Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijā varētu notikt nākamgad pirmais PK bīčā posms Eiropā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijā varētu notikt nākamgad pirmais PK bīčā posms Eiropā
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Oksana Džadana/f64

Latvija nākamgad varētu atklāt Pasaules kausa sezonas pludmales volejbolā Eiropas kalendāru, no 6. līdz 10. maijam rīkojot trīs zvaigžņu sacensības gan vīriem, gan arī dāmām, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Volejbola federācijas ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis.

Latvija vairākus gadus organizēja Eiropas līmeņa sacensības, bet augustā pie mums pirmoreiz notika Pasaules kausa posms, aizvadot trīs zvaigžņu turnīru, bet tikai vīriem. Paredzams, ka nākamās sezonas Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) kalendārs tiks paziņots 19. septembrī, bet Timermanis jau tagad sniedza ieskatu, ko vēlas Latvija.

"Esam pieteikuši turnīru maija sākumā gan vīriešiem, gan sievietēm. Paralēli tajā nedēļā no 6. līdz 10. maijam notiktu četru zvaigžņu turnīrs Brazīlijā un šādā gadījumā risinājums ir, ka taisām trīs zvaigžņu sacensības, uz kurām varētu ierasties arī vairāki spēcīgi pāri, jo nedēļu pirms tam notiktu posms Ķīnā, bet pēc tam jau sāktos visi slavenākie Eiropas etapi," stāsta Timermanis. "Šī nedēļa ir vienīgā pieejamā, jo turpmākās nedēļas līdz olimpiskās atlases beigām jau ir aizņemtas."

"Kad būs FIVB lēmums, sāksim domāt par finansējumu, kas, kā vienmēr, sastāvēs no trim kategorijām - pašvaldības naudas, kur varētu būt Jūrmala un/vai Rīga, valsts finansējuma un sponsoru," saka Timermanis, stāstot, ka Jūrmala un privātie sponsori ir apmierināti ar līdzšinējo sadarbību.

Kā pauž ģenerālsekretārs, nedēļu pēc Latvijas turnīra plānota Kontinentālā kausa otrā kārta, kurā cīnīsies gan Latvijas vīru, gan dāmu izlases, tomēr šobrīd federācija sliecas domāt, ka netieksies uz divu turnīru pēc kārtas noorganizēšanu, kā šogad darīja Maskava, kad vispirms organizēja Eiropas čempionātu, bet nākamajā nedēļā tajā pat stadionā arī Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīru.

"Jūrmalas turnīra laikā par to runājām arī ar FIVB pārstāvi Laosu Lukasu. Šāds turnīrs mums lielā mērā būtu viss pašiem jānofinansē, turklāt būtu jāmaina visas dekorācijas, jo vienā nedēļā organizators skaitītos FIVB, bet nākamajā - Eiropas Volejbola konfederācija (CEV). Balstoties uz veselo saprātu, centāmies teikt, ka varbūt to var sakombinēt, tomēr jumta organizācijas ir dažādas," atklāj Timermanis. "Varbūt tas arī nebūtu tik dārgi, bet jāņem arī vērā, ka sportiskajā ziņā tā ir tikai Kontinentālā kausa otrā kārta, tāpēc vieglāk un lētāk mums būtu pārus aizsūtīt uz kādu citu valsti, jo olimpiskās ceļazīmes izšķirsies tikai trešajā kārtā. Par vīriem esam pārliecināti, ka otro kārtu jāpārvar, arī meitenēm ar vienu spēcīgu pāri tas būtu jāpaveic. Tāpat pirmās nedēļas laikā paralēli sāktos pasaules čempionāts hokejā, kur mums jāmēģina salāgot, lai sporta līdzjutēji redzētu abus pasākumus. Dažādu apsvērumu dēļ domājam, ka šoreiz ir lietderīgāk neradīt papildus izdevumus, jo esam pārliecināti, ka Kontinentālā kausa trešajā kārtā jāiekļūst tāpat."

Paredzams, ka Kontinentālā kausa trešajā kārtā nākamgad sadalīs pa vienai olimpiskajai ceļazīmei vīru un dāmu grupās. Ja ņemam vērā pozitīvāko iespēju, Latvijai pēc pasaules ranga Tokijai vajadzētu kvalificēties ar diviem vīru un vienu dāmu pāri, kas teorētiski caur Kontinentālo kausu dotu iespēju uz olimpiskajām spēlēm nokļūt arī vēl vienam dāmu duetam, tomēr Timermanis norāda, ka šobrīd Latvijā ir problēmas ar garajiem spēlētājiem.

"Vispirms mums, federācijai, vispār jādomā par otrā dāmu pāra komplektāciju. Ir talantīgas un jaunas aizsardzības spēlētājas, bet jāmeklē garā spēlētāja. Līdzīga problēma var draudēt arī vīriem, jo pludmales volejbols kļūst arvien garāks, bet mūsu pieredzējušie spēlētāji jaunāki nepaliek," stāsta Timermanis. "Varam cerēt uz Tīnas un Nastjas palīdzību otrā pāra ievilkšanai olimpiādē, bet jautājums, kas mums ir otrais pāris. No šī brīža labākā jaunā pāra, piemēram, bloķētāja nav ne Anete Namiķe, ne Varvara Brailko. Jādomā."

  +1 [+] [-]

, 2019-09-09 15:47, pirms 5 gadiem
Viņi ir izpētījušii to, kādi laika apstākļi maija sākumā Jūrmalā var būt? Šogad maija sākums bija ļoti auksts, citu gadu var būt gan auksts, gan lietains.

  +4 [+] [-]

, 2019-09-09 15:49, pirms 5 gadiem
Un vai patiešām šāds turnīrs ir domāts tikai bagātajiem? 35 eiro tomēr ir par daudz.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-09 18:13, pirms 5 gadiem
Meterologu pētījumi norāda, ka maijs ir saulainākais mēnesis Latvijā.

     [+] [-]

, 2019-09-09 18:54, pirms 5 gadiem
Maijs ir sliktākā izvēle
Kaut vai dēł hokeja! Nu pārsedzas intereses tiem sporta entuziastiem.
Un paralēli 4* posmam Brazīlijā
Atkal spēcīgie pāri neatbrauks, bet nauda tiks iztērēta

  +1 [+] [-]

, 2019-09-09 20:06, pirms 5 gadiem
Kamēr masas pirks biļetes par absurdi nesamērīgajiem 35 eiro, tikmēr jau tās cenas neviens nenolaidīs, bet tikai pieliks vēl klāt...Uz bīča volleju 35 eiro?! Par ko mēs vispār runājam...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-09 21:31, pirms 5 gadiem
Tumanovs rakstīja: Maijs ir sliktākā izvēle
Kaut vai dēł hokeja! Nu pārsedzas intereses tiem sporta entuziastiem.
Un paralēli 4* posmam Brazīlijā
Atkal spēcīgie pāri neatbrauks, bet nauda tiks iztērēta
Uz 3 zvaigžņu turnīriem zvaigznes nebrauc.