Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Rosbergs atzinies, ka avāriju ar Hamiltonu izraisījis speciāli

Rolands Eliņš

Rosbergs atzinies, ka avāriju ar Hamiltonu izraisījis speciāli
Luisa Hamiltona un Niko Rosberga avārijas brīdis
Foto:AFP/Scanpix

Luiss Hamiltons pavēstījis medijiem, ka viņa komandas biedrs Niko Rosbergs atzinies, ka šodien aizvadītajā Beļģijas "Grand Prix" apzināti ietriecies viņa formulā. Hamiltona vārdus apstiprinājusi arī "Mercedes" vadība, sakot, ka brita piedāvātais komandas sapulces atstāsts ir "visumā precīzs".

"Mums tikko bija komandas sanāksme," atklāj Luiss Hamiltons, "un viņš principā pateica, ka izraisījis sadursmi ar iepriekšēju nodomu. Viņš teica, ka darījis to apzināti, teica, ka varējis izvairīties. Viņš teica:"Darīju to, lai pierādītu savu nostāju!""

Hamiltona sašutumu šobrīd nav grūti saprast, jo sacīkšu sākumā, kad viņš bija izvirzījies vadībā, Rosbergs centās veikt apdzīšana manevru, taču abu formulas sadūrās un sabojāja abiem sacīkstes. Rosbergs zaudēja daudz laika, kas izrādījās izšķirošs, lai paspētu noķert Danielu Rikjardo, savukārt Hamiltona tehniskās problēmas pēc avārijas izrādījās tik nopietnas, ka dažus apļus pirms finiša viņš izstājās, par punktiem necīnoties.

"Trasē ir jāuzticas, ka citi piloti domā ar savām galvām un netaisa avārijas ar iepriekšēju nodomu, taču pēc šīs sapulces es tiešām nezinu, kā lai noskaņojos nākamajam posmam," tā Hamiltons.

Rosbergs, kurš uz goda pjedestāla bija spiests sadzirdēt līdzjutēju ūjināšanu, aizstāvēja savu rīcību, sakot, ka viņš saskatījis apdzīšanas iespēju un neuztvēra to kā riskantu: "Mums bija saruna par šo tematu, ņemot vērā pašreizējos apstākļus kopvērtējumā, jo notikušā rezultātā komanda zaudēja daudzus punktus. Taču nevēlos klāstīt detaļas, proti, kurš kuram atvainojās un tamlīdzīgas lietas."

Rosberga darbību trasē negatīvi novērtējuši ne tikai Formula 1 līdjzutēji, bet arī "Mercedes" komandas vadītājs Torgers Volfs: "Mums bija sadursme, no kuras varējām izvairīties, sadursme jau otrajā aplī. Tas bija Niko, kurš brauca agresīvi, un viņam to nevajadzēja darīt. Viņš arī centās pierādīt, ka nav gatavs padoties. Domāju, ka, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ, Rosbergs droši vien šo manevru veiktu citādi. Ir jauki, ja var izbaudīt spraigas sacīkstes un ļaut saviem pilotiem cīnīties trasē vienam pret otru, taču ja sezonas beigās tu izskaties pēc muļķa, tad nekas iegūts nav."

Savukārt Kevins Magnusens par Fernando Alonso izstumšanu ārpus trases sodīts ar papildus 20 sekundēm, kas viņu no iegūtās sestās vietas nogādā 12. pozīcijā. Alonso līdz ar to pacēlies uz septīto vietu, bet Niko Hulkenbergs kļuvis par pēdējā pieejamā punkta īpašnieku, nonākot desmitajā vietā.

Alonso gan pēc sacīkstēm atzina, ka ļaunu prātu uz Magnusenu netur: "Kad notiek cīņa par zemākajām vietām - piekto, sesto vai vienalga kuru - visas problēmas liekas daudz nesāpīgākas, mēs vienkārši cenšamies izbaudīt sacīkstes."

Izmantotie resursi:
Formula 1® - The Official F1® Website -...
Lewis Hamilton claims Nico Rosberg deliberately...
BBC Sport - Nico Rosberg could be punished by...

1 2 40 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2014-08-24 22:57, pirms 10 gadiem
Visa F1 pasaule ir šokā, izrādās Rosbergs ir tāds pats klauns kā Fetels, tas laikam vācu braucējiem asinīs.

  +7 [+] [-]

, 2014-08-24 23:01, pirms 10 gadiem
tad jau forši ka Rikjardo uzvarēja nevis Rosbergs žēl ka kimi netika uz podiuma
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest
Slēpts komentārs: arvids1991

  +3 [+] [-]

, 2014-08-24 23:12, pirms 10 gadiem
Vai tad sestais tagad nav Batons? Viņš bija priekšā Alonso.

     [+] [-]

, 2014-08-24 23:12, pirms 10 gadiem
OMG te laikam autoram vajadzētu kādus angļu valodas kursus uzsaukt. Nu tiešām ir nedaudz jāpamācās, ja otro avotu var iztulkot šādi.

     [+] [-]

, 2014-08-24 23:13, pirms 10 gadiem
zanessa rakstīja: Vai tad sestais tagad nav Batons? Viņš bija priekšā Alonso.
Tā vajadzētu būt, jo tak Alo pēdējā aplī ar avāriju atpalika no savas cīņas bariņa.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-24 23:18, pirms 10 gadiem
He-he-he!
Nabaga Hamis! Atkal komandas biedrs viņu ne pārāk ciena."
Pieļauju,ka šīs sezonas turpinājums abu Meršu pilotu izpildījumā būs jautrs. Un sezonas beigās viens no viņiem tiks izsperts no Meršu komandas.

  +8 [+] [-]

, 2014-08-24 23:23, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: He-he-he!
Nabaga Hamis! Atkal komandas biedrs viņu ne pārāk ciena."
Pieļauju,ka šīs sezonas turpinājums abu Meršu pilotu izpildījumā būs jautrs. Un sezonas beigās viens no viņiem tiks izsperts no Meršu komandas.
Domā, ka citās komandās situācija ir labāka? Domā, ka attiecības starp Fettelu un Rikiardo ir saulainas? Iedomājies kādas tās būtu ja Red Bull cīnītos par titulu.
Tas pats attiecas uz Ferrari, arī tur uguņi un ledus ietu pa gaisu, ja kādam būtu reālas iespējas tikt pie titula.

 +10 [+] [-]

, 2014-08-24 23:28, pirms 10 gadiem
Mercedes vadība apstiprinājusi Hamiltona vārdus par to, ka Rosbergs sapulcē atzinies tīšā avārijas izraisīšanā.
Rosbergs visticamāk tikšot izsaukts uz paklāja pie FIA par nesportisku rīcību.
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

 +10 [+] [-]

, 2014-08-24 23:45, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Un tā saucās ''komanda''. Nolej savu pilotu.
Kā to ņem... Ferrari laikos nekas tāds ārpus komandas telpām neizietu, jo visiem bija skaidrs, kurš ir karalis un uz kuru ir jāstrādā. Mercedes gadījumā komanda līdz šim spiedusi uz vienlīdzību izvairīšanos no viena pilota bīdīšanas. Ja komanda šo ziņu noliegtu, tas būtu vēlviens sitiens par jau tā sāpīgo tēmu Hamim. Turklāt, ņemot vērā cik dusmīgi bija Lauda un Volfs, iespējams, ka šādā veidā komanda var iegrožot Rosberga pēdējā laikā pārāk strauji augošo ego, kas sākās ar apzinātu kvalifikācijas apturēšanu Monako, turpinājās ar pieprasīšanu lai Hamis viņu palaiž Ungārijā un attīstījies vēl tālāk ar apzinātu sadursmes izraisīšanu Beļģijā.
Gan jau komanda vērojot Red Bull un Fettelu ir ievērojusi cik nekontrolējami kļūst friči, kas tikuši pie ruļļiem ātram aparātam
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest

  +9 [+] [-]

, 2014-08-24 23:50, pirms 10 gadiem
es tak teicu,ka Magneetam buus sods...pat mazi beerni,kas skataas saciikstes zin,ka 3x vienaa taisnee nedriixt mainiit trajektorijas...Par Niko esmu viilies...bet nu chakis iet leenaam Shuumja peedaas

  +8 [+] [-]

, 2014-08-24 23:50, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nezinu ko darītu vai nedarītu citas komandas, bet šāda bļaustīšanās publiskā telpā nav nopietni. Tas komandai nekādu labumu nedod.Drīzāk vel vairāk saasina situāciju, jo visā tajā vel ievelk masu mēdijus.
Kāda nu kuram pieeja. Meršiem pieeja mazliet modernāka un demokrātiskāka.
Vēl pavisam nesenā pagātnē, Red Bull viss bija daudz vienkāršāk, ja Vēbers pārāk ilgi maisijās pa kājam Fettelam - piegrieza skābekli.
Merši dod vaļu braukt abiem pilotiem, kas šo komandu savā ziņā ved postā. Ja šādi turpināsies, uz pēdējo posmu Rikiardo var būt zem 50 punktu robežas, kas teorētiski viņu iesaistītu cīņā par titulu.
Slēpts komentārs: denebs

  +2 [+] [-]

, 2014-08-24 23:53, pirms 10 gadiem
RonaldoTheBest rakstīja: Samierinies ka Rosbergs ir labaaks
Ar ko?
Rosbergs ir ļoti ātrs, viņš tāds ir bijis vienmēr, taču neteiktu, ka ātrāks par Hamiltonu. Pozitīvais ir tas, ka pēc līdz šim parādītā, viņš sevi noteikti var pierakstīt simboliskajā top pilotu pulciņā, kopā ar Hami, Alonso un Fettelu.
Kopvērtējumā viņš ir priekšā, tomēr tik daudz neveiksmju kā Hamiltonam šosezon, Rosbergs šosezon noteikti pat ļaunākajos murgos nav redzējis.

     [+] [-]

, 2014-08-24 23:56, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Kā to ņem... Ferrari laikos nekas tāds ārpus komandas telpām neizietu, jo visiem bija skaidrs, kurš ir karalis un uz kuru ir jāstrādā. Mercedes gadījumā komanda līdz šim spiedusi uz vienlīdzību izvairīšanos no viena pilota bīdīšanas. Ja komanda šo ziņu noliegtu, tas būtu vēlviens sitiens par jau tā sāpīgo tēmu Hamim. Turklāt, ņemot vērā cik dusmīgi bija Lauda un Volfs, iespējams, ka šādā veidā komanda var iegrožot Rosberga pēdējā laikā pārāk strauji augošo ego, kas sākās ar apzinātu kvalifikācijas apturēšanu Monako, turpinājās ar pieprasīšanu lai Hamis viņu palaiž Ungārijā un attīstījies vēl tālāk ar apzinātu sadursmes izraisīšanu Beļģijā.
Gan jau komanda vērojot Red Bull un Fettelu ir ievērojusi cik nekontrolējami kļūst friči, kas tikuši pie ruļļiem ātram aparātam
Par cik nav man tas gods personiski Niko, tad par viņa ego neko nepateikšu, bet to gan atceros, ka Tu reiz rakstīji,ka Hamis kā pilots Tev patīkot, jo šis ir gana nekaunīgs un mērķtiecīgs, un tāpēc viņam ir piedodama dažādas cūcības (mana interpretācija) pret citiem pilotiem.
Tagad viņš to visu saņem atpakaļ pilnā mērā.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-24 23:57, pirms 10 gadiem
denebs rakstīja: Ja tiešām Rosbergs tā rīkojās speciāli, tad tam bija kāds ĻOTI nopietns iemesls. Hamis arī nav nekāds "goda puika", tam pašam Rosbergam nesen neļāva sevi apdzīt pie dažādām stratēģijām, kaut komanda to lika. Varbūt komandas iekšienē pirms sacīkstēm bija kāda vienošanās, teiksim, lai izvairītos no iespējamām sadursmēm startā (te jau es spekulēju un improvizēju), katrs saglabā savu starta vietu, un cīņa notiek vēlāk trasē, uz boksu rēķina vai kas tamlīdzīgs, un šo iespējamo vienošanos Hamis pārkāpa, un Rosbergs nolēma "ak tu tā, tad es tev tā". Iespējami visdažādākie iemesli, kāpēc Rosbergs tā rīkojās, lai "pierādītu savu nostāju", kā šeit rakstīts. Varbūt vēlāk kaut kas noskaidrosies.
Bet nu Magnusenam, man šķiet, sods par smagu, jaunais čalis labi cīnījās ar tādiem dūžiem, un tikai vienā epizodē (kur Alonso protestēja) viņa darbību varēja vērtēt kā apšaubāmu, pārāk agresīvu, un arī tad uz jautājuma. Ir redzētas daudz niknākas cīņas...
Par tām pavēlēm jau sen izrunāts, ka tā bija komandas kļūda un tā to pati atzina, sakot, ka Hamim nebija jālaiž garām Rosbergs.
Kas attiecas uz šodienu, tad tur nav vajadzīgs nekāds iemesls, viņi abi cīnās par titulu, sezona līdz šim bijusi ļoti smaga un nervoza, abi viens otram grib pierādīt savu pārākumu. Principa jautājums, kurš kuru.

  +8 [+] [-]

, 2014-08-25 00:04, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par cik nav man tas gods personiski Niko, tad par viņa ego neko nepateikšu, bet to gan atceros, ka Tu reiz rakstīji,ka Hamis kā pilots Tev patīkot, jo šis ir gana nekaunīgs un mērķtiecīgs, un tāpēc viņam ir piedodama dažādas cūcības (mana interpretācija) pret citiem pilotiem.
Tagad viņš to visu saņem atpakaļ pilnā mērā.
Viena lieta ir sportiskā nekaunība, kas cits ir cilvēciskā nekaunība.
Lai arī daudz esmu pārmetis Fettelam par viņa čīkstēšanu, ka kāds viņu nelaiž garām vai ka kāds viņam ne pa prātam ir pārāk ātrs, tomēr dažkārt viņa sportiskā nekaunība arī man ir ļoti pa prātam.
Nekad neatbalstīšu F1 čīkstēšanu un ņaudēšanu, ka komandas biedrs brauktdams vienā tempā ar tevi nelaiž tevi garām un to, ka piloti apzināti pārkāpj sportiskos principus izraisot apzinātas avārijas vai piemēram apturot kvalifikāciju sava pašlabuma gūšanai (Niko un Šūmahers Monako kvalifikācijās).
Slēpts komentārs: snoraB
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2014-08-25 05:26, pirms 10 gadiem
Rosbergs ir vācietis, bet mēs visi zinām, ko trasē dara tādi piloti kā Šūmahers un Fetels.
Bet ja nopietni, tad man bija kauns vērot Fetela muļļāšanos trasē un elementāras iesācēja kļūdas nespējot iebraukt līkumā kā rezultātā pēc vienas no Fetela kļūdām viņu apdzina Rikjardo un aizbrauca prom no Fetela kā no stāvoša.
Pat Kimi finišēja priekšā 4x čīkstulim Fetelim! Ferrari Itālija pacīnīsies par pjedestālu!

  +2 [+] [-]

, 2014-08-25 07:15, pirms 10 gadiem
Rosbergs ka jau vacietis, nekas jauns, bet no otras puses, pastoties atkartojumu, neteiktu kad vins speciali izraisija avariju, vins speciali pieradija savu nepiekapibu ciina par titulu, un varbut kkur dzili ieksiene cereja uz pat Hamiltona formulas defektu bet nu... vienvard sakot sacikstes incidents kuru Rosbergu noteikti iepriecina kopuma

  +2 [+] [-]

, 2014-08-25 09:32, pirms 10 gadiem
Nu pārāk liels hajs sacelts par to situāciju...acīmredzami katrs to situāciju interpretēja savādāk - Rosbergs to interpretēja tā, ka viņš jau ir pietiekami tuvu un, ka Hamiltonam ir "jāatkāpjas" un jāatstāj vieta, Hamiltons to interpretēja tā, ka Rosbergs vēl nav tik tuvu (kā arī bija) un, ka Rosbergam ir "jāatkāpjas". "Atkāpties" negribēja neviens un tur arī bija tas Rosberga "To prove a point" - respektīvi parādīt, ka viņš arī par visiem 100% ir iekšā cīņā un, ka netaisās atkāpties Hamiltonam par labu. Ne jau nu speciāli viņš triecās Hamiltonam virsū, kad vēl tik daudz posmu čempionātā palikuši...Gan jau Rosbergs arī jūt, ka komandā, lai arī tipa "cenšas ievērot neitralitāti", gan jau vairāk gaida, ka Hamiltons pacels un Rosbergs ir tikai kā otrā opcija...to jau galu galā komanda ar savu "neitralitāti" ir pierādījusi, kaut vai pagāšsezon aizliedzot Rosbergam apdzīt Hamiltonu. Tāpat Lauda un visi pārējie vislaik ļerina cik Hamiltons lielisks utt. un par Rosbergu tur tā starp citu tikai...lai gan praktiski visu sezonu čempī vadībā ir Rosbergs. Visas tādas nianses jau rada to sajūtu, ka tu tiec novērtēts kā "otrais" pilots. Gan jau rosbergs labi apzinās, ka šitāda šance paņemt čempi var būt arī tikai vienreiz karjerā, tāpēc jādod uz maksimumu. šoreiz jā, nebija viņam taisnība - var teikt pārcentās, bet tā doma kāpēc viņš neatkāpās tīri cilvēciski un sportiski man ir saprotama.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-25 09:35, pirms 10 gadiem
Kaut gan veiksme parasti ir īslaicīga (ir gan izņēmums kā Feteļš, bet laiks to ir nolicis pie vietas, ko mēs šogad redzam), un līdz sezonas beigām ir vēl daži posmi, tāpēc agrāk vai vēlāk Rosbergam būs arī melnā svītra, no kuras bus ļoti grūti atkopties, jo viduvējs pilots, vienalga ar cik čempionu tituliem bagāžā, nekad netiks cienīts
Ja kādamir šaubas, tad atgādināšu, ka par šo Feteļš šobrīd ļoti pārdzīvo, Pikē ir tukša vieta, Prosts brauca tiešām kā profesors, bet pēc Sennas gadījuma tiek nicināts. Savukārt Sterlings Moss, Gerhards Bergers, Žils Vilinēvs, kuri nekad nebija čempioni, vēl joprojām ir kulta personas, kuriem daudzi grib līdzināties.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-25 09:36, pirms 10 gadiem
Rosbergam patiešām būtu nedaudz jāpiedomā pie attieksmes, bet grūti vainot čali, kuram asinīs ir vācu spītība, mērķtiecība un somu čempiona gēns Šādas epizodes piešķir F1 kādreizējo asumu, kurš šķita jau zudis.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-25 09:37, pirms 10 gadiem
P.S. Viņš vismaz neliekuļoja tur - tipa "neredzēju, nezinu kas notika utt.". Uz jautājumu vai varēja izvairīties tā arī pateica "Jā, ja būtu sabremzējis, sadursme nebūtu...kas katram jau tāpat bija skaidrs" - un to uzreiz visi iztulkoja kā Rosberga atzīšanos, ka viņš redz speciāli ir izraisījis avāriju. Bet tur bija vienkārši kurš piekāpsies...un nepiekāpās neviens un tāpēc sadūrās. Nu jā, it kā nerakstītie likumi noteica, ka rosbergam būtu bijis jāatkāpjas.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-25 09:38, pirms 10 gadiem
Kulta personības-labākos no pārējiem atceras tikai tad, ja viņu vārdā ir nosaukts kāds līkums, bet tas arī viss.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-25 09:46, pirms 10 gadiem
Bet patiesībā tas patiešām bija tipisks sacīkšu negadījums, tāpēc nekādam sodam nebūtu jāseko. Aizrādīt gan vajadzētu, varbūt pat nosacīto sodu līdz sezonas beigām, bet neko vairāk. Nekā "speciāla" tur nebija, bīstama gan. Bet tāpēc jau tā ir F1, kur reizēm visu izšķir sekundes simtdaļas vai pat milimetri. Šajā gadījumā ieteiktu nepārspīlēt.

  +4 [+] [-]

, 2014-08-25 09:48, pirms 10 gadiem
Mind games, mind games...

Katrā ziņā žēl, ka Hamiltonam tā arī turpina neveikties. Atliek vien cerēt, ka izdosies samazināt punktu starpību un būs kaut cik interesanta sezonas izskaņa. Savādāk gandrīz jāpiekrīt DC, ka dažs labs te būs "ievēlētais" čempions.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-25 09:55, pirms 10 gadiem
Nu, vēl švakāks čempions par Batonu diez vai kāds spētu būt.
Slēpts komentārs: RonaldoTheBest

  +3 [+] [-]

, 2014-08-25 10:50, pirms 10 gadiem
par šitādiem gājieniem vai tad nedod sodu? kur tad paliek skrupulozā f1 sodu sistēma. pēc taisnības Rosberga dēliņam tagad vajadzētu atņemt punktus kurus viņš izcīnīja par 2 vietu citādi f1 jau pārvēršas par cirku. varbūt vēl katrs kurš gribēs tagad sāks taranēt citus izklaides nolūkos vai kā citādi
1 2 40 komentāri