Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:164, Did:0, useCase: 3

Dabīgs spēks jauniem sasniegumiem

Jānis Pārums

Dabīgs spēks jauniem sasniegumiem
J. Pārums (pa labi) 1. pusmaratonā šogad
Foto: Gints Kudiņš, VSK Noskrien

Gandrīz trīs nedēļas jeb kopš Latvijas skriešanas centra atklātā čempionāta pusmaratonā Mežaparkā neko nebiju rakstījis par savu gatavošanos Nordea Rīgas maratonam, bet tā kā sacensības vairs nav aiz kalniem, pastāstīšu kā gājis pēdējā laikā.

Jau rakstīju, ka savā otrajā pusmaratonā sasniedzu nedaudz pieticīgāku laiku nekā debijas reizē pērn Valmierā (attiecīgi, 1:44:40 pret 1:42:51), bet nonācu pie secinājuma, ka neko vairāk no sevis pavasara ievadā nemaz gaidīt nevarēju, ņemot vērā, ka aktīvi sāku trenēties tikai marta otrajā pusē.

Šobrīd kā galveno startu esmu izvirzījis dalību pusmaratona distancē Rīgā 23. maijā. Paklausot kāda lietotāja padomam komentāros, savu maksimālo mērķi šajās sacensībās izpaudīšu nevis īsi pirms, bet gan pēc Nordea Rīgas maratona. Minimālais, kā zināms, ir 1:38:00, tātad pavisam noteikti – esmu apņēmies pirmo reizi noskriet zem 1:40:00.

Šobrīd patiesi rodas tāds iespaids, ka visi notikumi un lietas kārtojas tādā dikti glītā ķēdītē, lai es patiešām labi nostartētu Rīgā. Ziemā uzsāku speciālos vingrinājumus mugurkaulam un dziļajiem muskuļiem un vairāk vai mazāk tas jau ir devis un esmu pārliecināts, ka vēl jo vairāk dos rezultātu arī nākotnē.

Dabīgs palīgs no ProfilSport

Vēl viena pozitīvā lieta ir tā, ka manam atbalstītāju pulkam, kur līdz šim gan bija tikai draugi, radi, kolēģi, pievienojies sporta uztura uzņēmums "ProfilSport". Ņemot vērā, ka firmas partneru pulkā ir arī Latvijas Olimpiskās vienība, Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlases, "Sporta medicīna 1" [kas ar sporta uzturu nodrošina arī Rīgas "Dinamo" hokeja komandu] u.c. biju diezgan drošs par to, ka tas nebūs kaķis maisā un pēdējā pusotra nedēļa tam ir apliecinājums – kopš lietoju "ProfilSport" piedāvātos uztura bagātinātājus , treniņos jūtos arvien labāk un labāk.

Tuvojoties Nordea Rīgas maratonam arvien vairāk treniņprocesu uzraudzīs un koordinēs mans galvenais padomdevējs - tēvs Ojārs - soļotājs ar daudzu gadu stāžu, divkārtējs Eiropas vicečempions un bronzas medaļnieks veterāniem savā vecuma grupā, savulaik arī Latvijas čempions telpās. Viņam nav svešas arī garās distances un līdz šim viņa padomi allaž ir bijuši zelta vērtē.

Līdz Nordea Rīgas maratonam palikušas piecas nedēļas - it kā daudz, bet tajā pašā laikā maz. Šajā laikā jāieliek pēdējie stabilie pamati, lai Rīgā ietu kā nazim pa sviestu. Un kā treniņos veicas jums?

Lasiet vēl:
Blogs: Pa Mežaparka ielām pretī NRM
Blogs: Līdz Rīgas maratonam 100 dienas. Skriesim?