Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

"Manor" F1 komanda beidz pastāvēšanu

Juris Grīns
Juris Grīns

"Manor" F1 komanda beidz pastāvēšanu
Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Šodien kļuvis zināms, ka pastāvēšanu nāksies izbeigt "Manor" komandai, kas iepriekšējās sezonās bija uzskatāma par vājāko Formulā 1. Pircēju noteiktajā laikā tai atrast tā arī nav izdevies, līdz ar to turpmākā dalība autosacīkstēs kļūst neiespējama.

Jau vēstīts, ka, pēc neveiksmīgiem mēģinājumiem atrast "Manor" komandai jaunus īpašniekus vai investorus, tika sākta tās bankrota procedūra. Vēl tika dots aptuveni nedēļu ilgs laiks, lai situāciju glābtu, tomēr pārrunas ar potenciālajiem pircējiem palikušas sarunu līmenī un darījumu panākt nav izdevies.

Šodien, 27. janvārī visi 212 komandas darbinieki, kas atradās "Manor" rūpnīcā Banberijā, tika aizsūtīti mājās, bet līdz ar šī mēneša beigām vairs neskaitīsies komandas strādnieki.

Iepriekš tika minēts, ka viens no iespējamajiem "Manor" komandas pircējiem varētu būt līdzšinējais "McLaren" vadītājs Rons Deniss. Šobrīd tiek ziņots, ka nopietnu interesi izrādīja kāds Āzijas konsorcijs, tomēr maksātnespējas administratotiem vienoties par "Manor" iegādi nav izdevies.

"Sky Sports" vēsta, ka "Manor" komandai pietrūcis 500 tūkstošu mārciņu, lai varētu piedalīties F1 testos un nokļūtu līdz startam 2017. gada F1 čempionāta pirmajā posmā, kas martā notiks Austrālijā.

Kompānija "Just Racing Services Limited", kas pārraudzīja komandu, tagad uzskatāma par bankrotējušu, tomēr teorētiski kāds vēl var izpirkt gan "Manor" vārdu, gan tās īpašumus, lai startētu F1 čempionātā, bet praktiski ir maz ticams, ka tas notiks. Pēc noteikumiem, komanda drīkst izlaist pirmos trīs F1 posmus, pirms tās pieteikums čempionātam tiek dzēsts.

"Manor", kas tolaik vēl saucās "Virgin", bija viena no trim jaunajām komandām, kas 2010. gadā ienāca Formulā 1. Komandas pēdējais īpašnieks bija enerģētikas nozares uzņēmējs Stefens Ficpatriks.

Izmantotie resursi:
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2017-01-27 18:41, pirms 7 gadiem
tagad autoservisos anglijā latviešiem vairs nebūs ko darīt

     [+] [-]

, 2017-01-27 19:46, pirms 7 gadiem
500 tūkstošu dēļ? Vai tādu summu vajadzēja, lai ļautu vispār startēt? Pat lēts maksas pilots 5 mlj. varētu ienest

     [+] [-]

, 2017-01-27 23:14, pirms 7 gadiem
Tad jau vajadzētu sekot izsolei, kas pa lēto nopirks un nākošgad startēs