Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Renault" boss iesaka dot iespēju krievu pilotam Sirotkinam startēt F1

Juris Grīns
Juris Grīns

"Renault" boss iesaka dot iespēju krievu pilotam Sirotkinam startēt F1
Sirils Abitebouls
Foto: imago/Crash Media Group/Scanpix

Krievu autosportists Sergejs Sirotkins, kurš ir galvenais favorīts uz vietu "Williams" komandā, būtu pelnījis startēt "Formulā 1", uzskata "Renault" vienības vadītājs Sirils Abitebouls.

22 gadus vecais Sirotkins aizvadītās divas sezonas bijis "Renault" komandas F1 testpilots, tomēr šobrīd kļuvis par galveno favorītu uz pamatsastāva braucēja lomu 2018. gadā "Williams" rindās. Tiek vēstīts, ka par vienu sezonu Sirotkins ar sava sponsora "SMP Racing" palīdzību gatavs maksāt tuvu pie 20 miljoniem eiro.

Lai gan daudzi to varētu uztvert par zīmi, ka Sirotkins "Formulā 1" tiktu tikai naudas dēļ, "Renault" viņu novērtē augstu un arī "GP2" čempionātā (tagad "Formula 2") sportists sevi pierādījis labi, divreiz iegūstot trešo vietu kopvērtējumā.

"Mēs vienmēr esam bijuši apmierināti ar Sergeja sniegumu," stāsta "Renault" komandas boss Sirils Abitebouls. "Ja runājam par viņa kopējo ātrumu, lojalitāti, spēju koncentrēties un darba kvalitāti, domāju, ka viņš ir pelnījis iespēju braukt "Formulā 1". Man grūti pateikt, cik viņš būtu spēcīgs attiecībā pret iespējamajiem komandas biedriem, bet viņam pavisam noteikti būtu jādod iespēja."

Iespējams, Sirotkins jau būtu apstiprināts "Williams" sastāvā, tomēr komanda vēl izskata Roberta Kubicas kandidatūru, tādēļ lēmuma pieņemšana atlikta uz janvāri.

"Viņa rūpīgums tehniskajā jomā vienmēr bija ārkārtīgi noderīgs," saka Abitebouls. "Tas ir diezgan apbrīnojami, zinot, ka viņam nav liela pieredze ar "Formula 1" mašīnām. Sergejs spēja parādīt, ka viņam ir labs ātrums, un arī ļoti laba izpratne par mašīnu. Tomēr ne vienmēr sajūsmināja viņa veiksme. Divās vai trīs treniņbraucienu sesijās bija tehniskas problēmas, kas nebija saistītas ar pilota sniegumu. Tas, ka viņa kandidatūru izskata "Williams" komanda, ir arī mūsu kopīgā darba nopelns."

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.

     [+] [-]

, 2017-12-28 17:55, pirms 6 gadiem
Nu tad lai dod savā komandā un daudz nefantazē.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-28 21:43, pirms 6 gadiem
Sirotkins bija F1 pilota krēsla kandidāts vēl laikā, kad viņam bija tikai 17 gadi. Tajā laikā viņš bija kandidāts ja nemaldos uz vietu Renault, krievi bija gatavi maksāt ap 35 miljoniem.

     [+] [-]

, 2017-12-29 09:21, pirms 6 gadiem
playthegame rakstīja: Sirotkins bija F1 pilota krēsla kandidāts vēl laikā, kad viņam bija tikai 17 gadi. Tajā laikā viņš bija kandidāts ja nemaldos uz vietu Renault, krievi bija gatavi maksāt ap 35 miljoniem.
Sauber.
Bija plāns pat daļēji iegādāties komandu, bet Putins piegrieza naudiņu zinātniskiem pētījumiem.

     [+] [-]

, 2017-12-29 12:24, pirms 6 gadiem
Ta jau te visi izrunajas liekos pastumjot mala, Mercedes ta saka par Pascal Wehrlein ari Red Bull par Daniil Kvyat, tads ir tas smalkais tonis. Nedomaju ka tam vajadzetu klausit, neiederejas F-1 vai nepaveicas nemam nakosos ir tak tik daudz gribetaju.