Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gorgodze atgriežas Gruzijas izlases sastāvā un dosies uz PK

Juris Miņins
Juris Miņins

Gorgodze atgriežas Gruzijas izlases sastāvā un dosies uz PK
Mamuka Gorgodze gūst piezemējumu 2015. gada PK finālturnīra spēlē pret Namībiju
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no visu laiku zināmākajiem un labākajiem Gruzijas regbistiem Mamuka Gorgodze ir atgriezies komandas sastāvā un palīdzēs "Lelos" komandai 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Mamuka Gorgodze ir Gruzijas izlases labākais piezemējumu guvējs, jo 71 mača laikā 25 reizes ir nogādājis bumbu ieskaites zonā, turklāt ar savu piemēru un līdera dotībām ir spējis iedvesmot komandu, taču savu pēdējo spēli, kā daudziem likās, viņš bija aizvadījis 2017. gadā, pret Rumāniju.

Savainojumu "epidēmija" lika Gruzijas izlases trenerim Miltonam Heigam meklēt Gorgodzillas, kā viņu sauc regbija līdzjutēji, telefona numuru un prasīt veterāna atgriešanos komandā un Mamuka neatteica. Tiesa, Francijas čempionātā sezonu aizvadošais Gorgodze izlasei varēs pievienoties vien pēc 8. septembra, kā to ir noteicis Tulonas kluba īpašnieks Murads Buželals.

Tāpat izlasē ir iekļauti Sandro Todua, Davids Kačarava, Laša Malaguradze, Laša Hmaladze, Žaba Bregvadze, Girogi Nemsadze un Šalva Sutiašvili, kuriem visiem šis būs jau trešais finālturnīrs.

Jāpiebilst, ka gan Kačarava, gan Gorgodze ir bijuši laukumā visās Gruzijas valstsvienības uzvarās Pasaules kausa finālturnīros.

Gruzijas pretinieki Pasaules kausa finālturnīra grupu turnīra stadijā būs Austrālija, Velsa, Fidži un Urugvaja, bet līdz šīm spēlēm gruzīni aizvadīs vēl vienu testu maču, šajā nedēļas nogalē izbraukumā tiekoties ar Skotijas valstsvienību, kurai gan iepriekšējā nedēļas nogalē viņi piekāpās ar 10:44.

Gruzijas izlases sastāvs 2019. gada Pasaules kausam regbijā

Uzbrucēji: Mikheils Nariašvili, Gurams Gogičašvili, Šalva Mamukašvili, Žaba Bregvadze, Vano Karkadze, Levans Čilačava, Giorgi Melikidze, Beka Gigašvili, Giorgi Nemsadze, Šalva Sutiašvili, Mamuka Gorgodze, Kote Mikautadze, Giorgi Tkhilašvili, Laša Lomidze, Otars Giorgodze, Beka Gorgadze, Beka Saghinadze.
Aizsargi: Sandro Todua, Soso Matiašvili, Mirians Modebadze, Zurabs Dzeneladze, Davids Kačarava, Merabs Šarikadze, Tamazs Mtčedlidze, Giorgi Kveseladze, Laša Malaguradze, Laša Hmaladze, Tedo Abžandadze, Giorgi Begadze, Vasils Lobženidze, Gela Apsaridze.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/