Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

"Rīgas Sporta laureātā" pretendē arī Pļaviņš, Točs, Briedis un Bukša

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Rīgas Sporta laureātā" pretendē arī Pļaviņš, Točs, Briedis un Bukša
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: beachvolleyball.ioqt.2019.fivb.com

9. janvārī VEF Kultūras pilī notiks pasākums "Rīgas Sporta laureāts 2019". Uz balvām pretendē arī olimpiskā kvalifikācijas turnīra uzvarētāji pludmales volejbolā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, boksa Supersērijas finālists Mairis Briedis un U23 Eiropas čempione 200m sprintā Sindija Bukša. Pasākums tiešraidē tiks demonstrēts portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Svinīgajā ceremonijā Rīgas domes vadība un sporta pasaulē zināmas personības sveiks galvaspilsētas labākos sportistus, trenerus, komandas, kā arī suminās gada populārākā sporta pasākuma organizatorus. Balvu nominācijā “Par mūža ieguldījumu sportā” saņems ilggadējs handbola treneris un tiesnesis, daudzu handbolistu meistarības un talantu attīstītājs Harijs Čebrikovs.

Balvas tiks pasniegtas vairākās nominācijas: “Rīgas labākais sportists”, “Rīgas labākā sportiste”, “Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām”, “Rīgas labākā sporta spēļu komanda”, “Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos”, “Rīgas labākais treneris”, “Gada notikums sportā”, “Sporto visi kopā”, kā arī “Uzlecošā zvaigzne sportā” un nominācija “Par mūža ieguldījumu sportā”.

“Rīgas Sporta laureāta” nominācijām šoreiz izvirzīti pazīstami sportisti un sabiedrībā labi zināmi treneri, populāras komandas, kā arī skatītāju un dalībnieku plaši apmeklēti sporta notikumi. Nominantu sportistu un komandu vidū ir pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, šķēpmetējs Patriks Gailums, cīkstonis Viktors Reško, ātrslidotājs Haralds Silovs, bokseris Mairis Briedis, vingrotājs Edvīns Rodevičs, vieglatlēte Sindija Bukša, basketbolistes Baiba Eglīte un Ieva Kūlīte, ūdens motosportiste Ieva Millere, peldētāja Ieva Maļuka, dambretiste Jeļena Česnokova, paravieglatlēts Aigars Apinis, BK “TTT Rīga”, Rīgas Volejbola skolas sieviešu komanda, HK “Kurbads”, kamaniņbraucēji Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, sporta deju dejotāji Marts Smolko un Tīna Bazīkina. Gada balvai izvirzīti treneri Mārīte Lūse, Mārtiņš Zībarts, Valentīna Eiduka, Jūlija Kuzmina, Igors Vihrovs un Oļegs Sarokins, kā arī sporta notikumi – Federācijas Kausa izcīņa (FED Cup) tenisā, “World RX of Latvia” sacensības rallijkrosā, “Baltic Grand Prix” sacensības sporta dejās un “Tet Rīgas maratons”.

Šī konkursa mērķis ir izvērtēt un apbalvot labākos galvaspilsētas sportistus, sporta komandas un trenerus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem sportā, kā arī sumināt vērienīgāko sporta notikumu organizatorus. Uzvarētāju sveikšanas pasākumu rīko Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

"Rīgas Sporta laureāts", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2011Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2012Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2013Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2014Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jānis Šaltāns (peldēšana)
2015Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Mairis Briedis (bokss)
2016Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Zigismunds Sirmais (šķēpmešana)
2017Aļona Ostapenko (teniss)Mairis Briedis (bokss)
2018Zoja Golubeva (dambrete)Haralds Silovs (ātrslidošana)

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv