Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"World Rugby", iespējams, atcels Japānas un Skotijas cīņu

Juris Miņins
Juris Miņins

"World Rugby", iespējams, atcels Japānas un Skotijas cīņu
Vai Skotija savu pēdējo cīņu 2019. gada PK ir aizvadījusi?
Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir atklājusi, ka taifūna "Hagibis" dēļ apsver iespēju atcelt divas 2019. gada Pasaules kausa spēles, tajā skaitā vienu no svarīgākajām grupu turnīra cīņām starp Japānu un Skotiju.

Iepriekš jau ziņojām, ka pirms turnīra "World Rugby" izteicās, ka, tā kā Japānā šoruden ir diezgan neparedzami laikapstākļi, kas izpaudās dažāda veida dabas kataklizmās – vētrās, spēcīgā lietū utt., tad, domājot kā par spēlētāju, tā arī līdzjutēju drošību, atsevišķas Pasaules kausa finālturnīra spēles varētu tikt atceltas. Tādā gadījumā tās komandas, kuras ir "cietušas" no šo maču atcelšanas, saņemtu pa diviem kopvērtējuma punktiem un mači netiktu pārcelti uz vēlāku laiku.

Pašlaik ir atklājies, ka, tā kā šīs nedēļas nogalē Japānu sasniegs taifūns "Hagibis", tad "World Rugby" apsver iespēju atcelt divus mačus, kam jānotiek Tokijā. Sestdienas C grupas divu labāko komandu, Francijas un Anglijas, cīņu, kā arī Skotijas un Japānas maču.

Ja pirmās spēles atcelšana, lai arī ļoti sāpīga abu komandu līdzjutējiem, turnīra tabulā nekādas izmaiņas nenesīs, jo abas komandas jau ir iekļuvušas izslēgšanas mačos, tad atceļot Japānas un Skotijas maču, skoti zaudē iespēju pacīnīties par iekļūšanu PK ceturtdaļfinālā, tā kā, sadalot mača kopvērtējuma punktus uz pusēm, Japāna ierindosies augstākā pozīcijā.

Paredzams, ka, ja lēmums atcelt mačus tiešām tiks pieņemts, bet pašlaik tāda iespēja ir ārkārtīgi liela, tā kālaika prognozes uz nedēļas nogali ir diezgan bēdīgas, tad tas būs pirmais gadījums regbija Pasaules kausa vēsturē, kad netiks izspēlēti turnīra mači. Tāpat, protams, rīkotāji zaudēs ievērojamas naudas summas un, paredzams, notiks arī pamatīgs skandāls, jo faktiski Skotija tiek "noņemta no trases" cīņā par izslēgšanas mačiem par labu mājiekiem, Japānas izlasei.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/

  +1 [+] [-]

, 2019-10-10 05:04, pirms 4 gadiem
Nu šāds risinājums būtu apsmiekls visai regbija pasaulei . Jāatrod iespēja pārcelt izšķirošo maču vēlāk.