Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Namiķe/Brailko izcīna piekto vietu U18 Eiropas čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Namiķe/Brailko izcīna piekto vietu U18 Eiropas čempionātā
Latvijas izlase, treneri un līdzjutēji Bādenē. Foto: facebook.com/BeachBoxGepardi

Austrijas mazpilsētā Bādenē noslēdzies U18 Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Latvijas duets Varvara Brailko/Anete Namiķe šodien atzīstami cīnījās mazajā pieciniekā - apspēlēja grieķietes (2-0) un nīderlandietes (2-0), finišējot neierasti augstajā piektajā pozīcijā.

Kā jau ziņots, CEV/FIVB turnīru debitanti Ralfs Namiķis/Trents Jankovskis tika līdz astotdaļfinālam un ierindojās devītajā vietā, savukārt vakardienas ceturtdaļfinālā mūsu meitenes negaidīti zaudēja čehietēm un nokļuva mazajā pieciniekā, kur priekšā divi mači.

Pusfināla cīņā par piekto vietu Varvara Brailko/Anete Namiķe (#9) pārspēja ar septīto numuru izliktās grieķietes Georgiju Antonakaki/Joannu Perdikaki - 21:18, 21:11. Mazajā finālā mūsējās tika galā ar nīderlandietēm Kimu Kleinu-Lankhorstu/Desiju Poišu (#11) - 23:21, 21:15. Tādējādi sanāca piektā vieta, kaut gan vēl vakar bija pamatotas cerības uz ko liekāku.

Noteikti bija vajadzīga vismaz sestā vieta, lai varētu pretendēt uz nākamās sezonas Latvijas Olimpiskās vienības sastāvu. Kas tāds mūsu pludmales dāmām nav bijis pa spēkam ļoti un ļoti sen, ja vien neesi Tīna Graudiņa vai kāda no viņas pāriniecēm. Tiesa, pagājušajā gadā arī Kristīne Briede/Vanesa Grosberga ieguva piekto vietu U18 Eiropas čempionātā.

2002. gadā dzimušās pludmales volejbolistes Brailko (17) un Namiķe (16) aizvadīja pēdējo nozīmīgo turnīru U18 līmenī. Eiropas čempionātā kotējās kā vienas no favorītēm. Labu pieredzi un panākumus sakrājušajām Latvijas spēlētājām tagad faktiski bija "pļaujas laiks". Starp izslēgšanas spēļu dalībniecēm Pasaules tūres pieredze ir tikai dažām (mūsējām, dānietēm un vienai krievietei), savukārt U18 EČ individuāli lielākās zvaigznes ir krieviete Marija Bočarova un spāniete Tanja Moreno.

Atgādinām, ka pērnā gada U20 Eiropas čempionātā Namiķe/Brailko izcīnīja devīto vietu. Pēc tam Jūrmalā aizvadītajā U22 EČ ierindojās 17. pozīcijā, savukārt decembrī ieguva ceturto vietu Pasaules tūres vienas zvaigznes posmā Slovēnijā un pēc tam piedalījās vēl trijos etapos Āzijā. Pagājušajā nedēļā Alūksnē pirmoreiz triumfēja Latvijas čempionāta posmā.

Izmantotie resursi:
cev.eu

Video: Dinārs Zāģers, instagram.com

  +1 [+] [-]

, 2019-06-16 12:57, pirms 5 gadiem
Sveicu pludmales jaunās mašīnas!!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-16 14:50, pirms 5 gadiem
Beach Box Gepardi