Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Daugavpils domē izceļas strīds par Kravčenokas treneri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daugavpils domē izceļas strīds par Kravčenokas treneri
Anasatasija Kravčenoka. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Daugavpils domes deputāti ceturtdien atbalstīja priekšlikumu apbalvot pludmales volejbolisti Anastasiju Kravčenoku par izcīnīto pirmo vietu Eiropas čempionātā. Tiesa, izcēlās strīds par to, kuru treneri būtu jāapbalvo, informē Latgales metropoles portāli grani.lv un gorod.lv.

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Maskavā aizvadītajā Eiropas čempionātā jūrmalniece Tīna Graudiņa un daugavpiliete Anasatasija Kravčenoka sākotnēji netika uzskatītas par nopietnām pretendentēm uz pjedestālu, taču turnīra gaitā pavērās arvien labākas iespējas, kas tika izmantotas, uzvarot visās septiņās spēlēs un izcīnot pirmo vietu.

Daugavpils domes sēdē šonedēļ tika nolemts Anastasijai Kravčenokai piešķirt 4 743 eiro naudas balvu, bet trenerei Natālijai Novikovai - 2 371 eiro. [Sportacentrs.com TV intervijā pludmales volejboliste atzina, ka Novikova ir viņas pirmā trenere]. Eiropas čempionātam Kravčenoku gatavoja treneri Genādijs Samoilovs un Andris Krūmiņš, taču attiecīgajos noteikumos teikts, ka apbalvojamam trenerim jābūt deklarētam Daugavpilī.

Šī jautājuma izskatīšanas laikā starp deputātiem izcēlās strīds par to, kuru treneri būtu jāapbalvo. Domes deputāte Līvija Jankovska uzskatīja, ka šajā sportistē savas pūles ir ieguldījusi ne tikai norādītā trenere, bet arī citi treneri, tāpēc nav taisnīgi apbalvot tikai vienu minēto. Deputāte rosināja balsot par sportistes un treneres apbalvošanu divos atsevišķos balsojumos, kā arī kopumā pārskatīt attiecīgos noteikumus, lai turpmāk pateiktos visiem, kuri trenējuši uzvarētāju.

Šo diskusiju laikā Daugavpils mērs Andrejs Elksniņš argumentēja, ka pati Anastasija savā pieteikumā norādījusi tieši minēto treneri un ir diezgan sarežģīti noteikt katra trenera lomu un ieguldījumu. "Nevajag jaukties treneru un sportistu attiecībās, tas nav ētiski. Ja nākamajā reizē viņa norādīs citu treneri, tā būs viņas izvēle," atzina pilsētas vadītājs.

Pēc ilgām debatēm deputāti izlēma atbalstīt jau sagatavoto lēmumprojektu, kā arī dot rīkojumu pārskatīt noteikumus par naudas balvu piešķiršanu.

Daudzo turnīru dēļ Kravčenokai pēdējā laikā nav izdevies pabūt dzimtajā pilsētā, taču pēc Maskavas 4* posma... "Tad es braukšu uz Daugavpili, viennozīmīgi. Mani jau mērs gaida," radio SWH ēterā atklāja daugavpiliete.

Izmantotie resursi:
gorod.lv
grani.lv

  +5 [+] [-]

, 2019-08-16 19:51, pirms 5 gadiem
No valsts meitenēm un treneriem jau arī kaut kas pienākas par uzvaru EČ, vai ne?

  +6 [+] [-]

, 2019-08-16 20:02, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: No valsts meitenēm un treneriem jau arī kaut kas pienākas par uzvaru EČ, vai ne?
9 tūkstoši ar kapeikām katrai meitenei un daži kusaki trenerim!

  +8 [+] [-]

, 2019-08-16 20:42, pirms 5 gadiem
točka rakstīja: 9 tūkstoši ar kapeikām katrai meitenei un daži kusaki trenerim!
+ stabils vēl lielāks LOV finansējums (papildus WC prēmijām - kuras vismaz Tīna varēs saņemt tikai pēc studijām)

  +3 [+] [-]

, 2019-08-16 20:56, pirms 5 gadiem
Silē parādījās ēdiens, cūkas sakāvās jau pirms tam.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-16 21:12, pirms 5 gadiem
Daniel rakstīja: + stabils vēl lielāks LOV finansējums (papildus WC prēmijām - kuras vismaz Tīna varēs saņemt tikai pēc studijām)
LOVa finansējumu Tīna noteikti var saņemt jau studiju laikā. Valsts un Jūrmalas naudu, manuprāt, arī var.

  +5 [+] [-]

, 2019-08-16 23:06, pirms 5 gadiem
točka rakstīja: LOVa finansējumu Tīna noteikti var saņemt jau studiju laikā. Valsts un Jūrmalas naudu, manuprāt, arī var.
Var saņemt da jebkādu naudu, tikai jāmāk pareizi noformēt ko mēs neesam iemācījušies jau gadus 20it.

Domantas Sabonis pirms studijām NCAA spēlēja Malagā, profesionāli, saņemot par to naudu un nebija nekādas problēmas, jo NCAA likums tika apiets ar līkumu.