Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jau pēc mēneša varētu Latvijai apstiprināt Pasaules kausa 4* turnīru

Ints Megnis
Ints Megnis

Jau pēc mēneša varētu Latvijai apstiprināt Pasaules kausa 4* turnīru
Aleksandrs Samoilovs. Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) plāno jau septembra vidū apstiprināt nākamās sezonas pludmales volejbola Pasaules kausa tūres kalendāru un tad arī kļūs zināms vai Latvijā pirmoreiz notiks četru zvaigžņu turnīrs, otrdien preses konferencē pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

Jūrmalas pilsēta jau kopš 2014. gada uzņem augsta līmeņa pludmales volejbola turnīrus, līdzšinējo pīķi sasniedzot 2017. gadā, kad tur risinājās Eiropas čempionāts. Savukārt šogad pirmoreiz Jūrmalā notiks Pasaules kausa posms, kuram šoreiz piešķirts trīs zvaigžņu statuss. Tā kā šī gada sākumā Latvijas Volejbola federācijā notika varas maiņa, ilgu laiku nebija skaidrības vai šogad mūsu valsts uzņems starptautisku volejbola turnīru, vien jūnija sākumā oficiāli kļūstot zināmam, ka piešķirtas trīs zvaigžņu sacensības.

"Šis ir ļoti liels notikums, Pasaules kausa posms notiks pirmoreiz Latvijā un šajā reģionā. Pirms divām nedēļām Latvija ieguva Eiropas čempionu titulu, pagājušajā nedēļā uzvarēja Pasaules kausa posmā, tā kā ir tikai loģiski, ka Latvijai ir savs Pasaules kausa posms. Latvija uz to tiekusies ilgi un tagad ir pienācis tas brīdis, kad notiks pirmais turnīrs," preses konferencē teica FIVB tehniskais delegāts Laoss Lukass.

"Tuvākās 4-5 dienas mums būs volejbola svētki. Neatceros otru tādu sporta veidu, kas divas nedēļas nogales pēc kārtas licis cilvēkiem Maskavā dziedāt Latvijas himnu. Iepriekšējās divas nedēļas bijušas brīnišķīgas un gribam, lai svētki turpinās," saka Latvijas Volejbola federācijas valdes loceklis Andris Blaka. "Jā, rīkojot turnīrus kopš 2014. gada, esam līdzjutējus nedaudz izlutinājuši, tomēr šis ir pirmais turnīrs, ko rīkojam sadarbībā ar FIVB, jo iepriekš bijām saistīti ar Eiropas Volejbola konfederāciju (CEV). Mums šī ir jauna pieredze, viss notiek pilnīgi citādāk. Paveikts liels organizatoriskais darbs, bet mums ir superīga komanda un tuvākajās dienās redzēsim augstas klases volejbolu."

"Skatāmies jau uz nākamo gadu, vistuvākajā laikā mums jādod atbilde, ko tad darīsim un jau ļoti nopietni par to domājam," saka Blaka.

Tikmēr Timermanis atklāj, ka tā kā Latvija Pasaules kausa kalendārā ielekusi pēdējā brīdī, tas arī ietekmē dalībnieku sastāvu. "Šī nedēļas nogale ierasti daudzās valstīs bijusi rezervēta kā nacionālo čempionātu nedēļa, bet šogad FIVB uz to vairs tik rūpīgi neskatās, tāpēc deva mums iespēju rīkot šīs sacensības. Nacionālo čempionātu dēļ nav ieradušies itāļi un krievi, bet ir daudzas citas komandas, kas cīnās par olimpiskā reitinga punktiem. Uzvarot šo turnīru, komandas iegūst tikpat daudz punktus, kā uzvarot Eiropas čempionātā. Motivācija cīnīties par uzvaru izlasēm ir ļoti liela."

"Nākamais gads būs zem olimpiskās zīmes. Līdz septembra otrajai pusei FIVB plāno apstiprināt kalendāru, tā kā, kas pie mums nākamgad notiks, varētu būt zināms jau pavisam drīz. FIVB veic izmaiņas sacensību kalendārā un jau šogad notiks jauna formāta Pasaules tūres fināls, bet pēc tā 18.-19. septembrī tiks apstiprināts nākamā gada kalendārs. Ļoti daudzas valstis vēlas redzēt turnīrus ar olimpiskajiem ranga punktiem, laiks līdz jūnija vidū gaidāmajām atlases beigām būs ļoti intensīvs," stāsta Timermanis.

"Pludmales volejbols Jūrmalas pilsētai ir prioritārais sporta veids. Esam atbalstījuši un atbalstīsim šo sporta veidu," saka Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe. "Aicinu visus izjust to sajūtu, kas ir tribīnēs, kad spēlē Latvijas pāri - tā ir vienreizēja sajūta, manuprāt, izcilāka nekā hokejā. Pilsētas budžetā bijām gatavi šim turnīram jau rudenī, nebija šaubu, ka turnīrs šeit notiks."

"Visiem ārzemju pāriem, atbraucot šeit, vienmēr ir pozitīvas emocijas. Šodien patrenējāmies ar amerikāņiem, viņiem viss patīk - daba un pludmale," pauž viens no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs. "Divas brīvās dienas pilnvērtīgi izmantoju pleca rehabilitācijai. Šodien treniņā bija nesalīdzināmi labāk nekā Maskavā, ceru, ka vienkārši plecs bija piedzīts, jo Maskavā bija ļoti vēss. Domāju, ka viss būs kārtībā."

"Kad sāku spēlēt pludmales volejbolu, man likās kā sapnis, ka starptautiskas sacensības var notikt Jūrmalā. Tagad ir sācies nākamais posms, paveras daudz plašākas iespējas," atklāj jūrmalnieks.

"Pirms 5-6 gadiem, kad nekas nesāpēja, bija vienalga, kādā laikā spēlē, bet tagad mēs labāk izvēlamies siltu laiku, kad nejūti mazās lietiņas, kas var traucēt. Tomēr noteikti pielāgosimies jebkuriem laikapstākļiem," preses konferencē, kas notika lietainā laikā, pauda Samoilova pārinieks Jānis Šmēdiņš. "Šis gads pierādījis, ka mums var būt problēmas ar gandrīz visiem pāriem, ja nerādām spēli, ko mākam. Jebkurā gadījumā šis turnīrs nebūs viegla pastaiga, bet mēģināsim būt gatavi turnīram."

Pasaules kausa posms ceturtdien sāksies ar kvalifikācijas sacensībām, turklāt šajā dienā, ieeja būs bez maksas. Kvalifikācijā spēlēs vismaz divi Latvijas pāri, bet precīzs skaits būs zināms šovakar pēc dalībnieku reģistrēšanās. Pamatturnīrā automātiski iekļuvuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī īpašo ielūgumu saņēmušie Mihails Samoilovs un Aleksandrs Solovejs. Izšķirošās cīņas notiks svētdien, kad turklāt starp pusfinālu dueļiem un mača par bronzu notiks Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas paraugspēle pret kādiem ļoti pazīstamiem ziemas sporta veidu pārstāvjiem, kuru vārdi vēl netika nosaukti.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 13:38, pirms 5 gadiem
Edgars Pļaviņš un Mārtiņš Točs???

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 13:42, pirms 5 gadiem
Pamatturnīrā automātiski iekļuvuši A. Samoilovs un Šmēdiņš, Edgars Pļaviņš un Mārtiņš Točs,
...raksta autors "......"! Pēdiņās vieta iztēlei!

  -1 [+] [-]

, 2019-08-21 13:58, pirms 5 gadiem
baigi daudz gan mums tie lielie starpt. sporta pasākumi...Igaunijā,Lietuvā krietni mazāk...

  +2 [+] [-]

, 2019-08-21 14:10, pirms 5 gadiem
Tas būtu super.

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 14:35, pirms 5 gadiem
3* turnīrs šonedēļ un kvalifikācija jau rīt? Pļaviņš varēs spēlēt? Ja nepiedalās krievi un itāļi, mūsējiem tikai labāk. Tie 2 mistiskie ziemas sporta pārstāvji varētu būt Dukuri.

  -3 [+] [-]

, 2019-08-21 14:51, pirms 5 gadiem
pa nodoklu maksataju naudam atkal tas izpriecas

  -1 [+] [-]

, 2019-08-21 14:57, pirms 5 gadiem
es zinu labāk rakstīja: pa nodoklu maksataju naudam atkal tas izpriecas
bīčš ir palikusi vienīgā Latvijas rene vasarā! bmx laikam nosprādzis, sen neko lasījis neesmu...

  +3 [+] [-]

, 2019-08-21 15:08, pirms 5 gadiem
Visur pat 5* turnīri skatītājiem ir par brīvu, izņemot fināldienu - par simbolisku samaksu. Jūrmalā priekšsacīkstes 3* turnīrā - sacensību dienā 35€!!!! Ahreņeķ!!!
Kas būs 4*?!

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 15:08, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: bīčš ir palikusi vienīgā Latvijas rene vasarā! bmx laikam nosprādzis, sen neko lasījis neesmu...
baumo,ka būšot arī regulāri BMX PK posmi Valmierā

     [+] [-]

, 2019-08-21 15:11, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: baumo,ka būšot arī regulāri BMX PK posmi Valmierā
nav nekādas īsti saprašanas par BMX. pastāsti sīkāk.
Štrombergs kad brauca, tad vismaz kaut rakstīja. cik sapratu līdzīgi kā motokrosā ir amerikāņu kaut kāds čempis un starptautiskās federācijas...
p.s. bīčā laikam nekā tāda nav? visi labākiem zem pederācijas bīčojas?

  -1 [+] [-]

, 2019-08-21 15:40, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Tas būtu super.
Tu tač tā pat neietu!
Slēpts komentārs: jbk

     [+] [-]

, 2019-08-21 15:59, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: nav nekādas īsti saprašanas par BMX. pastāsti sīkāk.
Štrombergs kad brauca, tad vismaz kaut rakstīja. cik sapratu līdzīgi kā motokrosā ir amerikāņu kaut kāds čempis un starptautiskās federācijas...
p.s. bīčā laikam nekā tāda nav? visi labākiem zem pederācijas bīčojas?
nesen bija pasaules čempis...neviens netika pat 1/8 finālā

     [+] [-]

, 2019-08-21 16:05, pirms 5 gadiem
Peecis30 rakstīja: Visur pat 5* turnīri skatītājiem ir par brīvu, izņemot fināldienu - par simbolisku samaksu. Jūrmalā priekšsacīkstes 3* turnīrā - sacensību dienā 35€!!!! Ahreņeķ!!!
Kas būs 4*?!
Mjā,cenas īsti nesaprotamas... Viņi tur pilnu to arēnu grib dabūt par šādām cenām?! Kādā veidā? Nav tik daudz tūristu augusta beigās, lai izpirktu to turnīru. Vietējo masas par €35 pieļauju,ka negāzīsies uz turieni...
WTA turnīra cenas Lielupē ar bija uzskrūvētas un ne uz vienu spēli nebija pārpildīts...

  +1 [+] [-]

, 2019-08-21 16:17, pirms 5 gadiem
Peecis30 rakstīja: Visur pat 5* turnīri skatītājiem ir par brīvu, izņemot fināldienu - par simbolisku samaksu. Jūrmalā priekšsacīkstes 3* turnīrā - sacensību dienā 35€!!!! Ahreņeķ!!!
Kas būs 4*?!
jāskatās pa tv6 no piektdienas sāks rādīt, t.i no izlsēgšanas spēlēm.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-21 17:06, pirms 5 gadiem
ŠODIEN nopirku biļetes : piektdienu pa 9 eiro, sestdienu un svētdienu pa 31.

  -1 [+] [-]

, 2019-08-21 17:23, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: nesen bija pasaules čempis...neviens netika pat 1/8 finālā
baigais abloms tad jau vasaras renei... nu vismaz bīčs kaut cik kotējas. kaut kādus bleķus var paņemt!

     [+] [-]

, 2019-08-21 22:49, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: baigais abloms tad jau vasaras renei... nu vismaz bīčs kaut cik kotējas. kaut kādus bleķus var paņemt!
abloms - vai izdevās ko izzvejot no krieveļu AB bankas ?