Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Vienā nedēļā it kā esam olimpiskajās spēlēs, bet nākamajā nedēļā vairs ne"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa: "Vienā nedēļā it kā esam olimpiskajās spēlēs, bet nākamajā nedēļā vairs ne"
Anatolijs Kreipāns, Tīna Graudiņa, Anastasija Kravčenoka: Foto: facebook.com/sportamikrofons

Anatolija Kreipāna vadītajā LMT viedtelevīzijas raidījumā "Sporta mikrofons" trešdien viesojās Eiropas čempiones pludmales volejbolā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras gan nevēlējās daudz izteikties izcīnīto titulu, jo jāfokusējas uz nākamajiem mačiem. Nedēļas nogalē tiks dalītas Latvijas čempionāta godalgas.

Olimpiskās atlases rangā ir saspringta situācija. "Vienā nedēļā it kā esam tajās olimpiskajās spēlēs, bet nākamajā nedēļā jau vairs neesam. Eiropas čempionāts tagad ļoti palīdzēja tikt bišķiņ uz augšu. Bet pēc tam otrs Maskavas turnīrs nepalīdzēja - citas komandas aizgāja mums priekšā. Galvenais gūt to atšķirību no pretiniecēm - ja tu dabū daudz punktu, bet visas tavas konkurentes arī dabū daudz punktu, tad tas nav labi. Ja sāk domāt, kuras konkurentes tur iegūst kuru vietu, tad var sākt nojūgties galvā un nenospēlēt labi. Nav tā, ka mēs ejam uz pretinieču spēlēm un kliedzam par otru komandu, jo mums vajag, lai tās pirmās zaudē - tā mēs galīgi nedarām," lietu kārtību skaidro Graudiņa.

4.-8. septembrī Itālijas galvaspilsētā Romā risināsies Pasaules tūres finālposms (5* līmeņa sacensības), kur Graudiņa/Kravčenoka jau ir pamatturnīrā. "Beidzot izpelnījām, izsitām! Gandrīz visu vasaru sākām ar kvalifikāciju," saka mūsu spēlētāja.

Ķīnā ieplānotajā olimpiskās kvalifikācijas turnīrā 21.-22. septembrī radīsies lielāka skaidrība par olimpisko perspektīvu. Bet varbūt tur izdosies pat iekļūt finālā, uzreiz izcīnot olimpisko ceļazīmi.

Kravčenoka: Vispār tagad jāuzvar Ķīnā un viss - tad gatavojamies uzreiz Tokijai, vairs nebūs jādomā par punktiem.
Graudiņa: Tad varēs ņemt atpūtu un braukt ceļojumā.
Kreipāns: Ķīna šogad ir pēdējais turnīrs?
Kravčenoka: Nē. Ja būsim finālā, tad jā.

Olimpiskajā atlases rangā varētu pietikt pat ar 18. vietu. "Viss ir atkarīgs no Ķīnas turnīra. Ja finālā tiks divas komandas, kuras ir virs mums, tad derēs 18. Tā kā jāspēlē finālā," komentē Kravčenoka.

Graudiņa: Tur gan būs jābļauj par tām komandām, kurām vajag [uzvarēt, lai mums pietiktu ar 18nieku].

Ķīnā dalībnieču sastāvs varbūt nebūs tiks spēcīgs. "Būs tās otrās kanādietes, kuras nav pasaules čempiones, bet visas pārējās komandas, man liekas, ir ņemamas pilnīgi," pašpārliecināta ir Kravčenoka.
Graudiņa: Ja?
Kravčenoka: Būs citas brazīlietes, ne pašas spēcīgākās.
Graudiņa: Nē, man prieks dzirdēt, ka tu tā saki! Bet kuras amerikānietes?
Kravčenoka: Neatceros, kuras amerikānietes.
Graudiņa: No stiprām valstīm būs stipras komandas.

30. augustā plkst. 19.00 Rīgas Doma laukumā Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka aizvadīs paraugspēli - pretī stāsies nīderlandietes Džoja Stube un Marlēna van Jersela, kuras olimpiskās atlases rangā patlaban ir mazliet augstāk. "Būs ļoti saspringts mačs, jo viņas zina, kā pret mums spēlēt, bet mēs arī neesam nekādas ar vieglu roku ņemamās. Viņas ļoti labi māk turēt bumbu gaisā. Līdz ar to būs interesantas izspēles, bet, protams, mēs ar Nastju mēģināsim tās pēc iespējas ātrāk izbeigt - ātrāk to bumbu nosist lejā," gaidāmos notikumus ieskicē Graudiņa.

Video: LTV1

Nedēļas nogalē piedalīsies Latvijas čempionāta finālposmā, kur tiks dalītas medaļas. Iepriekšējos etapos šovasar nav sanācis uzspēlēt. "Latvijas čempiones ir tituls, ko mēs labprāt gribētu iegūt. Galu galā nevar sagaidīt, ka kaut kas attīstīsies, ja mēs pašas kaut kādā veidā neveicināsim pludmales volejbolu sievietēm. Pašlaik ir ļoti maz komandu un ļoti maz jauno meiteņu. Ja mēs piedalāmies turnīrā un tas kādam liek mainīt savas domas par pludmales volejbolu un tomēr spēlēt, tad kāpēc nē?!" saka Tīna Graudiņa, kuru papildina Anastasija Kravčenoka: "Varbūt kāda no spēlētājām domā, ka viņai ir ļoti laba serve. Un tad mēs parādīsim: nu, meitene, tev vēl jātrenējas. Kā mums rāda pasaules komandas."

Izmantotie resursi:
LMT viedtelevīzijas raidījums "Sporta mikrofons"

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 17:48, pirms 5 gadiem
Bet kā var izdomāt tik neērtus "krēslus"?? Paskatieties, kā viņas tur mokās, sevišķi brunete!!
Man nav saprotams, kāpēc liek sēdēt uz kaut kāda ruļļa??

  +4 [+] [-]

, 2019-08-29 17:48, pirms 5 gadiem
Bet citādā ziņā viss forši, paldies par video!!

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 18:10, pirms 5 gadiem
v-bols rakstīja: Bet kā var izdomāt tik neērtus "krēslus"?? Paskatieties, kā viņas tur mokās, sevišķi brunete!!
Man nav saprotams, kāpēc liek sēdēt uz kaut kāda ruļļa??
Tas tieši ir labi un palīdz muskuļiem. Mīkstā dīvānā var pazaudēt sportisko formu.

Viņas abas ir brunetes, manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-29 19:22, pirms 5 gadiem
ikri rakstīja: Viņas abas ir brunetes, manuprāt.
OK, tā pa labi no skatītājiem!!