Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanāda uz PK dosies ar sešiem bezdarbniekiem

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanāda uz PK dosies ar sešiem bezdarbniekiem
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas regbija savienība ir nosaukusi to 31 regbistu, kas ir iekļuvis izlases sastāvā startam 2019. gada Pasaules kausā regbijā, kas pēc mazliet vairāk kā trijām nedēļām sāksies Japānā.

Kanādas regbija savienība kā viena no pēdējām nosauca sastāvu dalībai 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Jāsaka, ka lielu pārsteigumu tajā nebija, jo visi kanādiešu vadošie spēlētāji, Daniels vn der Merve, Tailers Ārdrons, Teilors Periss, Mets Tjernī, ir iekļauti startam Japānā notiekošajā turnīrā.

Jāpiebilst, ka van der Mervem šis būs ne tikai ceturtais Pasaules kausa fināls savā starptautiskā spēlētāja karjerā, bet arī viņš ir piedalījies visos Kanādas izlases mačos 2007., 2011. un 2015. gadā, gūstot sešus piezemējumus. Šogad viņam ir iespēja turpināt savu sēriju un gūt vēl kādu piezemējumu, nostiprinoties Kanādas izlases visu laiku labāko piezemējumu guvēju saraksta pirmajā vietā.

Tāpat ir jāatzīmē, ka sešiem spēlētājiem uz šo brīdi nav piesaistes nevienam klubam, bet pieci regbisti pārstāv amatieru komandas kā Kanādā, tā arī Francijā. Vislielākā pārstāvniecība, protams, ir no MLR čempionāta, kur septiņi regbisti pārstāv Toronto "Arrows" vienību, bet vēl tikpat – citas līgas komandas.

Pirms došanās uz Pasaules kausa finālturnīru kanādieši šajā sestdienā aizvadīs vēl vienu pārbaudes spēli, tiekoties ar saviem ierastajiem un labi zināmajiem pretiniekiem, ASV valstsvienību. Savukārt jau Japānā viņu pretinieki B apakšgrupas turnīrā būs Jaunzēlande, DĀR, Itālija un Namībija.

Kanādas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Tailers Ārdrons, Kails Beilijs, Džastins Blanšets, Huberts Bujdens, Luks Kempbels, Mets Hītons, Eriks Hovards, Džeiks Ilniks, Kols Kīts, Konors Kīzs, Īvens Olmsteds, Benuā Pifero, Endrjū Kvatrins, Lukass Rambāls, Džastiss Srīs-Durū, Maiks Šepārds, Metjū Tjernī.
Aizsargi: Niks Blevins, Endrjū kols, Džefs Heslers, Sīerns Hērns, Bens Leseidžs, Fils Maks, Džeimijs Makenzijs, Gordons Makrorijs, Pīters Nelsons, Šeins O’Līrijs, Patriks Parfī, Teilors Periss, Konors Treinors, Daniels van der Merve.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/