Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2546, Did:0, useCase: 3

Paste: "Bijām pelnījuši uzvaru. Papildlaikā ASV paveicās tikt pie vairākuma"

Rolands Eliņš

Paste: "Bijām pelnījuši uzvaru. Papildlaikā ASV paveicās tikt pie vairākuma"
Foto: Reuters/Scanpix

Olybet hokeja eksperts Guntars Paste pēc Latvijas izlases spēles pret ASV (zaudējums 2:3 papildlaikā) norādīja, ka šī bija Boba Hārtlija vadītās izlases labākā spēle šajā pasaules čempionātā, kurā bija pelnīta uzvara. Taču Dānijas izlases spēka dēļ Paste Latvijai vietu ceturtdaļfinālā joprojām neparedz.

„Patika, ka Latvijas izlase spēli sāka kā uzlādēti, bija noskaņojušies un pilnībā gatavi cīņai,” sacīja Guntars Paste. „Un tam sekoja spēle, ko var saukt par pagaidām labāko šajā čempionātā Latvijas izlases izpildījumā. Mūsējie „sēdās” virsū amerikāņiem, spēlēja fiziski, iesaistījās divcīņās. Noteikti jāatzīmē visas izlases pašatdeve. Varēja redzēt, ka ASV nebija gaidījusi tādu pretsparu, tāpēc arī vēlāk sāka provocēt mūsējos.”

„Elvim pienākas lielas uzslavas, palīdzēja izturēt grūtos mirkļos,” turpināja Paste. „Taču visa komanda nospēlēja simpātiski. Patika, ka treneru korpuss arvien vairāk uzticējās Balceram. Viņš rāda ļoti nobriedušu sniegumu, prasmīgi pietur ripu un veido uzbrukumus – pēc spēles viņa gadu skaitu nepateiksi.”

„Piekrītu, ka šoreiz Latvija bija pelnījusi uzvarēt,” atzina Paste. „Arī pamatlaikā ASV nervozēja par to, kā viss beigsies, bet papildlaikā mums nepaveicās – Cibuļskim tur sanāca noraidījums pašā papildlaika sākumā, un četratā pret trijiem amerikāņi jau parādīja savu līmeni un individuālo meistarību.”

Paste norādīja, ka Latvijas hokejistiem šajā mačā palīdzēja noskaņoties apstāklis, ka jāspēlē pret favorītiem, bet pieci punkti turnīra tabulā jau ierakstīti: „Noteikti, ka tādēļ varēja spēlēt atraisītāk un lieki nenervozēt. Minimālais uzdevums jau izpildīts, tagad var tikai kāpt uz augšu.”

ASV izlase šajā turnīrā vēl nav zaudējusi nevienā spēlē, taču Paste visai piesardzīgi raksturoja tās izredzes PČ turpinājumā: „Arī pret vāciešiem ASV neko tik spilgtu neparādīja un diezgan ilgi mocījās. Spēles ziņā amerikāņi man nemaz neliekas tik iespaidīgi šajā turnīrā –viņi pirmajā spēlē uzvarēja Kanādu un varbūt pēc tam iedomājās, ka pārējos jau tāpat vien vinnēs. Īsti neticu, ka ASV varētu tālu aizspēlēties, tikt finālā.”

Paste izteicās, ka Somijas izlase uz viņu atstājusi daudz lielāku iespaidu nekā ASV: „Jā, somi vakar zaudēja Dānijai, taču tā drīzāk ir uzslava Dānijas spēkam nekā somu negatīvā pazīme. Dānijai ir patiešām laba komanda, un ne druskas neesmu mainījis savas domas, ka Dānija tiks ceturtdaļfinālā. Viņiem turklāt jau visas spēles pret favorītiem aizvadītas, bet pieci punkti jau iegūti. Pret Dienvidkoreju jau var ierēķināt trīs punktus, pilnīgi bez šaubām, tad vēl mači pret Norvēģiju un Latviju. Jā, šajā konkurencē neizskatās, ka Latvija par spīti tam, ka tikai vienā mačā zaudējusi pamatlaikā, varētu izsist vietu ceturtdaļfinālā. Tiek jau runāts, ka otra grupa ir nedaudz vājāka, taču tur šobrīd neko neizmainīs.”

  +3 [+] [-]

, 2018-05-10 23:28, pirms 6 gadiem
Kur nu bez Pašteles viedokļa, kā jau katrā čenpī.
Rodas sajūta, ka Paštelnieks maksā SC par sava viedokļa paušanu....

  +4 [+] [-]

, 2018-05-10 23:32, pirms 6 gadiem
SC varētu vismaz neizcelt boldā ši pajākļa teikto

  +1 [+] [-]

, 2018-05-10 23:41, pirms 6 gadiem
ja bijām, tad būtu? šitā spriedelēšana

  +3 [+] [-]

, 2018-05-10 23:48, pirms 6 gadiem
Shitas eksperts, lai kaadreiz izsaka savu pirms speeles nevis peec. Peec visi jau gudri par to, ko vajadzeeja dariit un kaa buutu, ja buutu

  +1 [+] [-]

, 2018-05-11 00:00, pirms 6 gadiem
Ja jau neinteresē šī kunga viedoklis, ir tāda opcija nelasīt, nevis kārtējo reizi šausmināties komentāros.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-11 00:05, pirms 6 gadiem
ekspertam šie viedokļi tādi primitīvi - tādā kroga publikas līmenī.

ja jau eksperts, tad gribētos sagaidīt nopietnāku analīzi, izcelt kādas nianses ko parasts skatītājs nepamana ..

  +3 [+] [-]

, 2018-05-11 01:40, pirms 6 gadiem
taa iisti nekad neesmu sapratis ar ko Paste nopelniijis hokeja eksperta statusu,ne hokejista karjeera nekaada ne ar treneris kaut kaads viduveejs uz muusu fona bijis,saqprastu Ozolinja viedokli uzprasiitu,tam uzreiz cits status buutu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-11 06:43, pirms 6 gadiem
Pastes kungs -ludzu nosauciet secibu top 8 kads bus pec pasaules čempionāta?

  -2 [+] [-]

, 2018-05-11 08:12, pirms 6 gadiem
Patīkami, ka mūsu ar Guņu ekspertu viedoklis sakrīt. Utainos aiz ausīm izvilka soģi un paglāba no letiņu ģēres.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-11 08:19, pirms 6 gadiem
NilsK rakstīja: taa iisti nekad neesmu sapratis ar ko Paste nopelniijis hokeja eksperta statusu,ne hokejista karjeera nekaada ne ar treneris kaut kaads viduveejs uz muusu fona bijis,saqprastu Ozolinja viedokli uzprasiitu,tam uzreiz cits status buutu
Kurš tad pēc tavām domām būtu tas eksperts? Diletants Puče, vai?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-11 08:48, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Patīkami, ka mūsu ar Guņu ekspertu viedoklis sakrīt. Utainos aiz ausīm izvilka soģi un paglāba no letiņu ģēres.
LV šajā čempī ar krieviem nav spēlējuši.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-11 09:28, pirms 6 gadiem
Ulrihs rakstīja: LV šajā čempī ar krieviem nav spēlējuši.
Kāds sakars? Vakardienas spēli ar utainajiem neskatījies?

     [+] [-]

, 2018-05-11 09:31, pirms 6 gadiem
amīšiem paveicās? tad jau amerikāņu veiksmes vārds ir cibuļskis.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-11 10:38, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Kāds sakars? Vakardienas spēli ar utainajiem neskatījies?
Sakars tāds, ka lai kā izliecies šādās reizēs "āža kāja" (t.i.tas, ka neesi latvietis) ir ļoti labi redzama. Jo katrs latvietis zina, ka nievājoši par "utainajiem" tiek saukti krievi.
Starp citu krievi amīšus sauc "blohastie", kas latviešu valodā nozīmētu blusainie... Tā kā redz vēl vienu valodas niansi nepārzini, lai arī kā centies izlikties par latvieti.