Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņas USC atgriežas ranga virsotnē un cīnīsies par NCAA titulu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņas USC atgriežas ranga virsotnē un cīnīsies par NCAA titulu
Tīna Graudiņa un Abrila Bustamante. Foto: USC Beach Volleyball

Latvijas pludmales volejbolistes pārstāvētā Losandželosas USC pēc vairāk nekā 13 mēnešu pārtraukuma atgriezusies ranga līderpozīcijā un NCAA "play-off" tagad izlikta ar pirmo numuru. Pērnā gada FIVB Pasaules tūres labākā debitante Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante kotējas kā čempionāta labākais duets. 3.-5. maijā Alabamas kurortpilsētiņā Galfšorsā notiks cīņa par NCAA čempioņu titulu.

NCAA pārstāvis pirmdien paziņoja izslēgšanas turnīra astoņas komandas. Pirmo numuru izpelnījās Dienvidkalifornijas Universitāte (USC), jo aprīlī trīs reizes pēc kārtas uzvarēja šosezon līdz tam nezaudējušo UCLA, kas pirms sezonas pozicionējās kā izteikta galvenā favorīte. Aizvadītajā nedēļā UCLA treneri bija tik sašutuši, ka pēc pēdējā zaudējuma ignorēja tradīciju paspiest uzvarētāju treneru rokas.

3. maijā plkst. 17.00 pirmajā kārtā USC pretī stāsies ar astoto numuru izliktā Delendas "Stetson" - paziņošanas ceremonijas sākumā šīs komandas meitenes galīgi nebija drošas, ka būs iespēja startēt NCAA izslēgšanas spēlēs, tāpēc, izdzirdot priecīgo vēsti, sajūsma bija iespaidīga.

"Stetson" saņem zaļo gaismu un uzsprāgst sajūsmā

.

Pēcāk tika publiskots jaunākais rangs, un pēc vairāk nekā 13 mēnešu pārtraukuma USC atgriezās pirmajā pozīcijā. Aizvadītā regulārajā sezonā USC visu laiku bija ranga vicelīdere un finišēja ar bilanci 24-4, savukārt "Pac-12" konferences izslēgšanas spēlēs guva tikai uzvaras, tostarp divas reizes pārspēja pērna gada NCAA čempionvienību UCLA. Salīdzinājumam: 2018. gadā USC sāka kā ranga līdere, taču piedzīvoja daudzus zaudējumus un pirms NCAA izslēgšanas spēlēm rangā ieņēma piekto vietu.

Graudiņas un Bustamantes sezonas bilance (30-2) ir labākais rādītājs NCAA vadošo duetu ieskaitē. USC komandā gandrīz tikpat laba bilance (28-2) ir kanādietei Aleksandrai Poleto un amerikānietei Heilijai Halgrēnai, kuras spēlē trešā dueta pozīcijā. Poleto/Halgrēna ar lielu atrāvienu ir NCAA galvenās trešā seta speciālistes (11-0).

NCAA komandu vadošo duetu sezonas rangs

#SpēlētājasSkolaBilance
1.Abrila Bustamante/Tīna GraudiņaUSC30-2
2.Kleira Kopola/Kristena NusaLSU31-3
3.Nikola Maknamara/Megana MaknamaraUCLA27-4

NCAA sezonas laikā studente nevar spēlēt Pasaules tūrē. Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka šogad sāks ar 15.-19. maija četru zvaigžņu posmu Brazīlijā.

Izmantotie resursi:
ncaa.com

  +1 [+] [-]

, 2019-04-30 19:44, pirms 5 gadiem
Beat the Bruins!

  +1 [+] [-]

, 2019-04-30 19:46, pirms 5 gadiem
"UCLA treneri bija tik sašutuši, ka pēc pēdējā zaudējuma ignorēja tradīciju paspiest uzvarētāju treneru rokas."

Ļoti nesmuka uzvedība!