsiešu gūtie punkti puslaikā, bet "Los Teros" prata atvirzīt spēli uz pretinieku laukuma pusi un Felipe Berčesi realizēja divus soda sitienus, kas puslaika pārtraukumā ļāva urugvajiešiem doties esot iedzinējos ar minimālu deficītu – 6:7.

Otrais puslaiks arī sākās gana smagnēji, taču Džošs Adamss, guva savu piekto piezemējumu turnīrā un tas iesāka Velsas "pūķu" bēgšanas operāciju, t.i., otrā puslaika piezemējumu birumu, kas sevī ietvēra kā soda piezemējumu, tā Tomos Viljamsa un Gareta Deivīsa veiksmīgos uzbrukuma noslēgumus, tiesa, divi pēdējie tika noorganizēti jau spēles pašā izskaņā, kas rezultātam lika izskatīties diezgan drošam.

Tikmēr jāatzīst, ka Urugvaja nesēdēja rokas klēpī salikusi un, neskatoties uz nopelnīto dzelteno kartīti, šajā mačā guva arī piezemējumu spēlējot mazākumā. Tiesa, lai vai kā viņi centās, visas spēles garumā viņu darbībās bija samērā liels brāķa procents, kas liedza cerēt uz ko vairāk, lai gan, vismaz teorētiski, tādas iespējas bija.

Līdz ar šo panākumu Velsas izlase ir uzvarējusi visās grupu turnīra cīņās un uz izslēgšanas mačiem dodas kā D apakšgrupas labākā komanda, kas viņiem dod nomināli izdevīgākus pretiniekus ceturtdaļfinālā, kur velsieši cīnīsies ar Franciju.

Urugvajai šis Pasaules kausa finālturnīrs, kurā viņi parādīja ļoti atzīstamu spēli, gan ir beidzies.

Velsa – Urugvaja 35:13 (7:6)

Piezemējumi: N.Smits (17), Dž.Adamss (48), Soda piez. (65), T.Viljamss (73), G.Deivīss (80+) – G.Keslers (70)
Realizācijas: L.Halfpenijs (18, 49, 74, 80+) – F.Berčesi (71)
Sodi: NAV – F.Berčesi (21, 38)

D grupa

#KomandaSUNZP
2.Velsa440019
1.Austrālija430116
3.Fidži41037
4.Gruzija41035
5.Urugvaja41034

     [+] [-]

, 2019-10-13 13:42, pirms 5 gadiem
Un kur tad Anglijas - Francijas duelis un Jaunzēlande- Itālija...Arī atcelts, štoļi?...🤨😥

  +1 [+] [-]

, 2019-10-13 13:44, pirms 5 gadiem
lacis67 rakstīja: Un kur tad Anglijas - Francijas duelis un Jaunzēlande- Itālija...Arī atcelts, štoļi?...🤨😥
Labrīt!
Jā, abas šīs spēles, kas bija ieplānotas vakar, arī ir atceltas un katra komanda dabūja pa 2 punktiem par tehnisko neizšķirtu. Tās nekad arī neizspēlēs.

     [+] [-]

, 2019-10-13 14:15, pirms 5 gadiem
Nu jopcik, kas tas par turnīru... spēles var pārcelt, bet me jau vispār atcelt. Ļoti žēl, esmu ļoti vīlies. Tad varbūt vajag padomāt kādās valstīs rīkot liela mēroga turnīrus, ja tur ir tik nestabili laikapstākļi