Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Āfrikas čempione Namībija arī nosauc PK sastāvu

Juris Miņins
Juris Miņins

Āfrikas čempione Namībija arī nosauc PK sastāvu
Namībijas izlases līdzjutēji 2015. gada Pasaules kausā
Foto: Reuters/Scanpix

2018. gada Āfrikas Zelta kausa ieguvēji, Namībijas izlase vakardien nosauca savu sastāvu 2019. gada Pasaules kausa finālturnīram.

Namībijas izlases galvenais treneris, velsietis Fils Deivīss, ir paziņojis komandas sastāvu 2019. gada Pasaules kausam. Jāsaka, ka komanda lielu pārsteigumu sastāvā nebija, jo lielākā daļa komandas ikdienā pārstāv izlases bāzes klubu "Welwitschias", kas spēlē DĀR regbija čempionāta otrajā līgā (šogad gan komanda nepiedalās turnīrā finansiālu iemeslu dēļ), bet vienībā ir arī ārzemēs spēlējoši regbisti – pa četriem no DĀR un Francijas čempionāta, kā arī pa vienam no Pro 14, Anglijas "Championship" un Rumānjas līgas.

Par komandas pieredzējušāko spēlētāju var saukt 33 gadus veco Jūdžunu Jantīzu, kurš izlasē ir aizvadījis teju 70 mačus, kā arī šis viņam būs jau ceturtais Pasaules kausa finālturnīrs. Tiesa, kopumā komandā netrūkst nedz jauno, nedz arī pieredzējušo spēlētāju, vecākais no visiem ir Pīdžejs van Lils, kuram ir 35 gadi un kurš spēlē Francijas čempionātā, Bajonas vienībā, bet jaunākais ir 21 gadu vecais Prinsss Gosebs.

Tāpat jāatzīmē, ka teju puse komandas, 15 spēlētāji, ir ar Pasaules kausa finālturnīru pieredzi.

Atgādināsim, ka Pasaules kausa finālturnīram Namībijas izlase kvalificējās uzvarot 2018. gada Āfrikas Zelta kausa izcīņā, kas faktiski ir Āfrikas čempionāts. Tajā gan nepiedalās DĀR valstsvienība.

Namībijas izlase līdz startam Pasaules kausā vēl aizvadīs vienu pārbaudes spēli, 7. septembrī tiekoties ar DĀR klubu "Southern Kings". Savukārt pašā finālturnīrā viņu pretinieki būs Jaunzēlande, DĀR, Kanāda un Itālija.

Namībijas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Andrē Rademaijers, Neriuss Terons, Desideriuss Setī, Eidžejs de Klerks, Johaness Kotzī, Oberts Nortje, Luiss van der Vesthūzens, Torstens van Jārsvelds, Tdžiuī Uanivi, Johans Retīfs, Tomaso Forbss, Roāns Kitšofs, Makss Katjidžeko, Prinss Gosebs, Viāns Konradī, Pīdžejs van Lils, Adriāns Bojsens, Janko Venters.
Aizsargi: Klīvens Lobsers, Helariuss Kistings, Damjens Stīvenss, Jūdžins Jantīzs, Darils de la Harps, Johans Dīsels, Džastins Ņūmens, Džīsejs Greilings, Johans Tromps, Čads Plato, Leslijs Klims, Janrijs du Toits, Pīdžejs Valters.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/