Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Buljē: "Alonso tika pazemots"

Juris Grīns
Juris Grīns

Buljē: "Alonso tika pazemots"
Fernando Alonso
Foto: LaPresse/Scanpix

"McLaren" komandas vadītās Eriks Buljē atzīst, ka Fernando Alonso jau 2017. gada pavasarī, saprotot, ka gaidāma vēl viena neizdevusies sezona, sajutās pazemots. Šogad "McLaren" trešo gadu pēc kārtas startēja ar "Honda" dzinējiem, tomēr tie atkal izrādījās nespējīgi konkurēt.

"Būdams pilots, morāli viņš sezonai sagatavojas jau ziemas laikā," stāsta Buljē. "Tobrīd viņš savā galvā uzzīmē ainu, kāda varētu būt sezona, un tas dod papildus motivāciju, jo viņš izvirza arī savus personīgos mērķus. Tāda situācija kā Barselonā, kad bija jūtams dzinēja veiktspējas trūkums, reizē dod skumju, pazemojuma un vilšanās sajūtu. Tas nenāk par labu."

Alonso atzina, ka pēc izstāšanās Singapūras posmā, kur tika izgrūsts no trases, viesnīcas numuriņa sienā ar dūri izsitis caurumu, jo bijis ļoti "uzvilkts" par to, ka, iespējams, zaudējis iespēju sasniegt sezonas augstāko rezultātu.

"Dažreiz viņam ir jāizpauž sava neapmierinātība, bet viņš ir tāds pats kā laikos, kad uzvarēja sacīkstēs," atzīst Buljē. "Pēc sacīkstēm viņš ir ļoti saspringts, un tā bija arī Singapūrā. Viņā iekšā ir dusmas, jo viņš zina, ka varēja sasniegt vairāk. Un viņam to vajag pierādīt. Domāju, ka viņš trieks dūri pret sienu arī reizēs, kad uzvarēs."

Buljē uzskata, ka Alonso sniegums kļūs vēl labāks, ja "McLaren" izdosies uzlabot mašīnu veiktspēju 2018. gadā, kad tiks izmantoti "Renault" motori: "Es vienmēr salīdzinu viņu ar haizivi. Kad viņš sajūt asins smaržu, uzreiz dodas taisnā ceļā turp. Tieši tādēļ tajos brīžos, kad viņš sajūt, ka var būt konkurētspējīgs vai kāpt uz pjedestāla, konkurentiem neatdos nevienu collu. Viņš turpinās izdarīt spiedienu uz komandu, bet tas ir labs spiediens."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-12-29 09:19, pirms 6 gadiem
Singapūrā reāli būtu 3.vieta aiz Hamiltona un Rikardo, ja nebūtu noslaucīts pirmajā līkumā. Bija perfekts starts, otrs labākais aiz Hamiltona, pa āru gribēja apdzīt un tāda šāde - brīnums, ka pēc tāda kraša vispār formula vēl gāja uz priekšu.