Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš galvaspilsētā pieveic Briedi, Rīgas gada balvu iegūst arī Bukša

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš galvaspilsētā pieveic Briedi, Rīgas gada balvu iegūst arī Bukša
Sindija Bukša. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

VEF Kultūras pilī ceturtdienas pasākumā “Rīgas Sporta laureāts” tika sveikti galvaspilsētas labākie sportisti, treneri, komandas, kā arī sumināti populārāko sporta pasākumu organizatori. 2019. gada Rīgas labākā sportiste ir vieglatlēte Sindija Bukša. Par labāko sportistu atzīts pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, kurš pārspēja arī bokseri Mairi Briedi. Šāda ceremonija risinājās devīto reizi.

Pasākums tiešraidē tika demonstrēts portālā Sportacentrs.com portālā un televīzijā. 10. janvārī plkst. 22:15 būs atkārtojums Sportacentrs.com TV.

Sieviešu konkurencē labākā izrādījās U23 Eiropas 200m čempione Sindija Bukša, kura kotējās kā galvenā favorīte. Pretendēja arī Jeļena Česnokova (dambrete), Ieva Millere (ūdens motosports), Ieva Maļuka (peldēšana), kā arī basketbolistes Baiba Eglīte un Ieva Kūlīte. Labākās treneres balvu nopelnīja Bukšas audzinātāja Mārīte Lūse.

Vīriešu ieskaitē triumfēja pludmales volejbola olimpiskās kvalifikācijas turnīra uzvarētājs Mārtiņš Pļaviņš. Šeit galvenais favorīts bija boksa Supersērijas finālists Mairis Briedis, kurš pretendēja pat uz Latvijas gada sportista titulu. Rīgas konkursā šoreiz kandidēja arī Haralds Silovs (ātrslidošana), Patriks Gailums (šķēpmešana), Viktors Reško (sambo) un Edvīns Rodevičs (vingrošana). Pļaviņa pārinieks Edgars Točs, domājams, nevarēja pretendēt, jo ir no Madonas.

Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos - pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, kas izcīnīja Tokijas olimpisko spēļu kvotu. Rīgas konkursā galvenie konkurenti bija kamaniņu sporta PČ ceturtās vietas ieguvēji Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Par Rīgas labāko sporta spēļu komandu atzina basketbola komandu “TTT Rīga” - aizvadītajā gadā spēlēja Eirolīgā, ieguva pirmo vietu Eiropas sieviešu basketbola līgā un Latvijas čempionātā, kā arī uzvarēja Baltijas līgā.

Svinīgajā pasākumā balvu nominācijā “Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām” saņēma paravieglatlēts Aigars Apinis - paravieglatlētikas pasaules čempions diska mešanā.

Nominācijā “Uzlecošā zvaigzne sportā” balvu ieguva peldētāja Ieva Maļuka, kurai jau šobrīd pieder Latvijas rekords sešās disciplīnās. Valsts rekordus peldēšanā labojusi 32 reizes.

Ppar mūža ieguldījumu sportā tika sumināts ilggadējais handbola treneris, tiesnesis, daudzu handbolistu meistarības un talantu attīstītājs Harijs Čebrikovs, kurš patlaban atrodas Norvēģijā un jūt līdzi Latvijas handbola izlasei - Eiropas čempionāta finālturnīra debitantei.

Par gada notikumu 2019 gadā atzina Federācijas Kausa izcīņu (FED CUP tenisā, kas risinājās Rīgā. Nominācijā “Sporto visi kopā” balvu pasniedza tā sporta pasākuma organizatoriem, kuriem izdevies sarīkot aktivitāti, kas iemantojusi lielu rīdzinieku atsaucību. Un aizvadītajā gadā tas bija “Tet Rīgas maratons”.

Rīgas sporta laureāta pasākumam balvas veidojusi stikla māksliniece Ilze Dūdiņa. Konkursu “Rīgas sporta laureāts” un balvu pasniegšanas svinīgo ceremoniju organizēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

"Rīgas Sporta laureāts", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2011Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2012Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2013Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2014Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jānis Šaltāns (peldēšana)
2015Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Mairis Briedis (bokss)
2016Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Zigismunds Sirmais (šķēpmešana)
2017Aļona Ostapenko (teniss)Mairis Briedis (bokss)
2018Zoja Golubeva (dambrete)Haralds Silovs (ātrslidošana)
2019Sindija Bukša (vieglatlētika)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)

Pļaviņš un Točs patlaban atrodas Ēģiptes treniņnometnē, tāpēc balvas saņēma dzīvesbiedre un menedžeris
Foto: O-Sands instagram

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv

  +1 [+] [-]

, 2020-01-10 11:11, pirms 4 gadiem
Kā tad tā? Vajadzēja tak iedot Dukuram

  +1 [+] [-]

, 2020-01-10 11:31, pirms 4 gadiem
Vairākās nominācijās spēcīgs sastāvs bija

     [+] [-]

, 2020-01-10 13:06, pirms 4 gadiem
HitMix* rakstīja: Kā tad tā? Vajadzēja tak iedot Dukuram
Idiņ,izlasi rakstu!!! Te Rīga!!!

     [+] [-]

, 2020-01-10 14:10, pirms 4 gadiem
Vai tad Rīgā nav neviena kontinenta čempiona zemledus makšķerēšanā klasē līdz 2mm biezam ledum vai paralimpiskajā ātrumlaivu braukšanā piepūšamajos baseinos?

     [+] [-]

, 2020-01-10 14:22, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: Idiņ,izlasi rakstu!!! Te Rīga!!!
Zinu tak..piedūros vienkārši