Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:372, Did:0, useCase: 3

Bobrovs un Maļuka nespēj pietuvoties saviem rekordiem EČ trešajā dienā

Ints Megnis
Ints Megnis

Bobrovs un Maļuka nespēj pietuvoties saviem rekordiem EČ trešajā dienā
Daniils Bobrovs

Latvijas peldētāji Daniils Bobrovs un Ieva Maļuka svētdien nespēja pietuvoties sev piederošajiem valsts rekordiem Eiropas čempionāta trešajā dienā, bez augsta rezultāta paliekot arī Ģirtam Feldbergam.

Bobrovs 200 metros brasā finišēja pēc divām minūtēm un 14,69 sekundēm, kas deva 29. vietu starp 32 sportistiem. No sev piederošā valsts rekorda viņš atpalika par 1,42 sekundēm un tā pārspēšana viņam jau būtu ļāvusi pietuvoties pusfināla rezervistu robežai.

Tikmēr talantīgā Maļuka 200 metros brīvajā stilā distanci noslēdza divās minūtēs un 3,71 sekundē, savam valsts rekordam zaudējot 0,56 sekundes. Šis rezultāts Maļukai deva 46. vietu starp 53 sportistēm, bet rekorda atkārtošana būtu ļāvusi pakāpties vien divas pozīcijas augstāk.

Trešais Latvijas sportists, kurš svētdien izgāja uz starta bija Feldbergs, 100 metru distanci uz muguras noslēdzot 56,12 sekundēs, kas deva 38. pozīciju starp 52 dalībniekiem. No pusfināla zonas viņš atpalika par vairāk nekā sekundi.

Čempionāts sākās piektdien, kad arī Latvija sasniedza līdz šim labāko rezultātu - Gabriela Ņikitina ar rezultātu 25,58 sekundes laboja Latvijas rekordu 50 metru brīvā stila distancē, izcīnot 21. vietu. Čempionātā kopā Latviju pārstāv pieci sportisti.

Visvairāk – sešās – individuālajās distancēs startēs šī čempionāta debitante un Latvijas izlases jaunākā dalībniece Maļuka, kura jūlija sākumā Eiropas junioru čempionātā izcīnīja piekto vietu 100m brīvā stila peldējumā. Maļuka startēs 50m, 100m, 200m un 400m brīvā stila distancēs, kā arī 50m uz muguras un tauriņstilā. Brīvā stila sprintā (50m un 100m), kā arī tauriņstilā startēs arī Gabriela Ņikitina, bet Arina Baikova savā pirmajā kontinenta čempionātā pieaugušajiem dosies uz startu 50m br./st., kā arī 50m un 100m uz muguras.

Tikmēr Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs startēs attiecīgi visās brasa un peldējuma uz muguras distancēs. Tāpat mūsu sportisti startēs abās jauktajās – brīvā stila un kombinētajās – stafetēs. Eiropas čempionāts peldēšanā ilgs līdz 9. augustam. Eiropas čempionāts peldēšanā ir daļa no pirmā Eiropas čempionāta vairākos sporta veidos, kas notiek Berlīnē un Glāzgovā. Glāzgovā sacenšas sportisti peldēšanā, golfā, riteņbraukšanā, airēšanā, vingrošanā un triatlonā, kamēr vieglatlētikas čempionāts nākamnedēļ tiks aizvadīts Berlīnē.