Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vilnēvs: "Es rīkotos tieši tāpat kā Fetels"

Juris Grīns
Juris Grīns

Vilnēvs: "Es rīkotos tieši tāpat kā Fetels"
Žaks Vilnēvs
Foto: rds.ca

1997. gada F1 pasaules čempions Žaks Vilnēvs meties aizstāvēt Sebastianu Fetelu par viņa rīcību Azerbaidžānas posma laikā, kad vācietis uztriecās virsū Lūisam Hamiltonam, par to saņemot desmit sekunžu apstāšanās sodu.

Pirms 20 gadiem Vilnēvs Heresas trasē bija iesaistīts līdzīga veida incidentā, kad sadūrās ar Mihaelu Šūmaheru. Toreiz Šūmahers tika izslēgts no rezultātiem un titulu ieguva Vilnēvs, tomēr kanādietis saka, ka toreiz tas bijis pavisam atšķirīgs gadījums.

"Šoreiz bija citādi," saka Vilnēvs. "Viņi brauca ar desmit jūdžu stundā lielu ātrumu! Kuru gan tas uztrauc? Protams, izskatījās nejauki, bet Lūiss pirms tam pavisam noteikti tīšām strauji nobremzēja. Esmu sacīkšu braucējs, esmu tur bijis. Ja kāds man izdarītu ko tādu, es rīkotos tieši tāpat kā Sebs. Viņš par to saņēma sodu, šķiet, bargāko, kāds pēc jaunajiem noteikumiem ir iespējams."

Iepriekš Fetels skaidroja, ka nemaz nav vēlējies uztriekties Hamiltonam, vien pakratīt pirkstu par viņa rīcību. Vilnēvs uzskata, ka tieši tā arī bijis.

"Es nedomāju, ka viņš mēģināja viņam uztriekties virsū," secina Vilnēvs. "Tobrīd viņam uz stūres bija viena roka, viņš skatījās uz Lūisu un rādīja viņam ar pirkstu. Tādā veidā neviens nekad netriektos otrā mašīnā - ja pilots tā gribētu rīkotos, viņš tobrīd stūrētu ar abām rokām. Viss ir kārtībā, viss ir labi un viss ir forši. Savā ziņā es priecājos, ka pilotiem ir emocijas. Tas ir aizraujoši. Divi piloti cīnās par titulu, paliek dusmīgi viens uz otru, bet galu galā lielus bojājumus tehnikai nenodara. Līdz ar to, par ko satraukties? Lieliski, ka kaut ko tādu rāda TV. Daudz patīkamāk nekā redzēt kā Lūiss prasītu Botasam nobremzēt Fetelu."

Vilnēvs arī uzskata, ka soda nepiešķiršana Valteri Botasam par uztriekšanos Kimi Raikonena formulai sacīkšu sākumā bijis pareizs lēmums, norādot, ka piloti mēdz kļūdīties un tai nav jābūt sodāmai rīcībai.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +3 [+] [-]

, 2017-06-27 23:35, pirms 7 gadiem
Vilnēvs pateica to, ko domā daudzi, protams, izņemot Hameļa fanus.

     [+] [-]

, 2017-06-28 00:01, pirms 7 gadiem
Piekrītu pilnīgi katram tekstam.

     [+] [-]

, 2017-06-28 00:10, pirms 7 gadiem
Neesmu ne par vienu no šiem, bet i' Hamis uztaisīja ziepes, i' Fetels norāvās no ķēdes. Lai vai kā, tik interesanta sacīkste sen nebija bijusi - pietrūka vēl Okonam ar Perezu saplūkties.

Izbaudīju no pirmās līdz pēdējai sekundei un pjedestāls arī tā neko - smaidīgais, čaklais un jaunais

     [+] [-]

, 2017-06-28 00:44, pirms 7 gadiem
Vilinēvs vienmēr visu ir pateicis atklāti, nekad nav slēpis savas domas. Protams, ka arī šai (ne)gadījumā viņš nepalika malā un izteica savas domas.

Kas attiecas uz notikušo, tad Seba (un Ferrari) faniem būs viens viedoklis, Hamiltona (un Mercedes) faniem būs pretējs viedoklis. Vieni teiks, ka Hamim ar vajadzēja sodu, otri teiks, ka Sebam vajadzēja DQ.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-28 02:26, pirms 7 gadiem
Juri griin? Esi galvu sasitis?

Kada vel lidziga situacija? Pilnig divas dazadas situacijas un vel vairak...pilnig dazados cempionata momentos

  -1 [+] [-]

, 2017-06-28 09:11, pirms 7 gadiem
Prikshaans rakstīja: Piekrītu pilnīgi katram tekstam.
Nu tev jau bilde parāda, ko atbalsti..