Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR grupu turnīru noslēdz ar Kanādas sagraušanu – 66:7

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR grupu turnīru noslēdz ar Kanādas sagraušanu – 66:7
Kobuss Reinahs
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien savu pēdējo spēli 2019. gada regbija Pasaules kausa finālturnīra pirmajā posmā, grupu turnīrā, aizvadīja Dienvidāfrikas Republikas valstsvienība, kas bez problēmām, ar 66:7 pārspēja mazākumā spēlējušo Kanādas izlasi.

Dienvidāfrikas Republikas regbija komanda šodien aizvadīja savu pēdējo grupu turnīra spēli, kas viņiem, lai arī pagaidām vēl ne oficiāli, taču varēja nodrošināt iekļūšanu izslēgšanas mačos. Savukārt Kanādai šī spēle neko labu nesolīja, taču par veiksmīgu to varētu saukt, ja komanda gūtu punktus un parādītu saturīgu spēli.

Jāsaka uzreiz, ka kanādiešiem nekas no saturīgas spēles, vismaz pirmajā puslaikā, nesanāca, jo komanda "izšķīda" uzreiz – nespējot pat apzīmēt cīņu par iniciatīvu. Damians de Alānds bija tas, kurš atklāja mača rezultātu, jau trešajā minūtē gūstot piezemējumu, bet pēc tam Sbu Nkosi, Kobuss Reinahs, Voriks Gelants un Franss Steins guva vēl sešus piezemējumus, trīs no kuriem bija tieši Reinaha kontā.

Jāpiebilst, ka savu hettriku Reinahs, kurš pie optimālā DĀR izlases sastāva ir rezervists, noformēja 11 minūšu laikā un jau puslaika vidū varēja saņemt apsveikumus.

Puslaika otrajā daļā kanādiešiem izdevās pārvirzīt spēli uz pretinieku laukuma pusi un pat sagādāt zināmas galvassāpes DĀR aizsardzībai, taču viss beidzās ar Džoša Larsena muļķīgu pārkāpumu, ko tiesneši novērtēja ar sarkano kartīti, kas jau tā vāji spēlējošo komandu uz visu atlikušo spēli atstāja mazākumā.

Otro puslaiku jau afrikāņi sāka diezgan vāji, precīzāk, vēlējās spēles otro puslaiku pavadīt skaistā cīņā, taču kanādieši vēl nebija padevušies, tāpēc nebija nekāds brīnums, ka Maiks Hītons guva Kanādas otro piezemējumu šajā Pasaules kausa finālturnīrā, taču Šalks Brits atbildēja ar to pašu, bet Damiens Viljamsī desmit minūtes vēlāk izvirzīja DĀR komandu vadībā arī otrā puslaika ietvaros.

Atlikušajā laikā DĀR guva vēl vienu piezemējumu, taču bija acīmredzami, ka viņi vairs nav tik ļoti koncentrējušies kā tas būtu nepieciešams, lai noformētu turnīra lielāko sagrāvi, bet Kanāda nespēja noorganizēt vēl kādu bīstamu uzbrukumu.

Ar šo panākumu DĀR izlase faktiski ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas mačos, tiesa, teorētiski, ja Itālija apspēlē Jaunzēlandi rezultatīvā mačā, bet jaunzēlandieši gūst divus punktus, tad DĀR var palikt ārpus izslēgšanas maču zonas, tiesa, šāda iespējamība ir maz ticama.

DĀR – Kanāda 66:7 (47:0)

Piezemējumi: D.de Alānds (3), S.Nkosi (6), K.Reinahs (10, 18, 21), V.Gealnts (28), F.Steins (40), Š.Brits (55), D.Viljamsī (66), F.Malerbe (73) – M.Hītons (46)
Realizācijas: E.Jantīzs (3, 12, 21, 30, 40+, 56, 68) - P.Nelsons (48)
Sodi:

B grupa

#KomandaSUNZPAP
1.DĀR4301185:3615
2.Jaunzēlande3300157:2214
3.Itālija320198:7810
4.Namībija300334:1750
5.Kanāda300314:1770