Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Bukarts: "Pat bērnībā nebijām domājuši, ka izlasē ar brāli spēlēsim vienā maiņā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bukarts: "Pat bērnībā nebijām domājuši, ka izlasē ar brāli spēlēsim vienā maiņā"
Rihards Bukarts un Roberts Bukarts
Foto: LTV1

Latvijas hokeja izlases brāļu Roberts Bukarts (27) un Rihards Bukarts (22) pirmdien viesojās LTV1 raidījumā "Sporta Studija". Runājot par aizvadīto pasaules čempionātā, Roberts brāļa spēli novērtēja ar "7+", savukārt jaunākais baidījās komentēt vecākā sniegumu.

Latvijas izlase pirms planētas meistarsacīkstēm aizvadīja deviņas pārbaudes spēles un piedzīvoja deviņus zaudējumus, taču pasaules čempionāts izvērtās ļoti veiksmīgs - pēc deviņu gadu pārtraukuma izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, kur pret toreizējo un nākamo čempionvienību Zviedriju mūsu hokejisti reāli cīnījās par uzvaru.

Roberts brāļa Riharda spēli pasaules čempionātā novērtēja ar "7+", šis viņam bija otrais čempionāts un "otrajā jau bija daudz pārliecinātāks par sevi," teica vecākais brālis. "Bija ātrs un agresīvs, daudz centās spēlēt fiziski. Tas mums varbūt pietrūka pārbaudes spēlēs, kad nebija tik ātru, kustīgu un agresīvu uzbrucēju."

Pēc tam tika dots vārds jaunākajam brālim, lai novērtē Roberta sniegumu. "Baidos kaut ko komentēt, citādi pēc tam vēl dabūšu," atzina Rihards. "Nezinu, es uzskatu, ka… Nu ja, nezinu, ko komentēt!"

Tad nāca palīgā vecākais brālis: "Labi, es pats varu pakomentēt par sevi! Esmu ļoti priecīgs un gandarīts, ka vispār aizbraucu uz čempionātu. Bija gara un grūta sezona, līdz pēdējam mirklim vispār nezināju, vai braukšu. Tikai dažas dienas pirms pārbaudes spēles pret Slovākiju sāku trenēties. Zināju, ka uz pasaules čempionāta sākumu nebūšu labākajā formā, tāpēc centos ar katru spēli spēlēt labāk - domāju, ka pa lielam tas arī izdevās."

Bukartu statistika pasaules čempionātā: Robertam 2+2, Rihardam 1+2. "Laikam pat bērnībā nebijām tik tālu aizdomājušies, ka kādreiz mēs varētu spēlēt izlasē, dzīvot vienā istabā un spēlēt vienā maiņā. Tas tiešām ir vēsturisks mirklis, ko atcerēšos visu dzīvi," atzina izlases kapteinis Roberts Bukarts.

Šogad izlase no pasaules čempionāta atgriezās dažādos laikos, nevis visi kopā. "Pagājušajā gadā tiešām bija ļoti jauki - atbraucām un pilna lidosta. Toreiz mēs netikām ceturtdaļfinālā, bet cilvēki ieradās atbalstīt lielās grupās, viss bija pilns ar cilvēkiem. Šogad laikam tas pietrūka. 2000. gadā, kad izlase atbrauca no Sanktpēterburgas, bija parāde ar atvērtu autobusu. Mums tas nebija, bet nekas," sprieda Rihards Bukarts.

Aizvadītajā sezonā Roberts Bukarts bija nodarbināts Čehijas čempionāta Zlīnas klubā - 54 mačos 50 (21+29) rezultativitātes punkti. Kādu laiku tur spēlēja arī jaunākais brālis Rihards Bukarts, kurš sezonu noslēdza Berlīnes "Eisbaren" (18 mačos 9 rezultativitātes punkti) un izcīnīja Vācijas čempionāta sudrabu. Par nākamo sezonu vēl nav skaidrības.



Izmantotie resursi:
LTV1 raidījums "Sporta Studija"

     [+] [-]

, 2018-05-23 14:07, pirms 6 gadiem
«Esmu bijis uz trīs pasaules čempionātiem un, salīdzinot ar pirmo, viss atšķiras - gan ģērbtuves, gan vadība, gan visa federācija. Tagad ar izlasi braucu ar lielāko prieku, bet iepriekš, kad bija jābrauc, es šaubījos, jo viss nebija profesionāli,» kopējo ainu pēdējo gadu laikā raksturoja Merzļikins.

«Kādreiz tevi neuzņēma kā profesionāli, bet tagad situācija ir pilnīgi citādāka. Visi tevi mīl un gaida, un jebkurš tev palīdzēs un iedos visu, ko vajag. Domāju, ka šādu situāciju ir uzbūvējis Bobs Hārtlijs, tādēļ liels paldies viņam. Manuprāt, viņš ir izcils treneris.»